Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GfK Hellas: Πωλήσεις games Ιανουάριος 2016

O Ιανουάριος δεν έφερε πολλά games στην αγορά και σίγουρα οι ενδιαφερόμενοι χάζεψαν ελάχιστα για να αναπληρώσουν παλιές απουσίες από τη βιβλιοθήκη τους. Η αγορά κινήθηκε στα κλασικά της επίπεδα, ενώ και από πλευράς hardware δεν είδαμε πολλές προσφορές, πέραν των κλασικών bundles. Όπως σημειώνει δε και η GfK Hellas, οι προσφορές στα των PS3 games έφεραν δύο τίτλους για το προηγούμενο σύστημα της Sony στην κουρυφή, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις παρέμειναν/επέστρεψαν οι παλιοί γνώριμοι. Ας δούμε τα 10 πιο εμπορικά videogames για τον μήνα Ιανουάριο του 2016, σύμφωνα με την GfK Hellas.



1. PES 2016 (PS3)
2. Grand Theft Auto V (PS3)
3. NBA 2K16 (PS4)
4. PES 2016 (PS4)
5. Grand Theft Auto V (PS4)
6. Call of Duty: Black Ops 3 (PS4)
7. FIFA 16 (PS4)
8. Call of Duty: Ghosts (PS3)
9. NBA 2K16 (PS3)
10. FIFA 16 (PS3)

Σχόλια
- Η δεκάδα του Ιανουαρίου περιλαμβάνει 9/10 παιχνίδια της αντίστοιχης δεκάδας του Δεκεμβρίου με μόνη διαφορά το Call of Duty: Ghosts που πήρε τη θέση του Minecraft PS3 Edition.
- Πέραν του Δεκεμβρίου (όπου και δεν είχαμε νέα games), τις δύο πρώτες θέσεις πιάνουν ξανά παιχνίδια του PS3 μετά τον Αύγουστο του 2015.
- Για πρώτη φορά στις φετινές εκδόσεις των δύο ποδοσφαιρικών games, το PES περνάει το FIFA και στα δύο formats.
- Η επιστροφή του Call of Duty: Ghosts για το PS3 στο Top 10 οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι πωλείται πλέον σε τιμή κοντά στα €10.
- Τα δύο formats του FIFA είδαν πτώση 5 και 6 θέσεων αντίστοιχα σε σχέση με τον Δεκέμβριο.
- Η έκδοση του NBA 2K16 για το PS4 παρέμεινε και αυτό το μήνα πιο εμπορική από αυτή του PS3, με τη δεύτερη να σημειώνει και απώλεια 4 θέσεων.
- Σημαντική άνοδο σημείωσε η PS3 έκδοση του Grand Theft Auto V, ενώ ανοδικά κινήθηκε και αυτή του PS4.
- Xbox One, Xbox 360 και Wii U games δεν εμφανίστηκαν τελικά ούτε αυτό το μήνα στο Top 10.



Πηγή: GfK Hellas

Σχετικά με την GfK Hellas
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
13 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Tim of Heavens
    • Είν’ η Sony στην Ελλάδα ένα μυστήριο
      κι ένα μυστήριο για πάντα παραμένει,
      τη μια σου δίνει με PSPlus το δηλητήριο
      κι ύστερα μ’ ένα της PES σε ανασταίνει.

    • vonzuchter
    • θα ειχε πιο ενδιαφερον να βαζατε τοπ 10 για καθε κονσολα ξεχωριστα οπως και για το PC... αυτο με τα πλεηστεησον στην Ελλαδα εχει καταντησει λιγο αηδια

    • warlock
    • @vonzuchter Αυτό όντως θα είχε ενδιαφέρον αλλά όχι και τοπ10 για τις άλλες κονσόλες εκτός του ps, γιατί παίζει το 10ο να έχει πουλήσει 1 αντίτυπο! :Ρ
      Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου!

    • periklis
    • Aλλο το ενα (ps plus games), αλλο το αλλο (ποιότητα ps4-sony).....ΜΗ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ(!)
      PS4....this is for the gamers!
      ΧΟΝΕ...this is for the αμερικανάκια συνοδεία με mcDonalds!

      (ελα να βλέπω τα αρνητικά ψηφάκια βροχη να γουστάρω! εεελα λέμεε!!!! :D

    • AnimaPura
    • @periklis
      Ανεξαρτήτως σχολίου, το να ζητάς επίμονα dislikes κτλ, γενικά το να προκαλείς δεν βοηθάει με κάποιον τρόπο στην συζήτηση.

      Εγώ που έχω Xbox One πάντως είμαι Έλληνας και δεν τρώω στα McDonalds. Για πείτε μας οι υπόλοιποι που έχετε και εσείς One, τι εθνικότητα έχετε?

    • Georgebor
    • Πολύ αθλητισμό βλέπω και παρόλα αυτά συμπεριφορά αθλητισμού και φιλάθλου τίποτα εδώ στο Ελλάντα!!
      Υ.Γ. Α ρε @Tim of Heavens(Νοτη) άρχοντα πάρε μας τα υπάρχοντα!!

    • mariodm22
    • @periklis εχω Ps4 αλλα ειχα και Xbox One για κανα χρονο περιπου . Πιστεψε με ασχετως απο τα λιγο κατωτερα hardware χαρακτηριστικα το Xbox One ειναι μακραν ανωτερο απο το Ps4 στο Software . Επισης η ποιοτητα κατασκευης αρκετα καλυτερη και κυριως τα controllers . Εδω και 2,5 χρονια εχω αλλαξει 4 και ειναι καθαρα θεμα Sony
      Ειναι ενα θεμα λεπτο και ο καθενας πιστευει αυτα που πραγματικα θελει να πιστευει αλλα εγω θα σου κανω μια ερωτηση . XONE εχεις ?

      @ΧΟΝΕ...this is for the αμερικανάκια συνοδεία με mcDonalds ... Ειναι δυστυχως η μεγαλυτερη ¨ πατατα ¨ που εχω διαβασει

    • Savatage80
    • Καλά δεν νομίζω ότι και στην υπόλοιπη Ευρώπη η συμμετοχή των κονσολών της Sony είναι πολύ διαφορετική από την δικιά μας, στους top τίτλους.
      @ Georgebor Συμφωνώ και επαυξάνω, έχω την εντύπωση ότι ο Έλληνας αν είχε την δυνατότητα θα μπορούσε να κάνει καθυστερήσεις από το 60' και να πετάει 2-3 μπάλες στο γήπεδο στις καθυστερήσεις ακόμα και στο videogame του!!!

*