Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GfK Hellas: Πωλήσεις games Δεκέμβριος 2016

Ήρεμος ήταν κατά βάση ο Δεκέμβριος του 2016 από πλευράς κυκλοφοριών, ενώ είναι λογικό οι εταιρείες να κράτησαν μερικά χαρτιά τους κλειστά για να τα χρησιμοποιήσουν στο ημερολογιακό 2017. Σημειώνεται πως για τη χώρα μας ιδιαίτερα, ο Δεκέμβριος είναι ιδιαίτερος καθώς είναι και ο πρώτος μήνας μετά την αρκετά σημαντική "αναστάτωση" που προκάλεσε η Black Friday και ίσως άλλαξε λίγο τα δεδομένα σε επίπεδο πωλήσεων σε αρκετές κατηγορίες. Όπως μπορείτε να δείτε και στη συνέχεια, οι κλασικές...δυνάμεις της αγοράς επέτρεψαν δυναμικά, ενώ εμφανής είναι η κυριαρχία του PlayStation για άλλον ένα μήνα. Δείτε αναλυτικά τα 10 πιο εμπορικά videogames για τον μήνα Δεκέμβριο στη χώρα μας, όπως τα καταγράφει η GfK Hellas.



1. FIFA 17 (PS4)
2. NBA 2K17 (PS4)
3. PES 2017 (PS4)
4. Grand Theft Auto V (PS4)
5. PES 2017 (PS3)
6. Uncharted 4: A Thief's End (PS4)
7. FIFA 17 (PS3)
8. Minecraft PS4 Edition (PS4)
9. NBA 2K17 (PS3)
10. Call of Duty: Infinite Warfare (PS4)

Σχόλια
- Το FIFA 17 διατήρησε μια δυναμική που το επαναφέρει στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα, ενώ και η έκδοση του PS3 επανήλθε στη δεκάδα.
- Το PES 2017 επέστρεψε σημειώνοντας σημαντική άνοδο και στις δύο διαθέσιμες εκδόσεις για το PlayStation.
- Η μειωμένη τιμή του Uncharted 4: A Thief's End κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο ψηλά για έναν ακόμη μήνα.
- Ασταμάτητο δείχνει το Grand Theft Auto V που κινείται για άλλον ένα μήνα στις πρώτες πέντε θέσεις.
- Από τα shooter των προηγούμενων μηνών, μόνο το Call of Duty: Infinite Warfare κατάφερε να διατηρηθεί στη δεκάδα (οριακά).


Σχετικά με την GfK Hellas
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • KAMENOSS
    • Η βιομηχανια του gaming βγαζει τοσα ομορφα παιχνιδια με ιστορια, με ομορφο gameplay, με καποιο υπεροχα τοπια και η ελληνικη gaming αγορα παιρνει Fifa, pro και NBA ???

    • diver_gr
    • Λογικό, εδώ ακόμα και το Xbox360 το οποίο είχε για πολλά χρόνια πολύ περισσότερες πωλήσεις στο εξωτερικό στην Ελλάδα μόνο PS. Οπότε μην περιμένουμε να δούμε κάτι διαφορετικό τώρα που το PS είναι πρώτο.

      Εδώ μέχρι και πέρσι η Ελληνική αγορά ήταν ίσως και η μοναδική στο πλανήτη όπου το Pro είχε περισσότερες πωλήσεις από το fifa......

*