Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GfK Hellas: Πωλήσεις games Νοέμβριος 2016

Πολλές ήταν οι κυκλοφορίες και τον Νοέμβριο στην ελληνική αγορά των videogames, αλλά ο συγκεκριμένος μήνας έχει μία πολύ σημαντική ιδιαιτερότητα. Με πρωτοβουλία της αλυσίδας καταστημάτων Public, οι "μεγάλοι" του χώρου οδηγήθηκαν σε μια σειρά από προσφορές στο πλαίσιο της Black Friday, ενώ και οι εισαγωγείς (σε συνεργασία με τους publishers) έκαναν αρκετές μειώσεις στα προϊόντα τους για μία ημέρα. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να έχουμε εκπλήξεις στην πρώτη δεκάδα, ενώ η επιστροφή της Nintendo στη χώρα μας έφερε και το νέο Pokemon στο Top 10 και μάλιστα και με τις δύο εκδόσεις του. Δείτε αναλυτικά τα 10 πιο εμπορικά videogames για τον μήνα Νοέμβριο στη χώρα μας, όπως τα καταγράφει η GfK Hellas.



1. Football Manager 2017 Special Edition (PC)
2. FIFA 17 (PS4)
3. Call of Duty: Infinite Warfare (PS4)
4. Uncharted 4: A Thief's End (PS4)
5. Grand Theft Auto V (PS4)
6. NBA 2K17 (PS4)
7. Pokemon Sun (Nintendo 3DS)
8. Battlefield 1 (PS4)
9. Pokemon Moon (Nintendo 3DS)
10. PES 2017 (PS3)

Σχόλια
- Η δυναμική των τίτλων Pokemon φαίνεται με τη μία, αφού μέσα σε έναν ιδιαίτερα "δύσκολο" μήνα, καταφέρνουν και οι δύο εκδόσεις του νέου game της Nintendo να πιάσουν θέση στην πρώτη δεκάδα. Μάλιστα, είναι τα πρώτα Nintendo 3DS games που συναντάμε σε δεκάδα της GfK Hellas!
- Η μειωμένη τιμή των περισσότερων παιχνιδιών οδήγησε σε αγορές σε όλα τα γνωστά franchises, όπως τα FIFA, PES, Call of Duty, Battlefield.
- Ενδιαφέρον το γεγονός πως το Football Manager 2017 έπιασε με τη μία κορυφή, χωρίς να επωφελείται κάποιας σημαντικής προσφοράς, ειδικά την "δύσκολη" ημέρα της Black Friday.
- To FIFA 17 παραμένει για άλλο ένα μήνα το πρώτο σε πωλήσεις ποδοσφαιράκι, ωστόσο χάνει μια θέση στη δεκάδα, αυτή της έκδοσης του PS3. Η έκδοση του PS4 υποχώρησε μια θέση και έπεσε στην δεύτερη.
- Παραδόξως, η έκδοση του PES 2017 που βγήκε εκτός δεκάδας ήταν αυτή του PS4, ενώ αυτή του PS3 κατάφερε να μπει οριακά.
- ΝΒΑ 2Κ17 και Grand Theft Auto V παραμένουν στο Top 10 με τις εκδόσεις του PS4 μόνο (για αυτό το μήνα).
- Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως ενώ το Battlefield 1 υποχώρησε αρκετά (η έκδοση του PS4 έπεσε 4 θέσεις, ενώ η έκδοση του PC βγήκε εκτός δεκάδας).


Πηγή: GfK Hellas

Σχετικά με την GfK Hellas
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Blackstorm
    • Έχοντας δουλέψει σε άλλες πιο καλές εποχές στη Nintendo καμία έκπληξη για μένα. Τα Pokemon έως το 2008 day one είχαν πάνω από 25000 κομμάτια στην ελληνική αγορά. Ας μην συζητήσω καν για εποχές GameBoy.

    • Sephiroth
    • Το αστείο της υπόθεσης πάντως είναι πως είχαν βγει και άλλα Pokemon τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν εμφανίστηκαν καν στο Top 10. Απόδειξη της δυναμικής του franchise ακόμη και σε "κακές" εποχές για την Nintendo. Συν του ότι θεωρώ πως έπαιξε φέτος ρόλο και η αλλαγή της διανομής.

*