Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Nintendo 2DS

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Nintendo

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Nintendo

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  Nortec Multimedia

 • PEGI

  7+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
H Nintendo μπορεί στην αγορά των οικιακών συστημάτων ψυχαγωγίας να πέρασε τα πάνω της και τα κάτω της και να βλέπει την ιστορία να επαναλαμβάνεται, αφού μετά την τεράστια επιτυχία του Wii, έχει μπροστά της να διανύσει ένα Γολγοθά προσπαθώντας να βοηθήσει το Wii U να φανεί αντάξιος συνεχιστής και πλατφόρμα για να επενδύσουν πάνω του οι developers. Από την άλλη όμως, στην αγορά του φορητού gaming παραμένει αρκετά χιλιόμετρα μπροστά από τον ανταγωνισμό, αφού τόσο με το Nintendo DS, όσο και με το Nintendo 3DS, κατάφερε να αφήσει σε δεύτερη μοίρα την όποια προσπάθεια της άλλης ιαπωνικής εταιρείας (Sony) είτε με το PSP, είτε με το PlayStation Vita. Όπως είθισται στην αγορά του gaming, οι νεότερες εκδόσεις της κονσόλας άρχισαν να εμφανίζονται και μετά την κυκλοφορία του Nintendo 3DS XL, το Kyoto παρουσίασε το καλοκαίρι το Nintendo 2DS.

Nintendo 2DS Image 01

Βάσει χαρακτηριστικών, θα μπορούσαν κάποιοι να υποστηρίξουν ότι το Nintendo 2DS δεν ανήκει στην ίδια κατηγορία προϊόντων με το Nintendo 3DS, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τυπικά έχουμε να κάνουμε με μία φορητή κονσόλα που κάνει τα πάντα ακριβώς όπως και η πρώτη έκδοση της πλατφόρμας, χωρίς μόνο να μπορεί να εκμεταλλευτεί το βασικό χαρακτηριστικό της, δηλαδή τη δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης χωρίς να απαιτούνται από τον χρήστη τα σχετικά γυαλιά. Που απευθύνεται αυτή η κονσόλα; Προφανέστατα και σε ένα πιο νεανικό κοινό, αφού κάτι τέτοιο μαρτυρά και η τιμή αγοράς της, αλλά και ο ειδικός σχεδιασμός, για πρώτη φορά τόσο διαφορετικός από τη λογική του clamshell. Ας ρίξουμε μια πρώτη ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος:

Όνομα: Nintendo 2DS
Κατασκευαστής: Nintendo
Διαστάσεις: 144x127x20mm
Βάρος: 260 γραμμάρια
Επεξεργαστής: Dual Core ARM11 MPCore
GPU: DMP PICA200
Μνήμη: 128MB FCRAM, 6MB VRAM
Οθόνες: 3.53 ιντσών LCD ανάλυσης 400x240 (επάνω) και 3.02 ιντσών resistive αφής LCD και ανάλυσης 320x240 (κάτω)
Αποθηκευτικός χώρος: 1GB εσωτερική μνήμη / SD Card Slot (4GB memory card στο πακέτο αγοράς)
Κάμερα: 1 μπροστινή και δύο πίσω, ανάλυσης VGA (για λήψη 3D εικόνων)
Συνδεσιμότητα: 2.4GHz WiFi, υπέρυθρες
Μπαταρία: Χωρητικότητα 1300mAh
Τιμή: 139.99€

Nintendo 2DS Image 02

Το πακέτο αγοράς της κονσόλας περιλαμβάνει το ίδιο το σύστημα, ένα τροφοδοτικό (που αν και ίδιο με του υπάρχοντος μοντέλου, περιλαμβάνεται στο πακέτο αγοράς), ένα Nintendo 2DS stylus (που προσαρμόζεται στο πλαϊνό μέρος της κονσόλας), μία SDHC Memory Card 4GB, 6 AR κάρτες και το εγχειρίδιο οδηγιών. Το πρώτο που παρατηρούμε πιάνοντας την κονσόλα στα χέρια είναι ότι για πρώτη φορά η Nintendo στην μετά Nintendo DS εποχή αφήνει πίσω της τον clamshell σχεδιασμό και παρουσιάζει ένα ενιαίο σώμα που ξεκινάει από το κάτω μέρος με μικρό πάχος και αυξάνεται όσο ανεβαίνει προς τα πάνω. Οι δύο οθόνες βρίσκονται στις ίδιες διαστάσεις με το αρχικό σύστημα, ωστόσο αυτή τη φορά είναι απροστάτευτες και σχεδόν η μία σε επαφή με την άλλη (αφού δεν υπάρχει η βάση περιστροφής του καλύμματος στη μέση της κονσόλας). Ακόμη, κάτι που ίσως ξενίσει τους χρήστες των προηγούμενων εκδόσεων του συστήματος είναι πως η επάνω οθόνη λόγω σχεδιασμού δεν εφάπτεται του εξωτερικού καλύμματός της, αλλά έρχεται σε μικρό βάθος.
Οι πρώτες εικόνες που είδαμε μας είχαν πείσει πως ο νέος σχεδιασμός δε θα βολεύει καθόλου στα χέρια, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού τόσο στα χέρια μικρών παιδιών, όσο και σε ενηλίκων, το Nintendo 2DS κάθεται μια χαρά, κουράζοντάς μας ωστόσο λίγο περισσότερο απ’ όσο θα περιμέναμε. Τα πλήκτρα βρίσκονται όλα στα ίδια σημεία που έχουμε συνηθίσει στις κλασικές εκδόσεις του Nintendo 3DS εκτός από το sleep mode που ενεργοποιείται μέσω ενός slider στο κάτω δεξιά μέρος της κονσόλας και το αντίστοιχο για το WiFi που απλά έχει αφαιρεθεί, με την εντολή να έχει περάσει στο softwarικό κομμάτι, μέσα από τις ανάλογες εντολές στο menu της κονσόλας. Αντίστοιχα, τα Start και Select έχουν έρθει στα δεξιά, πάνω από το πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, ενώ και το Home έχει μπει στο κάτω μέρος, ακριβώς κάτω από την οθόνη αφής και έχει μεγαλώσει σε μέγεθος. Πέραν της έλλειψης εργονομίας σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα (και από τη στιγμή που απευθύνεται σε μικρότερο ηλικακά κοινό), το Nintendo 2DS προκαλεί βάσει σχεδιασμού ένα μεγάλο πονοκέφαλο, αφού οι δύο οθόνες είναι εκτεθειμένες στο παραμικρό. Από ένα απλό χτύπημα με ένα αντικείμενο που θα πέσει πάνω, μέχρι και σε μία πτώση από μερικά εκατοστά ύψος. Ουσιαστικά, η αγορά προστατευτικής θήκης είναι σχεδόν μονόδρομος πλέον.

Nintendo 2DS Image 03

Μία ακόμη… υποχώρηση που έκανε η ιαπωνική εταιρεία στην κονσόλα έχει να κάνει και με τον ήχο, αφού το Nintendo 2DS έρχεται με ένα ηχείο αριστερά της επάνω οθόνης, αφήνοντας πίσω του τη στερεοφωνική απόδοση μουσικής και εφέ στα games. Απορίας άξιο δε είναι και το γεγονός ότι ενώ η δυνατότητα προβολής της οθόνης περιορίζεται στο 2D (αφού το βασικό χαρακτηριστικό με το βάθος του 3D effect μέσω του σχετικού slider είναι το σημείο που διαφοροποιεί το Nintendo 2DS από το Nintendo 3DS), η Nintendo διατήρησε τους δύο φακούς της κάμερας στο πίσω μέρος για τη λήψη 3D φωτογραφιών. Τυπικά, για να δει κάποιος τις φωτογραφίες που έχει τραβήξει θα πρέπει να τις μεταφέρει σε ένα παραδοσιακό Nintendo 3DS/3DS XL.

Nintendo 2DS Image 04

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας της νέας κονσόλας φτάνει τις 3.5-5 ώρες με τίτλους Nintendo 3DS και τις 5-9 ώρες στους τίτλους του Nintendo DS, με την online λειτουργία να μειώνει κατά τι τους παραπάνω χρόνους. Η βασική διαφορά στην απεικόνιση δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητική, καθώς σύμφωνα και με στατιστικά που έχουν εντοπιστεί σε διάφορες έρευνες, αρκετοί ήταν οι χρήστες που απενεργοποιούσαν εντελώς το 3D effect στο Nintendo 3DS. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ένας τίτλος αξιοποιούσε αυτή τη λειτουργία στον τομέα του gameplay; Εδώ έρχονται τα δύσκολα, αφού μέχρι στιγμής δε φαίνεται να υπάρχει σχέδιο για σχετικά updates/patches σε αυτούς τους τίτλους. Δεν μιλάμε για περιπτώσεις που μπορεί να «καταστραφεί» η εμπειρία ενός game, αλλά σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Nintendo 2DS Image 05

Το Nintendo 2DS είναι σίγουρα μία πολύ καλή πρόταση για παιδιά μικρότερων ηλικιών, αφού με λιγότερα χρήματα μπορούν να μπουν στον μαγικό κόσμο της πιο πρόσφατης φορητής κονσόλας της ιαπωνικής εταιρείας. Προσφέροντας τις βασικές λειτουργίες του Nintendo 3DS σε χαμηλότερη τιμή και με βασική «έκπτωση» τη δυνατότητα της τρισδιάστατης απεικόνισης, η κονσόλα μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μεγάλωμα της εγκατεστημένης βάσης σε μικρές ηλικίες. Ωστόσο, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτή η… εξέλιξη του Nintendo 2DS είναι ικανή να παίξει δραματική εξέλιξη στην ανάπτυξη νέων ιδεών στην πλατφόρμα. Μία τιμή λίγο πιο κοντά στο ψυχολογικό όριο των 100€ ίσως να ήταν ένα πολύ μεγάλο όπλο, ωστόσο στην παρούσα φάση κάτι τέτοιο θα κανιβάλιζε τις πωλήσεις του Nintendo 3DS. Ίσως το μέλλον μας επιφυλάσσει περαιτέρω εκπλήξεις…
 
19 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • Deathracer2009
  • Ποσο να μεγαλωσει επιπλεον η εγκατεστημενη βαση στις μικρες ηλικιες; Δεν περιμενα τετοια βαθμολογια εκτος και εαν εχει φαει φρικη το site και δειχνει αλλο νουμερο.
   Αν ισχυει η βαθμολογια τοτε να προετοιμαζεστε διοτι θα ερθουν οι νιντζα της Nintendo.... :P

  • Sephiroth
  • Όχι, δεν ισχύει η βαθμολογία, no worries. Θα αφαιρεθεί το 0! :P

  • evergrey
  • 0 δεν παιρνουν τα μαιμουδιαρικα που πουλανε στα πανηγυρια!Εγω λεω οτι κανα 7αρακι θα παρει.(Λογο τιμης)

  • Sephiroth
  • Δε θα πάρει βαθμολογία ως κονσόλα (αφαιρέθηκε και η βαθμολογία στο Nintendo 3DS XL που μπήκε από λάθος μου)

  • Shepard
  • Αν και ασχημοπαπο, θα πουλησει.

  • MDefender
  • εγω απλα πιστευω οτι εκει στην Nintendo εχουν χασει τη μπαλα...πρωτα αυτο το τραγικο κουτι Wii mini που πραγματικα δεν ξερω τι σκεφτοντουσαν οταν το εβαλαν για παραγωγη και κατι μηνες μετα ερχεται αυτο το πραγμα να σε βαλει σε σκεψεις αν οι τυποι επικοινωνουν με τον υπολοιπο πλανητη...εχεις την καλυτερη φορητη κονσολα και προσπαθεις να την καταστρεψεις?τι να πω ευχομαι να μην συνεχισουν σε αυτον τον ρυθμο

  • Ernesto
  • Ειναι κατι σαν το iphone 5C? για τους.. φτωχους?

  • gamelover
  • αδιάφορη για εμάς....ίσως κατάλληλη για παιδιά..που και πάλι όπως είπε ο παύλος οι όθονες είναι εκτεθείμενες στο παραμικρό...ωπότε δεν ξέρω τι σκεφτόντουσαν έκει κάτω στο japan.....

  • T_K_L_L_LUIGI
  • Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι σίγουρα το ηχείο για μένα και μετά το ότι δεν είναι φορητό μιας και δεν χωράει σε τσέπη.

  • bahamut zero
  • Δε με αγγιζει καθολου προσωπικα.. Ειναι απλα ενα 3ds για παιδακια. Ετσι το βλεπω προσωπικα... Προφανως κατωτερο απο το 3ds/3ds XL. Θα πουλησει παντως πιστευω

  • NinteNikos
  • Θα παραμείνω με το Nintendo 3DS XL είμαι και δύο μέτρα άντρας

  • nkav64
  • Έχω την εντύπωση ότι αυτό είναι το μέλλον του φορητού gaming που θέλει να μας επιβάλει η Nintendo.
   Πράγματι στην αρχή και εγώ είχα την εντύπωση ότι θα ήταν αρκετά άβολο στα χέρια, όμως διαβάζοντας το review κατάλαβα ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η τιμή μπορεί να είναι στα €140, ευτυχώς με φορτιστή, όμως πέρα από τις εκπτώσεις που έχει κάνει η Nintendo στο 3D (το οποίο να πω την αλήθεια εμένα δεν θα μου λείψει), τον ήχο και το πλήκτρο Wii Fi, μία ακόμα έκπτωση η οποία της έχει σίγουρα ρίξει κατά πολύ το κόστος είναι η νέα αυτή μονοκόμματη σχεδίαση. Πολύ μικρότερο κόστος παραγωγής εν σχέση με το 3DS. Βεβαίως όπως σωστά γράφτηκε η Ν δεν θέλει εννοείται να κανιβαλίσει τις πωλήσεις του 3DS, γι' αυτό και υπάρχει αυτή η διαφορά των 25- 30€ μεταξύ τους. Κάποιοι σίγουρα θα τσιμπήσουν, σου λέει στην τιμή του 3DS, παίρνω ένα 2DS παίρνω και ένα Mario και από παιχνίδι είμαι καλυμμένος ένα μήνα και βάλε.
   Παύλο αν δεν κάνω λάθος είχαμε πει στο Preview ότι στερεοφωνικός ήχος θα υποστηρίζεται μόνο μέσω ακουστικών, ισχύει αυτό;

  • jmaster18
  • Πολυ περιεργο design και δεν χρειαζεται να το εχει χρησιοποιησει κανεις για να καταλαβει οτι ειναι αβολο...

  • mirrage
  • Το μηχάνημα δεν είναι τόσο άβολο όσο λέτε και πέρα από αυτό είναι 90 ευρώ φθηνότερο από το 3DS XL.
   Είναι μεγάλη διαφορά.Αντίθετα με το Wii mini και το U αυτό πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλύτερα.

  • Volga
  • Είναι κάπως αδιάφορο αλλά δεν είναι κακό να υπάρχουν εναλλακτικές. Και στην τελική όλοι ψιλοκράζανε το 3D...

  • kostasgreece
  • ωραιο φενεται και θα παιζει τα παιχνιδια ολων των ds

  • john-data
  • Μόνο αν μου το κάνανε δώρο και θα του έλεγα ωραίο γούστο έχεις :p

   • john-data
   • Παπαρακο το παρηγγειλες 40ευρω ναι ή όχι;
    Οπότε μην λες μεγάλες κουβέντες α και ωραίο γούστο έχεις. :p

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!