Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Xiaomi Redmi Note 8T Review

*
Η Xiaomi συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τα οικονομικά μοντέλα της σειράς Redmi, με την ελληνική αντιπροσωπεία να φέρνει ένα ακόμα εκπρόπωπο της σειράς Redmi Note, το  Redmi Note 8Τ. Πρόκειται για μια μικρή αναβάθμιση του Note 8 που δεν έχει έρθει στη Δύση και τοποθετείται κάτω από το Redmi Note 8 Pro, το οποίο είχαμε παρουσιάσει πριν από λίγο καιρό. Ουσιαστικά, είναι μια budget επιλογή με κόστος γύρω στα €200, αλλά χαρακτηριστικά που έχουν ακριβότερα μοντέλα. Κλασσικό Redmi δηλαδή.



Ανοίγοντας τη συσκευασία βρίσκουμε το τηλέφωνο, ένα πακετάκι με οδηγίες,  μια μαλακή θήκη προστασίας και το ταχυφορτιστή (ναι, το τηλέφωνο προσφέρει ταχεία φόρτιση 18Watt) με καλώδιο USB Type C, αλλά όχι κάποιο ζευγάρι ακουστικών. Ακόμα και έτσι όμως δεν μας ενοχλεί, καθώς το τηλέφωνο έχει έξοδο ακουστικών. Παίρνοντας τη συσκευή στα χέρια, το πρώτο που αντιλαμβάνεται κανείς είναι το μέγεθός της. Με διαγώνιο οθόνης στις 6,3’’ θα περίμενε κανείς να είναι μικρότερο, ωστόσο δε διαφέρει ιδιαίτερα σε διαστάσεις από το Note 8 Pro, με το βάρος του να βρίσκεται επίσης στα 200 γραμμάρια. Πραγματικά, μιλάμε για μεγάλη συσκευή και παρέα με το βάρος, θα προβληματίσει αρκετό κόσμο. Από εκεί και πέρα όμως, η ίδια η ποιότητα κατασκευής είναι καλή, με γυαλί μπρος και πίσω (το οποίο όμως είναι μαγνήτης δακτυλικών αποτυπωμάτων) τύπου Corning Gorilla Glass 5 για μεγαλύτερη αντοχή.



Φυσικά πλήκτρα έχουμε μόνο στη δεξιά πλευρά, η θέση των οποίων είναι αρκετά καλή για να φτάνει ο αντίχειρας του δεξιού χεριού ή ο δείκτης του αριστερού. Στην απέναντι πλευρά είναι η θήκη για τη τοποθέτηση των καρτών sim και της κάρτας microSD, με τη συσκευή να υποστηρίζει μέχρι 256GB (και ταυτόχρονα 2 κάρτες SIM). Στο πάνω μέρος βρίσκεται η θύρα υπερύθρων (ναι, έχει και τέτοια) ενώ στο κάτω μέρος η type-c USB, η έξοδος ακουστικών και το μονοφωνικό ηχείο. Δυστυχώς, δεν υπάρχει δυνατότητα για stereo ήχο, παρέα με το μικρό ακουστικό που κρύβεται στα όρια του πάνω bezel της συσκευής, με την ένταση του ήχου που παράγει το ηχείο να μην είναι κάτι το ξεχωριστό. Η οθόνη που χρησιμοποιεί το Xiaomi Redmi Note 8T είναι μια IPS full hd+, διαθέτει υψηλή φωτεινότητα, ενώ χρωματικά δεν προβληματίζει. Αν και μεγάλη σε διαγώνιο, προσφέρει υψηλό ppi, με τα εικονίδια και τα γράμματα να φαίνονται όμορφα και καθαρά. Αξίζει να σημειώσουμε πως υπάρχουν αρκετές επιλογές στο MIUI λειτουργικό (Android 9) για πραγματοποίηση αλλαγών στο πως φαίνεται η οθόνη, από dark mode και reading mode μέχρι αλλαγή της θερμοκρασίας χρώματος και της αντίθεσης. Μάλιστα, χάρη στο γεγονός ότι η μπροστινή κάμερα είναι τοποθετημένη στο κέντρο ψηλά, κόβοντας ελάχιστα από την οθόνη, ουσιαστικά αφήνει το σύνολο της οθόνης για θέαση βίντεο σε Netflix/Youtube .



Όπως αναφέραμε νωρίτερα, η πλάτη της συσκευής είναι γυάλινη και σε αυτή βρίσκουμε τοποθετημένο πάνω και κεντρικά το σύστημα τεσσάρων καμερών, αντίστοιχο με αυτό του Note 8 Pro. Βέβαια, η βασική των 64Mpixel έχει αντικατασταθεί από μια άλλη στα 48Mpixel που χρησιμοποεί φωτεινότερο φακό f/1.8. Η κάμερα μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες με δυο τρόπους, είτε στα 48Mpixel (8000x6000 ανάλυση, 8MB μέγεθος βίντεο), είτε στα 12MP κάνοντας pixel binning που είναι και ο κύριος τρόπος αξιοποίησής της. Και στις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, με μπόλικη λεπτομέρεια, πολύ καλά χρώματα και αρκετό δυναμικό εύρος, θα προτείναμε όμως κάποιος να μη χρησιμοποιεί πολύ τα 48Mpixel, εκτός και αν θέλει αργότερα να κάνει crop. Ο λόγος είναι ότι από τη μια υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση κατά το σώσιμο των εικόνων, και από την άλλη οι λήψεις στα 12Mpixel έχουν μια ελαφρά υπεροχή όσων αφορά στην αναλυτικότητα, καθώς ο αισθητήρας είναι φτιαγμένος για να κάνει το pixel bining. Από εκεί και πέρα, το σύστημα εστίασης λειτουργεί ταχύτατα, αναγνωρίζοντας μάλιστα πρόσωπα, προσπαθώντας να εστιάσει εκεί. Ακόμα και το night mode δουλεύει εξαιρετικά. Υποστηρίζεται και zoom 2x, το οποίο όμως γίνεται με crop των 48Mpixel, αφού δεν υπάρχει φακός με zoom. Το αποτέλεσμα είναι πάντως καλό και δεν φαίνεται τόσο πολύ ότι μιλάμε στην πραγματικότητα για digital zoom, είτε φωτογραφίζουμε είτε τραβάμε βίντεο.



Τι κάνουν οι άλλοι τρεις φακοί, θα ρωτήσει κανείς. Ο ένας χρησιμοποιείται αποκλειστικά σαν αισθητήρας βάθους, ώστε να βγάζουμε φωτογραφίες με όμορφο bokeh. Το σύστημα δουλεύει καλά, με όμορφο διαχωρισμό - μέχρι ενός σημείου. Από τους δυο άλλους φακούς, στην πραγματικότητα μόνο ο wide έχει κάποια χρησιμότητα και κυρίως σε συνθήκες με μπόλικο φως, αφού όταν ο περιβάλλοντας φωτισμός πέφτει, η ποιότητα πέφτει γρηγορότερα. Κάτω από το δυνατό φως του ήλιου μπορεί να βγάλει κανείς συμπαθητικές wide φωτογραφίες. Όσον αφορά στο τελευταίο φακό, πρόκειται για έναν macro ανάλυσης… 2MPixel. Ναι, μπορεί να πάει πολύ κοντά και να εστιάσει, αλλά τα 2MPixel είναι πραγματικά ελάχιστα, ενώ και το γεγονός ότι πάει κοντά το τηλέφωνο, κόβει αρκετό φως και εν τέλει η μακρο φωτογραφία είναι μόνο για τα social και υπο προϋποθέσεις



Αντίστοιχα και στο βίντεο, το καλύτερο αποτέλεσμα έρχεται με τη βασική κάμερα των 48Mpixel, η οποία προσφέρει καλό αποτέλεσμα αν και το σύστημα σταθεροποίησης δε μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού στη πραγματικότητα ήταν σαν να μην ήταν ενεργό (και ας ήταν). Μπορεί κανείς να τραβήξει βίντεο και με τη macro κάμερα, με το αποτέλεσμα να είναι… αδιάφορο εκτός και αν υπάρχει μπόλικο φως. Η wide πάλι, μπορεί να προσφέρει ενδιαφέρουσες εικόνες, πάντα βέβαια με καλό φωτισμό. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δυνατότητα για slow motion στα 240fps σε ανάλυση 720p και στα 120fps σε 1080p, με τη δεύτερη επιλογή να πετυχαίνει σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειώσουμε πως δε μπορεί να υπάρξει εναλλαγή καμερών την ώρα της βιντεοσκόπησης. Όσον αφορά στη σέλφι, η αλήθεια είναι ότι ο κάτοχος της συσκευής θα τη βρει παραπάνω από απλά καλή, ειδικά για τηλέφωνο της κατηγορίας. Καλή ανάλυση, καλό HDR και γενικά, κάνα καλά τη δουλειά της.



Πηγαίνοντας τώρα στα ενδότερα της συσκευής η Xiaomi  έχει βάλει ένα midrange Snapdragon και συγκεκριμένα τον 665. Πρόκειται για ένα 8πύρηνο μοντέλο που βγάζει σκορ στο AnTuTu γύρω στις 170000. Δεν πρόκειται να βάλει φωτιά στις επιδόσεις του τηλεφώνου και είναι εκεί για να κάνει τις λειτουργίες του MIUI 10 να τρέχουν καλά. Σε γενικές γραμμές τα καταφέρνει, καθώς δε παρατηρήσαμε lag ή κολλήματα τις λίγες μέρες που χρησιμοποιήσαμε τη συσκευή. Όμως η αλήθεια είναι πως μας φάνηκε η εναλλαγή μεταξύ μενού και εφαρμογών να έχει μια μικρή καθυστέρηση. Σίγουρα η εμπειρία που είχαμε με το Redmi Note 8 Pro ήταν πολύ καλύτερη σε αυτόν τον τομέα. Η αυτονομία από την άλλη δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, καθώς κάποιος μπορεί να περιμένει 1 με 1,5 μέρα χρήσης. Έχοντας να συγκριθεί με το Note 8 Pro, σίγουρα το Xiaomi Redmi Note 8T βγαίνει χαμένο σε κάθε τομέα, καθώς το πρώτο είναι αν μη τι άλλο ο βασιλιάς του midrange. Όμως, υπάρχει μια σεβαστή διαφορά στο κόστος απόκτησης, το οποίο μάλιστα σε επίπεδο ποσοστό είναι ακόμα μεγαλύτερο από τα €100.  Και αυτός που θέλει να δώσει €200, δύσκολα θα πάει στα €300. Οπότε για αυτούς τους χρήστες, το Xiaomi Redmi Note 8T είναι μια ισορροπημένη συσκευή που αξίζει την προσοχή τους. 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Αξιόλογη βασική κάμερα, ειδικά για τη κατηγορία τιμής
  • Γρήγορη φόρτιση
  • Τέσσερις κάμερες
  • Ραδιόφωνο, IrDa, έξοδος ακουστικών
  • Πολύ καλή τιμή
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Πραγματικά μεγάλο σε διαστάσεις, δύσκολο στο κράτημα.
  • Η ποιότητα της macro κάμερας
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*