Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αποκαλύφθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές του Oculus Rift

Η Oculus αποκάλυψε τις προτεινόμενες τεχνικές προδιαγραφές που πρέπει να διαθέτει ένας υπολογιστής για να μπορέσει να συνεργαστεί με την επερχόμενη consumer version του Oculus Rift. Όπως αναφέρει η εταιρεία στη σχετική ανακοίνωση, «στόχος μας είναι να παραδώσουμε για όλα τα Rift games και apps μια εξαιρετική εμπειρία με αυτή την (προτεινόμενη) σύνθεση». Το Oculus Rift αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2016 και σύμφωνα με τον Oculus chief architect Atman Binstock, η παρακάτω σύνθεση θα ισχύει καθόλη τη διάρκεια ζωής του Rift, ενώ αναμένεται με την πάροδο του χρόνου να υπάρξει και μείωση τιμής. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι στο μέλλον θα υπάρχουν ακόμα περισσότεροι καταναλωτές που θα έχουν τα κατάλληλα συστήματα για να λειτουργήσει το headset.



Το Rift «τρέχει» σε ανάλυση 2160 x 1200 στα 90Hz, ενώ ένα VR game θα απαιτεί περίπου την τριπλάσια «δύναμη» της GPU σε σχέση με την απόδοση στα 1080p. Όσον αφορά στους φορητούς υπολογιστές, για την ώρα δεν θα υπάρχει συμβατότητα, ωστόσο οι επερχόμενες mobile GPUs ίσως να μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το επίπεδο απόδοσης. Τέλος, ο Binstock σημείωσε ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στο λανσάρισμα της συσκευής για τα Windows και για αυτόν το λόγο έχει διακοπεί η ανάπτυξη για τα OS X και Linux. Δείτε τις τεχνικές προδιαγραφές του Oculus Rift headset στη συνέχεια.

- Κάρτα γραφικών: Nvidia GTX 970 / AMD 290 ισοδύναμη ή καλύτερη
- Επεξεργαστής: Intel i5-4590 ισοδύναμος ή καλύτερος
- Μνήμη: 8GB+ RAM
- Συμβατό με HDMI 1.3 video output
- 2x USB 3.0 θύρες
- Λειτουργικό: Windows 7 SP1 ή νεότερο


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Oculus VR

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Oculus VR

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Oculus VR

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Oculus Rift
      • 8.1 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (4)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.oculusvr.com/ FOLLOWERS 3 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*