Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Google αποκάλυψε τη game streaming υπηρεσία της με το όνομα Stadia

*
Η Google μπαίνει δυναμικά στην αρένα του game streaming. Η εταιρεία αποκάλυψε τη νέα της υπηρεσία που ονομάζεται Stadia, σε μια προσπάθεια να δώσει υπόσταση σε αυτό που αποκαλούμε digital, on-demand video games. Εννοείται ότι θα υπάρχει και το σχετικό μοντέλο χρεώσεων. Η Google ονειρεύεται να γίνει η υπηρεσία της το Netflix των video games, επιτρέποντας στους χρήστες να παίζουν σε οποιαδήποτε συσκευη. Φανταστείτε λοιπόν να μπορείτε να παίξετε Assassin's Creed Odyssey στο iPhone σας, Fotnite σε μια smart TV ή Spider-Man σε υπολογιστή Mac. Μπορείτε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συσκευή, χρησιμοποιώντας Chrome browser ή Chromecast. To Stadia είναι ενσωματωμένο στο ΥouTube, οπότε παρακολουθώντας ένα video, θα μπορείτε πολύ απλά, κάνοντας κλικ σε ένα σύνδεσμο να μεταφέρεστε στο παιχνίδι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η ποιότητα του streaming φτάνει τα 4K στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ενώ η μελλοντική υποστήριξη 8Κ είναι κατι που θα συμβεί αργά ή γρήγορα. Κάθε "μονάδα" του Stadia έχει δύναμη 10,7 περισσότερο από το αν συνδυάσει κανείς ένα PlayStation 4 Pro και ένα Xbox One X.



Η υπηρεσία θα διαθέτει το δικό της controller. Χρησιμοποιώντας το θα μπορείτε να μεταφέρετε ένα παιχνίδι από συσκευή σε συσκευή και κάθε φορά να ξεκινάτε από εκεί που είχατε σταματήσει. Αν θέλετε όμως μπορείτε να χρησιμοποιείτε το αγαπημένο σας USB controller σε laptop ή PC , μιας και ο Chrome browser ήδη υποστηρίζει τα περισσότερα από αυτά. Το επιπλέον που διαθέτει το Stadia controller είναι ένα πλήκτρο για αποστολή περιεχομένου στο YouTube και ένα για το Google Assistant, που θα επιτρέπει τη φόρτωση παιχνιδιών ή lobbies μέσω φωνητικών εντολών, αντί μέσω UI. Με το πάτημα ενός πλήκτρου λοιπόν θα μπορείτε να στελνετε στο YouTube περιεχόμενο ποιότητας 4Κ στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο και ταυτόχρονα να παίζετε απερίσπαστοί. Ένα από τα πρώτα παιχνίδια που ανακοινώθηκαν για την πλατφόρμα είναι το Doom Eternal. Ακόμα θα πρέπει να σημειωθεί πως η Google ξεκίνησε τις προετοιμασίες για το Stadia πριν πολλά χρόνια και αυτός είναι ο λόγος που πρόσθεσε στο δυναμικό της στελέχη όπως ο Phil Harrison και η Jade Raymond.



Ήδη το Digital Foundy έχει κάνει τις πρώτες αναλύσεις και για περισσοτερα μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακατω video.



Δείτε ένα σύντομο video με το τι θεωρεί η Google "το μέλλον του gaming" στη συνέχεια του άρθρου.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
11 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • paulgouv
    • Εντυπωσιακή παρουσίαση , ειδικά όταν έτρεχε AC Odyssey και άλλαζε από tablet σε κινητό και μετά σε οθόνη σε χρόνο dt !!Βέβαια ,όλο αυτό το streaming 4k μέλλον των games , απευθύνεται μόνο σε προηγμένες χώρες που έχουν τις ταχύτητες internet για τις οποίες πληρώνουν :p Μας βλέπω να μένουμε με άδεια Stadia :D

      υ.γ. ''Spider-Man σε υπολογιστή Mac'' θα είναι φανταστικό γιατί μόνο στην φαντασία μας θα συμβεί :p δεν πιστεύω να ξεπουλήσει τα δυνατά της exclusive η Sony , ειδικά στην Google που την υποτίμησε συγκρίνοντας τα Tflops της με το Ps4Pro που κλεινει 2 χρόνια !!!

    • Volga
    • Αν λειτουργεί σωστά αυτό το πράγμα... Δε βλέπω τρόπο που η Sony μπορεί να το χτυπήσει κάπως.
      Δεν ξέρω αν το συνβδειτοποιουμε αλλά αυτή το στιγμή είναι σαν στη γειτονιά μας... Δίπλα στο ψιλικατζίδικο να άνοιξε ένα ΑΒ Βασιλόπουλος MEGA.

      • sdragon
      • Μα αυτό είναι το θέμα. Τέλεια δεν θα λειτουργεί. Και δεν γίνεται κιόλας, αν το δεις από τεχνολογική πλευρά. Δεν αντικαθίστανται οι κονσόλες απλά τις συμπληρώνει.

        • Volga
        • Θυμάσαι να βγήκε η Google ποτέ και να ανακοίνωσε μια υπηρεσία που δεν έκανε στο 100% αυτό που έλεγε; δεν είναι καμια startup που εβγαλε μια ιδέα... είναι η Google. Σε αντιστοιχία μεγεθών. η Nintendo είναι περίπτερο, η Sony ψιλικατζίδικο και η Google η αλυσίδα με τα 400 σουπερμάρκετ.

          Εγώ βλέπω οτι απλά ξέφυγε το πράγμα και παμε σε μια κατάσταση Google vs Microsoft σε πλάνο 5ετίας.

        • Volga
        • Το πως θα λειτουργεί από τεχνολογική πλευρα δεν το ξέρω. Στη ζωή μου είδα στο λύκειο να έχουμε video 320px γιατί απλά ηταν αδύνατον να χωρέσουν και να μεταφερθούν με κάποιον τρόπο αλλου. όπου ξαφνικά κάποιος έβγαλε ένα MPEG2 Codec και αυτή τη στιγμή σε 300MB έχουμε καθαρό 1080p σε ταινία.

          μέσω youtube θα γίνεται το όλο κομμάτι του Gaming και μια χαρά streamαρει 4Κ στον υπολογιστή μου αυτή τη στιγμή. Το όλο ζητημα ειναι λοιπον να βρει έναν τρόπο να μηδενίσει το input lag. προφανώς όμως για να ανακοινώνει κατι τέτοιο η Google και οχι ο κιτσος και ο μήτσος, έχει βρει τρόπο.

        • yaponvezos
        • Θυμάμαι άπειρες υπηρεσίες που δεν έκαναν αυτό που έλεγαν και ακόμη περισσότερες που μία που έβγαιναν και μία που κόβονταν αργότερα. Η Google έχει κωμικό track record σε αυτό το θέμα.

          Τόσο κωμικό που υπάρχει και site για το ζήτημα.

          https://gcemetery.co

          Το θέμα δεν είναι το μέγεθος, αλλά η προσέγγιση. Αν ήταν το μέγεθος, η MS θα είχε κατακτήσει το gaming. πριν από 15 χρόνια. Κι αντίστοιχα η Nintendo θα είχε πεθάνει 10 φορές στο ίδιο διάστημα.

    • Volga
    • @yaponvezos Θα διαφωνήσω κάθετα οριζόντια και διαγώνια :D

      όοολες αυτές οι υπηρεσίες, τη δουλειά τους την έκαναν ΤΕΛΕΙΑ. Απλά δεν αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο και έφυγαν άκλαφτες. Αλλά αυτό που έλεγαν οτι κάνουν το έκαναν στο έπακρο.

      • yaponvezos
      • Δηλαδή τα προϊόντα ήταν τέλεια και αδικήθηκαν από την αγορά θες να πεις. Μετά από πόσες φορές που γίνεται κάτι τέτοιο θεωρούμε ότι η Google θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερη δουλειά;

        Π.χ. έχουν προτείνει νέο framework για την αντικατάσταση των SMS, το οποίο προτείνουν ως industry standard, όχι ως proprietary solution, και δεν το έχουν στήσει με κρυπτογράφηση.

        Είχαν το VP8, δεν το υιοθέτησε κανείς. Είχαν το VP9 δεν έκανε τίποτα μπροστά στο AVC. Πολύ απλά, δεν ήταν καλύτερα codecs από τα αντίπαλά του.

        Στο Google Allo, που αυτό κι αν πήγε άκλαυτο, είχαν τη φαεινή ιδέα να το ξεκινήσουν με την εικόνα της κλήσης να μεταδίδεται πριν δώσει συγκατάθεση ο χρήστης. Έχουν κάνει πολλά κουφά. Σε τεχνικό επίπεδο είναι κορυφαίοι. Αλλά αν αυτό ήταν το Α και το Ω, τότε θα είχε νικήσει το Beta έναντι του VHS. Μετράνε κι άλλα, πολλά πράγματα.

        Δεν είναι κακό να μετράμε και τις αποτυχίες της. Απλά είναι αδύνατο να την έχουμε για αγία ή για ό,τι καλύτερο since sliced bread. Και, εν πάση περιπτώσει, εφόσον έθεσες θέμα μεγέθους και ότι αυτό σημαίνει κάτι, δεν θα έπρεπε να σημαίνει και στις αγορές που μπήκε με προϊόντα που πήγαν άκλαυτα;

        • Volga
        • Μα το ότι ένα προϊόν είναι καλό δεν σημαίνει και επιτυχία.

          Πολλά προϊόντα της.. Τα περισσότερα για την ακρίβεια, τα έβγαλε ενώ ο αντίπαλος είχε ήδη κερδίσει.

          Έβγαλε το alo ενώ στην αγορά υπήρχε viber what's app και ποσα αλλά. Έβγαλε το Google Plus ενώ στο facebook είχε λογαριασμό και η γάτα μου

        • Volga
        • και το ίδιο μπορεί να γίνει και στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή να αποτύχει δεν διαφωνώ απλά ότι και να λέμε έχει μπει ένα τεράστιο μέγεθος ως αντίπαλος

*