Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Samsung Galaxy Buds Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Samsung

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Samsung

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Samsung

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Ο καλύτερος σύντροφος ενός smartphone είναι ένα καλό ζευγάρι ακουστικά με την αγορά να έχει κατακλυστεί από δεκάδες μοντέλα. Η μόδα που θέλει ασύρματα ακουστικά ψείρες που λειτουργούν ξεχωριστά το ένα από το άλλο έχει μεγαλώσει θεαματικά τα τελευταία χρόνια. Η ίδια η Samsung έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα δυο γενιές τέτοιων ακουστικών, με τα Samsung Galaxy Buds που παρουσιάζουμε σήμερα να είναι ουσιαστικά η τρίτη γενιά, αλλά ταυτόχρονα είναι ελαφρώς διαφορετικά από τα Gear IconX των προηγούμενων χρόνων.



Έρχονται σε μια μικρή συσκευασία που περιλαμβάνει τα ίδια τα ακουστικά μέσα στη μικρή βάση αποθήκευσης/φόρτισης και ένα κουτάκι με εξτρά eartips για να τα προσαρμόσει κανείς στο δικό του αυτό και ένα καλώδιο Type-C USB για τη φόρτιση της βάση. Η λογική που ακολουθούν είναι ίδια με αυτή όλων των άλλων αντίστοιχων μοντέλων. Δηλαδή έχουμε δυο ασύρματα ακουστικά μικρού μεγέθους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως ζεύγος, είτε αυτόνομα το καθένα ξεχωριστά (σαν hands free). Η θήκη μεταφοράς τους λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν φορτιστής που μπορεί να τους δώσει μια ακόμα πλήρη φόρτιση, με την αυτονομία μιας τέτοιας φόρτισης να αγγίζει τις 5-6 ώρες για τα ακουστικά. Αξίζει να σημειώσουμε πως η θήκη φόρτισης προσφέρει και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, οπότε αν μας έχει τελειώσει η μπαταρία και σε αυτή και στα ακουστικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη δυνατότητα αντίστροφης φόρτισης συσκευών όπως τα νέα Samsung Galaxy S10/S10+ και το Huawei Mate 20 Pro.



Για να συνδεθούν τα ακουστικά με ένα smartphone, χρειάζεται η εφαρμογή Samsung Gear Wearable. Αφού την εγκαταστήσουμε, έρχεται η ώρα της σύνδεσης με το κινητό, η οποία πραγματοποιείται μέσω Bluetooth. Με το που ανοίγει ο χρήστης το καπάκι της θήκης φόρτισης, ενεργοποιείται το Bluetooth και γίνεται άμεσα το pairing. Αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται κάθε φορά που θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Ουσιαστικά τα ακουστικά είναι ανενεργά μέσα στη θήκη φόρτισης, όταν αυτή είναι κλειστή. Αν για παράδειγμα χτυπήσει το τηλέφωνο και θέλουμε να φορέσουμε το ένα από τα δύο για να μιλήσουμε, απλά ανοίγουμε το καπάκι, βγάζουμε το ακουστικό και μέχρι να το τοποθετήσουμε στο αυτί, έχει γίνει η σύνδεση και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για τη συνομιλία. Με το τέλος της συνομιλίας, ξαναβάζουμε το ακουστικό στη θήκη και με το που κλείσουμε το καπάκι, το ακουστικό φορτίζει.



Το επίπεδο φόρτισης των ακουστικών φαίνεται μέσα από την εφαρμογή της Samsung για κάθε ακουστικό ξεχωριστά. Η ίδια η εφαρμογή έχει και κάποιες επιπλέον δυνατότητες ρύθμισης. Η πρώτη αφορά το Equalizer, μέσω του οποίου μπορούμε να διαλέξουμε μια από πέντε διαθέσιμες προρυθμίσεις. Επιπλέον, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το Ambient Sound, όπου ένα δεύτερο μικρόφωνο μεταφέρει μέσα στα ακουστικά τους ήχους του περιβάλλοντος, μπορούμε να ψάξουμε για τα ακουστικά αν δε τα βρίσκουμε οπότε αρχίζουν αυτά να παίζουν μουσική ώστε να ακούσουμε κάτι και μπορούμε να ρυθμίσουμε τι κάνει η touch επιφάνεια που έχει το καθένα από αυτά. Υπάρχουν τρεις defacto επιλογές (single, double και triple tap) που δεν αλλάζουν, με το software να μας δίνει τη δυνατότητα να διαλέξουμε εμείς τι θα κάνει το κρατώντας πατημένο το δάχτυλο σε ένα ακουστικό μεταξύ Voice Command (πχ ενεργοποίηση Google Assistant), Quick Ambient Sound (ακούμε τι γίνεται μέσω των μικροφώνων) και Volume Down (μηδενίζει η ένταση του ήχου). Δεν μπορούμε να αυξομειώσουμε την ένταση του ήχου των ακουστικών, ούτε μπορούμε να αποθηκεύσουμε μουσική όπως στα IconX, αφού δεν υπάρχει αποθηκευτικός χώρος.



Όσον αφορά τώρα στη χρήση τους, τα Buds παίζουν απροβλημάτιστα. Είτε με ένα είτε με δυο ακουστικά σε χρήση, ο συγχρονισμός είναι άριστος και τα πάντα λειτουργούν απροβλημάτιστα στο 99% των περιπτώσεων. Μια φορά μας έτυχε να δημιουργηθεί μια παραμόρφωση του ήχου σε κατάσταση συνομιλίας. Σε αναπαραγωγή μουσικής (Spotify), δε παρατηρήσαμε προβλήματα με την ένταση να είναι επαρκή ενώ και η απόσταση από το κινητό να μπορεί να φτάνει τα 6-7 μέτρα σε ευθεία χωρίς εμπόδια, χωρίς να χάνεται το σήμα. Το γεγονός ότι ο ήχος των ακουστικών έχει ρυθμιστεί από την AKG (η οποία έχει εξαγοραστεί από τη Samsung) σίγουρα διασφαλίζει ακόμα περισσότερο την ποιότητα. Μάλιστα, τα ακουστικά σφραγίζουν αρκετά τα αυτιά του χρήστη αποκόπτοντας σχεδόν εξολοκλήρου τους περιβάλλοντες ήχους, οπότε η επιλογή να μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τα μικρόφωνα για να ακούσουμε τι συμβαίνει γύρω μας είναι αν μη τι άλλο έξυπνη. Συνολικά, η εμπειρία που αποκομίζει κάποιος από τα Galaxy Buds είναι αυτή που μπορεί να περιμένει, με εύκολη χρήση, μεγάλη αυτονομία, μικρό μέγεθος θήκης μεταφοράς και καλή ποιότητα ήχου. 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*