Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

NEO, η κωδική ονομασία του PS4.5

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το Giantbomb σχετικά με το φημολογούμενο ενισχυμένο μοντέλο του PlayStation 4, το οποίο μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ως PS4K ή PS4.5. Όπως λοιπόν φαίνεται, η κωδική ονομασία της βελτιωμένης κονσόλας στο εσωτερικό της Sony είναι NEO και θα έρθει με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά, όπως έναν 8πύρηνο επεξεργαστή στα 2.1GHz (αντί των 1.6GHz του τωρινού μοντέλου), πιο ισχυρή GPU και higher bandwidth RAM, καθώς και δυνατότητα εξόδου εικόνας σε ανάλυση 4K. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το συγκεκριμένο site, κάθε παιχνίδι που θα κυκλοφορήσει από τον Οκτώβριο και έπειτα θα υποστηρίζει δύο modes, το “Base Mode” για να «τρέχει» στην τωρινή έκδοση της κονσόλας και το “NEO Mode” για να «τρέχει» στη νεότερη. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως οι τίτλοι στο NEO Mode θα μπορούν να εκμεταλλεύονται το hardware upgrade (και την έξτρα μνήμη) για να προσφέρουν πιο σταθερό frame rate και καλύτερη ποιότητα εικόνας. Το ΝΕΟ θα υποστηρίζει έξοδο 4Κ, ωστόσο τα παιχνίδια δεν θα υποστηρίζουν υποχρεωτικά αυτή την ανάλυση. Στα έγγραφα που έχει παραλάβει η ιστοσελίδα σημειώνεται πως η Sony προσφέρει λύσεις για αυτή την ανάλυση στους developers, ενώ οι κάτοχοι 4K τηλεοράσεων θα πρέπει να περιμένουν τη νέα κονσόλα να κάνει upscale τα games, σε βαθμό όμως που δεν θα επηρεάζεται το frame rate (η Sony έχει βάλει αυτό ως προτεραιότητα).



Το πλάνο της ιαπωνικής εταιρείας φαίνεται πως είναι το NEO να συνυπάρχει με το τωρινό PS4, χρησιμοποιώντας το ίδιο περιβάλλον, το ίδιο Store, το ίδιο account system, το ίδιο menu, προσφέροντας δηλαδή την ίδια εμπειρία χρήσης. Όπως φαίνεται από τα έγγραφα, δεν θα υπάρξουν παιχνίδια που θα «τρέχουν» μόνο στο NEO και οι developers δεν θα μπορούν να διαχωρίσουν τους PS4 players από τους NEO users σε επίπεδο multiplayer. Ταυτόχρονα, η Sony δεν επιτρέπει και να προσφέρεται ingame περιεχόμενο αποκλειστικά στους κατόχους της νέας κονσόλας. Σε τοπικό επίπεδο, ίσως υπάρχουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά (8-player co-op αντί για 4-player co-op). Τα χαρακτηριστικά που θα υποστηρίζονται και από τις δύο εκδόσεις του PS4 θα είναι ίδια, ενώ φαίνεται πως τελικά το PlayStation VR δεν θα λειτουργεί διαφορετικά στο πιο ισχυρό μοντέλο, διαψεύδοντας τις σχετικές φήμες των τελευταίων εβδομάδων. Από τα νεότερα δεδομένα δεν φαίνεται να έχουμε ακόμη ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας και το θέμα των παιχνιδιών που θα κυκλοφορούν με τα δύο modes (NEO Mode, Base Mode) δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η νέα έκδοση του PS4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Από τη στιγμή δε που δεν σχετίζεται το NEO με το PlayStation VR, κάτι τέτοιο ακούγεται και ιδιαίτερα λογικό. Τα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν από τα τέλη Σεπτεμβρίου θα απαιτούν ένα patch για να φτάσουν τα standards του NEO και οι developers θα μπορούν να ετοιμάσουν τα NEO-ready games τους πριν την κυκλοφορία της κονσόλας. Κάτι που αξίζει επίσης να σημειωθεί είναι πως για να εκμεταλλευτεί ένα game τα χαρακτηριστικά του NEO θα πρέπει να υποδεχτεί ένα σχετικό patch από τον developer.

  Original PS4 NEO
CPU 8 Jaguar Cores στα 1.6 GHz 8 Jaguar Cores στα 2.1 GHz
GPU AMD GCN, 18 CUs στα 800 MHz Improved AMD GCN, 36 CUs στα 911 MHz
Memory 8 GB GDDR5, 176 GB/s 8 GB GDDR5, 218 GB/s

To Giantbomb σημειώνει, κλείνοντας, πως με αυτά τα δεδομένα, δεν θα είναι περίεργο να δούμε τη Sony να ρίχνει ακόμη περισσότερο την τιμή του απλού PS4, προσπαθώντας έτσι να το κάνει ακόμη πιο προσιτό στους gamers. Η E3 είναι κάτι λιγότερο από 2 μήνες μακριά μας…

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Το Digital Foundry ανέβασε και μια σχετική -πολύ ενδιαφέρουσα- ανάλυση για το θέμα που μπορείτε να δείτε μέσα από τον παρακάτω player:



Kudos στον χρήστη giannisrethymno

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:20
Ο δημιουργός του Oddworld franchise Lorne Lanning αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Game Informer ότι σε  συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο των SCE Worldwide Studios Shuhei Yoshida πριν από μερικά χρόνια, το υψηλόβαθμο στέλεχος του είχε εκφράσει μια αβεβαιότητα ως προς το αν θα υπάρξει PlayStation 5. Ο Yoshida ανέφερε επίσης ότι οι εταιρείες θα πρέπει να είναι ακόμη πιο ευέλικτες σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη του hardware. Έτσι, με βάση τα λόγια του Yoshida και με αφορμή τις αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με το φημολογούμενο PlayStation 4K, ο Lanning εκτιμά πως ο κύκλος ζωής των κονσολών (που βρίσκεται στα 7 χρόνια) γίνεται όλο και λιγότερο βιώσιμος, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη τη συνεχή εξέλιξη στο χώρο των smartphones. Δείτε περισσότερα στο σχετικό βίντεο παρακάτω.



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
110 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Blackstorm
    • Και εάν είστε early adopter και αισθάνεστε λίγο λακαμάς, είναι επειδή σας άγγιξε η υπέροχη μυρωδιά του Impuls. Ένα ALudrox μετά το φαΐ και είστε μια χαρά

    • ramparter
    • Αν ειστε eary adopter η κονσολα σας θα χει κλεισει 3-4 χρονια οταν βγει το NEO και δε χρειαζεται να τη παρετε day one.

    • Tim of Heavens
    • Μάλιστα, το καινούριο θα λέγεται NEO, το παλιό GEO και η αρμονική συνύπαρξη μεταξύ τους (αφού θα είναι το ίδιο οικοσύστημα) θα το λέμε NEO-GEO. Κατά τα άλλα εξέλιξη του hardware. Το NEO-GEO Pocket τι είναι δηλαδή; Αστροσύστημα;
      Το μικρό trollaki μέσα μου...

    • raiden5
    • Καλα νεα, τα γνωριζαμε βεβαια αυτα πανω κατω, ιδια παιχνιδια κ στα δυο, λιγο ποιο βελτιωμενα οπτικα στο νεο μοντελο, τπτ τρομερο που να απαιτει να αλλαξει κονσολα καποιος κ να παρει το νεο μοντελο.

    • Blackstorm
    • @ramparter. Ας πούμε λοιπόν ότι είσαι early adopter. Ας πούμε ότι έχεις επενδύσει σε τηλεόραση 4Κ. Και κάνει αυτό η Sony. Όλα καλά; Άμα μια εταιρεία κάνει λάθη, να τα λέμε.

    • Toymaker
    • Αν επιβεβαιωθούν οι φήμες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του NX, είναι απλά ένας τρόπος για τη Sony να ισοφαρίσει. Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως μια αναβαθμισμένη κακήν κακώς κονσόλα, 2,5 χρόνια μετά την κυκλοφορία της αρχικής κονσόλας και με περιορισμένες σπουδαίες αποκλειστικότητες, δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τους καταναλωτές.

    • raiden5
    • Η καλυτερη λυση ειναι να βγάλει καποιο πρόγραμμα ανταλλαγής ωστε οποιος θελει οπωσδηποτε το νεο μοντελο να μπορει να το παρει σε πολυ προσιτή τιμη.

    • xGodKilleRx
    • @Blackstorm Εγώ θα 'λεγα πως περισσότερα ξινίζει αυτούς που το αγόρασαν πρόσφατα παρά τους early adopters, οι οποίοι το έχουν στην κατοχή τους για χρόνια.

    • raiden5
    • Υπαρχει ενα πολυ μεγαλο θετικο απο ολο αυτο, οτι η τιμη του απλου μκοντελου θα πεσει παρα πολυ κ θα ειναι πολυ προσιτό για οποιον θελει κονσολα νεας γενιας αλλα δεν ειχε παρει ακομα λογο τιμης.

    • bobo1704
    • Εντάξει αν τελικά βγει καινούργιο μοντέλο, θα είναι μεγάλη ξεφτίλα... Και το πιο "κουλό" είναι να υπάρχουν δύο εκδόσεις παιχνιδιών στην αγορά... Θα γίνει μεγάλος χαμός!!!! Πιο πιθανό βλέπω να βγαίνει μια έκδοση και απλά ανάλογα σε ποιας γενιάς κονσόλα μπαίνει, να αναγνωρίζεται και να δουλεύει με τις δυνατότητές της το παιχνίδι...

    • Tim of Heavens
    • Δεν θα υπάρχουν 2 εκδόσεις παιχνιδιών στην αγορά αλλά μόνο μία η οποία θα αναβαθμίζεται με ένα update-patch πριν την κυκλοφορία του εκάστοτε παιχνίδιου για να παίζει στο PS 4 NEO.

      (Sony seems committed to keeping the NEO and the original PS4 player bases connected. As such, there will be no NEO-only games.)

    • Nicholas
    • Μα είναι ξεκάθαρο, μια έκδοση παιχνιδιών θα υπάρχει, όπου ανάλογα με το σύστημα στο οποίο θα τοποθετείται, θα ενεργοποιεί τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Δηλαδή π.χ. PS4= graphics settings medium, NEO= graphics setting high.
      Τόσο απλά!

    • madapostolis
    • Απλα Απαραδεκτο για μενα. Απλα την παιρνει και κανει τετοιες μουφες αφου ολοι οι στοκοι θα τρεξουν να το αγορασουν ΚΑΙ ας εχουν ηδη το ps4. Καλα τους κανει. Ας μην το παρουν να δεις τι γινεται μετα.

    • goalzila
    • Όλα μια συνήθεια είναι, κακιά αλλά λογική. ...εδώ βγαίνουν και ο κόσμος αγοράζει κινητά στα 800 ευρώ με ελάχιστες διαφορές κάθε χρόνο δε θα βγει κονσόλα αναβαθμισμενη στα 3-4 χρόνια? ....Το θέμα είναι να συνεχίζει να υποστηρίζεται η πάλαι σε επίπεδο software και να μην έχουμε αποκλειστικά όπως στο νέο 3DS

    • platonxii
    • Φαίνεται να ξεκαθαρίζει λίγο το πράγμα... Δεν είναι κακό ως ιδέα τουλάχιστον. H MS έχει τα PC για οπτική αναβάθμιση των αποκλειστικών τίτλων της, μέσω του DirectX 12, η Sony θα κυκλοφορήσει αυτό το μηχάνημα για την ίδια δουλειά. Μακάρι να πειστούν και οι 3rd party να το στηρίξουν.

      Πλέον οι τεχνικές πληροφορίες είναι τόσο συγκεκριμένες, που θεωρώ αδύνατον να μην υπάρχει κάτι σχετικό.

    • mariodm22
    • - Απ οτι φαινεται πλεον μπαινουμε στην εποχη κατηγοριοποιησης και των console platforms σαν τα pc , 2 με 3 εκδοσεις κονσολων με διαφορετικα specs και σιγουρα μελλοντικα Upgrade hardware '' αμα θελεις να κανεις και εσυ την κονσολα σου NEO '' ...

      -Εγω ξινιζω γιατι θα μπορουσαν να βγαλουν την ΝΕΟ κονσολα 2 χρονια πριν ετσι οπως αρχικα ελεγαν .

      -Επισης θα επηρεασει παρα πολυ ασχημα το competitve multiplayer με αυτα που κανουν και θα εξηγησω τον λογο . Οταν μπηκαμε στην διαδικασια να αγορασουμε κονσολα για να εχουμε ολοι το ιδιο ισαξιο frame rate , ασχετα απο την συνδεση ιντερνετ , τωρα μου σκαει εμενα ο τυπας με την κονσολα ΝΕΟ και εκει θα εχει εκρηξεις και παπαρουνες εμενα θα πεφτει το frame rate στον θεο και σε κυριο στην αλλη μερια του κοσμου θα ειναι κυριλε .
      Και οχι μονο στο multi αλλα και στο co-op . Μην ξεχναμε παιχνιδια οπως το bloodborne , dying light κλπ οπου πανω απο 2 ατομα για να παιξεις σου ανεβαινε η μειωπια

      -Αν και το ξανα γραφω , ολος ο ντορος με την ΝΕΟ κονσολα ειναι καθαρα και μονο για το VR . Η λιστα με τα παιχνιδια που θα παιζουν σε 4κ ειναι μετρημενα στην παλαμη του χεριου . O κοσμος αγοραζε ετσι και αλλιως 4κ τηλεορασεις .

    • ambageo
    • Ωραία, τώρα θα μπουν και οι κονσόλες παιχνιδιού και στο "τριπάκι" του να αγοράζεις κάτι καινούργιο κάθε τρεις και λίγο...Προσωπικά, δε με πειράζει, μια και ο διαθέσιμος χρόνος μου για να παίζω είναι λίγος. Έχω ακόμα το ps3 και καμιά δεκαριά παιχνίδια να με περιμένουν. Όοοοοοταν πέσουν πολύ οι τιμές του PS4 ή 4.5 κλπ κλπ, time to buy!

    • Geovra
    • Anonymous ακουει? Αν δεν βγει "προγραμμα" για οποιον θελει να αναβαθμισει την παλια του κονσολα (εστω με ενα μικρο αντιτιμο) να τους παρει και να τους σηκωσει....και CEO να μπει ο Καμμενος.

      Και εννοειται οτι δεν μιλαω για το 4κ Feauture αλλα για το πιο δυνατο επεξεργαστη και καρτα που θα εχει (υποθετικα) το Neo....μεχρι NEO-τερας λοιπον.....(ακονιζω τα τσεκουρια)

    • greenkiller.13
    • Ελπιζω στην Ε3 να ξεκαθαρισει οριστικα το τοπιο και αν ισχυουν οι πληροφοριες του αρθρου,να δωσουν μια ημερομηνια κυκλοφοριας του ΝΕΟ για να ξερουμε και εμεις που ακομα δεν εχουμε PS4 τι να κανουμε.
      Αν παντως κυκλοφορησει τελη του 2016,τοτε αυτοι που ειναι στη θεση μου ή πληρωνουν 350+παιχνιδι για το τωρινο PS4 ή περιμενουν κανα 6μηνο για το καινουργιο.
      Καθολου καλα τα πραγματα οπως και να εχει

    • mariodm22
    • Εν τω μεταξυ γι΄αυτον που θελει να αγορασει κονσολα αυτη τη περιοδο ειναι οτι χειροτερο να πρεπει να περιμενει ολο το καλοκαιρι και να μην ξερει τελικα ποτε θα κυκλοφορησει ...

    • Maxus
    • Πραγματικα δεν βρισκω λογο για αυτην την κινηση αφου ουτε για το VR αλλαζει κατι...
      Μονο να δυσαρεστησει πελατες της μπορει η sony...anyway αυτογκολ απο τα λιγα.

    • PORTAL
    • Εάν ισχύουν οι φήμες:

      Αυτό είναι το δεύτερο σοβαρό λάθος που κάνει η Sony στα 20 χρόνια παρουσίας της στο χώρο, μετά την αρχική τιμή του PS3. Strike two που λένε και οι Αμερικάνοι. Στο τρίτο καίγονται. Σοβαρά όμως, όποιος σκέφτηκε το concept για το ps4kapstaχαραλαμπε είχε φοβερό brain fart.

    • alex4444
    • Πολλή φασαρία για το τίποτα. Οι μόνοι ζημιωμένοι είναι οι χρήστες που πήραν πρόσφατα το απλό PS4 και δεν περίμεναν να πέσει η τιμή του. Κάτι που πάλι είναι ένα λογικό ρίσκο όταν αγοράζεις προιόντα τεχνολογίας.

      Για αυτούς που έχουν 4Κ τηλεόραση, να δούμε πρώτα πόσοι developers θα κατορθώσουν ή θα επιλέξουν να πετύχουν το 4K gaming με τους περιορισμούς που έχουν τεθεί από τη sony και μετά, αν ακόμη αξίζει τον κόπο, μπορούν να πουλήσουν το ps4 και να πάνε στο νέο μοντέλο. Μην χαθεί κανα 200αρικο στην μετάβαση? Όταν γίνεσαι beta tester νέων τεχνολογιών, τα ξέρεις αυτά. Όπως ξέρεις οτι η 4K που έχεις στην κατοχή σου είναι ζήτημα χρόνου να κοστίζει ένα ποσοστό του ποσού που πλήρωσες.

      Εγώ βλέπω ότι ουσιαστικός λόγος για να ζηλέψει κάποιος κάτοχος τη νέα έκδοση δεν υπάρχει.
      Και συνυπολογίζω ότι σίγουρα θα υπάρξουν κάποια μεμονωμένα φαινόμενα τύπου Hyrule Warriors στα 3ds-new3ds (για τα οποία το σκηνικό που έστησε η Νιντέντο είναι πολύ πιο χαοτικό).

      Είναι όμως μια κίνηση που θα βλέπαμε κάποια στιγμή και τουλάχιστον γίνεται με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

    • rabbit
    • Τα πραγματα ειναι απλα:
      -αν συνεχισουν να βγαινουν ολα τα παιχνιδεια κ στις 2 εκδοσεις του PS4 και
      -αν συνεχισουν να τρεχουν τα παιχνιδεια αξιοπρεπως κ στο παλιο PS4 τοτε ολα οκ.

      Αν ομως εχουμε τα ξευτιλικια της Nintendo με
      - αποκλειστικα παιχνιδεια για την καινουρεια εκδοση(xenoblade 3d) ή
      -αποκλειστικο software(snes virtual console μονο στο NEW 3ds) ή
      -παιχνιδεια που τρεχουν καλα μονο στο καινουρειο μοντελο και στο απλο σερνοντε(hyrule warriors),
      τοτε θα ειναια τραγικοι οι τυποι κ καλα θα κανουν οι fans να τους γυρισουν την πλατη
      Υπομονη στην ε3 θα ξερουμε αν πρεπει να κραξουμε ή οχι

    • Tim of Heavens
    • Άντε να συνεισφέρω άλλη μια φορά στο post count σε αυτό το θέμα. Στα 100 posts σε αυτό το θέμα παίρνουμε κανονάκι.
      Σοβαρά τώρα αν η δουλειά στα games συνεχίσει να γίνεται καλά στο PS 4, τι θα μας πειράξει αν στο PS 4 NEO παίζουν performance/graphic wise καλύτερα; Θα μειωθεί η διασκέδασή μας; Θα πέσει το dignity επειδή θα παίζω σε 30 καρέ κι ο άλλος θα παίζει σε 60; Με την προϋπόθεση (όπως αναφέρθηκε στο άρθρο) ότι όλα θα βγαίνουν και στα 2 συστήματα patches, dlc, collector's αφού μιλάμε για μια έκδοση παιχνιδιού θα μας χαλάσει κάτι;
      Οι φήμες δεν μιλάνε για περίπτωση 3DS/DS όπου κάποια games παίζουν μόνο στο νεότερο μοντέλο αλλά ενιαία οπότε ποιο είναι το πρόβλημα; Δεν αχρηστεύεται η λειτουργικότητα και η αξία της original κονσόλας.

      Το μόνο που φοβάμαι είναι να μην αρχίσουν να δείχνουν οι developers όλο και λιγότερο ενδιαφέρον σε optimization στο PS 4 για χάρη του NEO. Εκεί οντως θέλει βουρδουλιές.

    • powerslave34
    • Εγώ θα κρατήσω το PS4 που το έχω λίγους μήνες και θα αγοράσω 4Κ τηλεόραση με το NX. Στην τελική μια χαρά γραφικά θα βλέπω. Προτιμώ να αγοράσω το PS5 όταν βγει παρά το PS4K που θα κάνει και 500 ευρώ. Η Sony ρισκάρει πολλά με VR & PS4K.Μπορεί να επιτύχει μπορεί και όχι. Αντί να μείνει στην κλασική συνταγή θέλει να φάει τα μούτρα της. Δικό της πρόβλημα αλλά και τον 40 εκατομμύριων οπαδών που θα την βρίζουνε μετά το κρέμασμα ειδικά σε καιρούς κρίσης στην χώρα μας.
      Περάσανε οι καλές εποχές με GC που έβαζες απλά το παιχνίδι και το ευχαριστιόσουνα χωρίς updates & patches και άλλα περιττά πράγματα.
      Τώρα κάθε τρεις και λίγο DLC’S τα οποία πρέπει να πληρώνουμε για να παίζουμε. Βλέπεις η Sony ζήλεψε την MS που θα βγάλει πιο δυνατό και slim Xbox one.
      To Wii u ήτανε απλά ένα αναβαθμισμένο Wii. Είχε λίγους και ωραίους αποκλειστικούς τίτλους και με έμφαση το gameplay και όχι την ωμή βία (αίματα και πτώματα) όπως MS & Sony.
      Βέβαια όλα αυτά είναι εικασίες για το PS4K. Υπομονή μέχρι την επερχόμενη E16 τον Ιούνιο. Εκεί θα ξεκαθαρίσουν πολλά και θα γελάσει κάθε πικραμένος….

    • BigBOSS
    • χαλαρώστε δεν ειναι τραγικο να παιζει κάποιος ένα παιχνιδι very high και κάποιος αλλο high ή medium, γινεται χρονια στον χώρο του pc gaming και ειναι κατι φυσιολογικο

      και γω το Witcher 3 δεν το επαιξα ολα maxed καρφωμενα 60fps οπως άλλοι αλλά μια χαρά το απόλαυσα.

    • Roronoa
    • Δειτε λιγο και τα θετικα αυτης της κινησης.

      Οι late adopters δεν θα αγοραζουν πια συστημα με απαρχαιωμένη τεχνολογια, στην προηγουμενη γενια βλεπαμε συστηματα 7ετιας να πωλουνται στα 300ε, τουλαχιστον ετσι οσοι αργησαν να αγορασουν την κονσολα θα αγοραζουν λιγο καλυτερο hardware.

      Περισσοτερες πωλησεις ακομα και απο το "αντιθετο στρατοπεδο". Μπορει αυτος που αγορασε την πρωτη εκδοση του xbox one να βρει εναν ακομα λογο να αγορασει και ενα PS4. Και περισσότερες πωλησεις = περισσότεροι χρηστες = περισσότερα games.

      Εαν η μεθεπόμενη κονσολα της sony ακολουθηση κατα καποιο τροπο παρομοια τακτικη τοτε δεν θα εχουμε παλι τον μηδενισμο του userbase και χτίσιμο απο την αρχη οπως γινεται με καθε νεα γενια.

      Προφανως για καποιον που εχει ηδη ps4 δεν εχει καποιο κερδος απο αυτην την κινηση της sony, αλλα σκεφτειτε λιγο και τους αλλους. Η τακτικη των γενιων 6-7ετιας δεν κανει καλο στα videogames.

    • yaponvezos
    • Τα ίδια και τα ίδια λέμε παιδιά.

      Κινήσεις σαν και αυτές είναι δεδομένες. Από τη στιγμή που δεν σπάει η συμβατότητα, δεν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα.

      Κι επειδή μιλάμε για μπίζνα, όχι για συναίσθημα, να τα βάλουμε λίγο κάτω.

      α) Όποιος αγόρασε κονσόλα ελπίζοντας ότι θα έχει τις απόλυτες επιδόσεις, πρέπει να κοιταχτεί.
      β) Αν εκείνος που ήξερε τι έκανε μπορεί να είναι ευχαριστημένος με τις ίδιες επιδόσεις/hardware για 5 και 6 χρόνια, τότε μπορεί και τώρα να είναι το ίδιο ευχαριστημένος. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι δεν μπορεί να λέει στους φίλους του ότι "αγόρασε την καλύτερη κονσόλα".

      Τα έχουμε γράψει πολλές φορές. Έτσι θα πάει το πράγμα. Όταν περάσουν κάποια χρόνια, θα πάρουν το OK οι devs να αναπτύξουν μόνο για το Neo. Και ύστερα θα βγει το PS5 που θα τρέχει τα ίδια παιχνίδια ακόμη καλύτερα. Και θα περάσουν κι εκεί κάποια χρόνια και θα αρχίσουν να εμφανίζονται και τίτλοι μόνο για αυτό κ.ο.κ.

      Αυτό που θα συμβεί είναι ότι θα δημιουργηθούν 2-3 pricing tiers. Entry/Mid/High. Οι τιμές σε κάθε tier θα μένουν σταθερές και κάθε τόσο θα βγαίνει νέο High και τα άλλα θα πέφτουν κατηγορία και τιμή. Το μόνο που έχει να κάνει η Sony ή η Microsoft είναι λέει στους devs ότι όποιο παιχνίδι ετοιμάζουν πρέπει να λειτουργεί και στα τρία τρέχοντα tiers.

    • jack124
    • Εγώ νιώθω ότι από την στιγμή που και οι 3 εταιρίες θα κυκλοφορήσουν καινούριες κονσόλες( και βάζω και την microsoft αποκλείεται να παραμείνει με το Xbox One ήδη υπάρχουν φήμες και για νέο xbox )
      Θα σταματήσει σιγά σιγά η υποστήριξη στα "παλιότερα" μηχανήματα και θα αναβαθμίζονται πλέον ανά 3-4 χρόνια
      Μακάρι να είμαι λάθος και να μην σταματήσουν να κυκλοφορούν παιχνίδια

    • Lonas
    • @yaponvezos Μαζί σου εννοείται. Όμως θα ήταν πιο σωστό τα 3 επίπεδα που λες να είναι διαθέσιμα από την αρχή (όπως γίνεται με τα PC και τις κάρτες γραφικών) ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να επιλέξει ο ίδιος τι θα πάρει ανάλογα με τα χρήματά του. Το βγάζω τώρα κάτι και σύντομα το βγάζω ξανά αλλά βελτιωμένο δεν είναι και ό,τι καλύτερο, ειδικά όταν όλα γίνονται "μυστικά". Ας υπάρχουν οι επιλογές και μετά αποφασίζει ο καθένας τι θα κάνει.

    • yaponvezos
    • @Lonas

      Αγαπητέ, καλύτερο πάτημα δεν θα μπορούσες να μου δώσεις.

      Διότι πάνε πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που συνέβη αυτό που περιγράφεις στις κάρτες γραφικών. Συμβαίνει να βγαίνει νέα GPU και οι προηγούμενες να υπερχρονίζονται μια ιδέα και να ξαναβαφτίζονται, κρατώντας όλα τα προηγούμενα μειονεκτήματά τους. Κι αυτό αν καταφέρει η εταιρεία να ανανεώνει μονομιάς το GPU line up που αυτό κι αν συμβαίνει σπάνια.

      Συν τοις άλλοις η έλευση νέων καρτών δεν αχρηστεύει τις παλιές, ούτε και τρέχουν όλοι να αλλάξουν αυτές που έχουν.

      Όσο για τη μυστικότητα, ναι, το καταλαβαίνω, αλλά η μυστικότητα θα ισχύει μόνο μέχρι να γίνει σαφές ότι οι κανόνες του παρελθόντος δεν ισχύουν πια. Και δεν πρόκειται να στο πει αυτό κανείς, διότι θα πέφταμε πάλι στο Osbourne effect.

    • yaponvezos
    • @Blackstorm

      Κοιτάξου και για μας που δεν μπορούμε καν να κοιταχτούμε λόγω handicap και θα τα βρούμε στη διαφορά.

    • PORTAL
    • @Tim of Heavens

      Καλα δηλαδη εσυ δεν θα εχεις προβλημα αν ο αλλος τρεχει το ιδιο παιχνιδι στα 60 fps και εσυ το τρεχεις στα 30 fps εχοντας την ιδια κονσολα; Μη λεμε κι ο,τι να'ναι. Που δε θα υπαρχει τοσο μεγαλο χασμα αλλα θεωρητικα μιλωντας επειδη το ανεφερες. Η διαφορα που λες ειναι χαοτικη απο αποψη επιδοσεων. Αν ειχες pc και ηθελες να κανεις upgrade για να τρεξεις το ιδιο παιχνιδι στα ιδια settings με διπλασια fps θα πληρωνες περιπου 20-30 ευρω ανα frame. Για βαλ' τα κατω να δεις ποσο βγαινει.

      Και βλεπω κι αλλους που υποτιμανε λιγο την ολη κατασταση. Μιλαμε για κατι που αλλαζει δεδομενα σαραντα ετων. Εγω δε θυμαμαι αλλη κονσολα που να εκανε upgrade. Εχω χασει κανενα επεισοδιο; Δεν μιλαμε για κινητα. Κονσολα= δεδομενο hardware για 6-10 χρονια. Αυτο ισχυε παντα και αυτο ξερει ο κοσμος. Δε μπορεις να μου πουλας Σεπτεμβριο 2015 το ps4 και ξαφνικα Σεπτεμβριο 2016 να βγαζεις upgraded ps4. Yπαρχει ηθικο θεμα. Καποιος που αγορασε Ps4 τους τελευταιους μηνες αυτη τη στιγμη εχει καθε δικαιωμα να αισθανεται προδομενος.

      Κι ας μην αναλυσουμε το ποσο ηλιθια κινηση ειναι απο την πλευρα της Sony

    • Milito74
    • Εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένος με το PS4, οπότε δεν θα το αγοράσω. Αν είναι να πάρω καινούρια κονσόλα, θα πάρω το PS5. Δεν μου αρέσουν τα ημίμετρα

    • Kafroc
    • Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί ένας πελάτης κονσολών να θέλει να παραμείνει πελάτης ενώ μπορεί μ'ένα pc πλέον να έχει τις υψηλότερες επιδόσεις και την ίδια υποτιμησή του hardware μετά από ένα μικρό πέρασμα του χρόνου?

    • ehnikaras
    • Θα συμφωνήσω με τον mariodm22. Τι αναμένει άραγε η Sony σε επίπεδο πωλήσεων μέχρι την κυκλοφορία του NEO. Ειδικά αν δεν προβεί σε άμεση μείωση της τιμής της υπάρχουσας έκδοσης;

    • GamingFun
    • Μακάρι να μην ισχύουν όλα αυτά. Τώρα αν όντως αληθεύουν αυτά τα νέα όσοι δεν αγοράσαμε ακόμη PS4, δυστυχώς ή ευτυχώς έχουμε κίνητρο να αγοράσουμε την καινούρια έκδοση PS4 όταν και αν μπορέσουμε ποτέ...

    • paulgouv
    • Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μόνο αν είχα πάρει PS4 πρόσφατα θα ξενέρωνα ... όχι τόσο για το 4Κ (γιατί δεν έχω τέτοια τηλεόραση να το υποστηρίζει και ούτε σκοπεύω σύντομα να διαθέσω άλλα 500+ euro ) αλλά κυρίως για το ενδεχόμενο να πέσει άμεσα η τιμή του ώστε να ξεπουλήσει μέχρι να βγεί το ΝΕΟ .
      Τώρα αναμονή μέχρι την Ε3 να ξεκαθαρίσει η ημερομηνία και η κυρίως η τιμή ( γιατί ο NEOς είναι ωραίος , μα πάντα ευτυχώς ο παλιός είναι φθηνός :p :p ) .. το timing βέβαια είναι περίεργο γιατί πολυς κόσμος θα ψηνόταν να πάρει PS4 πακέτο με το πλέον δυνατό ''χαρτί'' της Sony Uncharted4 και τώρα θα το αναβάλλουν ...

    • zerocool7545
    • Καλά ρε σεις, το έχετε τελικιάσει μερικοί.Εδώ οι pc users με το state of the art hardware και τα τούμπανα ντουκο-pc δεν τολμάμε ούτε για αστείο να μιλήσουμε ακόμα για 4k gaming και εσείς με το PS4 Neo, peo, geo ή οπως αλλιώς λέγεται μιλάτε για 4k gaming?
      Πάτε καλά;
      Καλά σας κάνει η Sony και σας αρμέγει, το θέμα είναι τι φταινε οι υπόλοιποι να πληρώνουν τον ενθουσιασμό (βλακεία και αμορφωσιά το λέω εγώ) μερικών κολλημένων.Το console gaming δυστυχώς πάει από το κακό στο χειρότερο και μόνο αν το παρατήσετε ίσως να ιδρώσει λίγο το αυτί της Sony και συμορφωθεί, αλλιώς ....

    • diver_gr
    • @Portal ''Μιλαμε για κατι που αλλαζει δεδομενα σαραντα ετων. Εγω δε θυμαμαι αλλη κονσολα που να εκανε upgrade. Εχω χασει κανενα επεισοδιο; Δεν μιλαμε για κινητα. Κονσολα= δεδομενο hardware για 6-10 χρονια. Αυτο ισχυε παντα και αυτο ξερει ο κοσμος. Δε μπορεις να μου πουλας Σεπτεμβριο 2015 το ps4 και ξαφνικα Σεπτεμβριο 2016 να βγαζεις upgraded ps4. Yπαρχει ηθικο θεμα. Καποιος που αγορασε Ps4 τους τελευταιους μηνες αυτη τη στιγμη εχει καθε δικαιωμα να αισθανεται προδομενος. ''


      Φίλε Portal, mega drive Cd, 32x, Nintendo 64 DD :) .

      Όσο αφορά στο θέμα που θέτεις κονσόλα = δεδομένο hardware 6-10 από που προκύπτει αυτό?επειδή το Xbox360 και PS3 πιάσανε 8 χρόνια θα πρέπει όλες οι κονσόλες να κάνουν τον ίδιο κύκλο? δεν θυμάμαι καμιά εταιρεία να έχει υποσχεθεί κάτι τέτοιο. Πραγματικά δεν βρίσκω λογική στο ότι μια κονσόλα θα πρέπει να παραμένει για 6-10 χρόνια στην αγορά? Καλώς η κακός όσο προχωράει η τεχνολογία τόσο ποιο γρήγορα θα βλέπουμε αναβαθμίσεις και νέες εκδόσεις προϊόντων. Κινητά, υπολογιστές, τηλεοράσεις κάποτε τα μοντέλα βγαίναν αρκετά ποιο αραιά, προχώρησε η τεχνολογία και βλέπουμε συνέχεια καινούργια μοντέλα, λογικό κάποια στιγμή να γινόταν το ίδιο και στις κονσόλες.

      Ο λόγος που τα περασμένα χρόνια οι εταιρείες κρατούσαν τις κονσόλες για μεγάλο διάστημα χωρίς νέα έκδοση ήταν ότι α) η τεχνολογία προχωρούσε ποιο αργά. β) Οι εταιρείες ξόδευαν υπέρογκα ποσά για μελέτη - ανάπτυξη Hardware και έπρεπε να το κάνουν απόσβεση. πχ ο Cell κόστισε στη Sony πολλά εκατομμύρια και φυσικό να μην την σύμφερε τότε να έτρεχε σε αλλαγή μοντέλου προτού βγάλει τα σπασμένα. Το Hardware πλέον είναι έτοιμο από 3ες εταιρείες και MS με Sony απλώς κάνουν τη σύνθεση οπότε δεν τους κοστίζει και είναι αρκετά ποιο εύκολο να αλλάξουν μοντέλο.

      Επίσης το PS4 βγήκε το 2013 και διανύει το 3ο έτος τη ζωής του.

    • PORTAL
    • @diver_gr

      mega drive Cd, 32x, Nintendo 64 DD
      Τι κοινό έχουν τα μηχανήματα που αναφέρεις:
      > Ηταν όλα add-ons και όχι αναβαθμισμένη έκδοση της υπάρχουσας κονσόλας
      >Απέτυχαν όλα παταγωδώς

      Το ότι οικιακή κονσόλα=δεδομένο hardware είναι στάνταρ από τότε που βγήκε η πρώτη κονσόλα. Από εκεί προκύπτει. Τώρα αν η Sony αποφάσισε στα 2.5 χρόνια ζωής του Ps4 να βγάλει πιο δυνατή έκδοση, τη στιγμή που έχει διαλύσει τον ανταγωνισμό και δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να το κάνει, για μένα είναι ένα τεράστιο κ&%οδάχτυλο στα 40 εκατ. κόσμου που αγοράσαν την κονσόλα της και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα fail στην ιστορία των κονσολών.

    • madapostolis
    • Πες τα ρε PORTAL γιατι μερικοι ειναι τελειως lost in space.

      "@Tim of Heavens

      Καλα δηλαδη εσυ δεν θα εχεις προβλημα αν ο αλλος τρεχει το ιδιο παιχνιδι στα 60 fps και εσυ το τρεχεις στα 30 fps εχοντας την ιδια κονσολα; Μη λεμε κι ο,τι να'ναι. Που δε θα υπαρχει τοσο μεγαλο χασμα αλλα θεωρητικα μιλωντας επειδη το ανεφερες. Η διαφορα που λες ειναι χαοτικη απο αποψη επιδοσεων. Αν ειχες pc και ηθελες να κανεις upgrade για να τρεξεις το ιδιο παιχνιδι στα ιδια settings με διπλασια fps θα πληρωνες περιπου 20-30 ευρω ανα frame. Για βαλ' τα κατω να δεις ποσο βγαινει.

      Και βλεπω κι αλλους που υποτιμανε λιγο την ολη κατασταση. Μιλαμε για κατι που αλλαζει δεδομενα σαραντα ετων. Εγω δε θυμαμαι αλλη κονσολα που να εκανε upgrade. Εχω χασει κανενα επεισοδιο; Δεν μιλαμε για κινητα. Κονσολα= δεδομενο hardware για 6-10 χρονια. Αυτο ισχυε παντα και αυτο ξερει ο κοσμος. Δε μπορεις να μου πουλας Σεπτεμβριο 2015 το ps4 και ξαφνικα Σεπτεμβριο 2016 να βγαζεις upgraded ps4. Yπαρχει ηθικο θεμα. Καποιος που αγορασε Ps4 τους τελευταιους μηνες αυτη τη στιγμη εχει καθε δικαιωμα να αισθανεται προδομενος.

      Κι ας μην αναλυσουμε το ποσο ηλιθια κινηση ειναι απο την πλευρα της Sony"

    • yaponvezos
    • Τα δεδομένα των περασμένων ετών είναι αυτά που είναι επειδή νέο σύστημα = bye bye συμβατότητα.
      Τώρα που το δεύτερο υπάρχει τρόπος να μην ισχύει, είναι αφελές να θεωρούμε ότι πρέπει σώνει και καλά να ισχύει το πρώτο. Από ανάγκη δημιουργήθηκε αυτή η παράδοση, όχι από φιρμάνι.

      Οι ανάγκες αλλάζουν, αλλάζουν και οι παραδόσεις.

      Όταν λέγαμε κάποτε ότι PlayStation, Xbox και τα συναφή θα μετατραπούν σε software as a service, ότι η κονσόλα θα είναι μία (τεχνικώς είναι ποια αφού όλα είναι περίπου PC) και τα πράγματα θα διαφέρουν αλλού, τι φανταζόσασταν ότι θα συμβεί; Ότι θα βγει μια κονσόλα, θα τις τελειώσει όλες και δεν θα αλλάξει ποτέ ή κάτι σαν αυτό που πάει να γίνει τώρα;

      Για να υπάρχει ελπίδα σε τέτοια debates πρέπει να βγάζουμε από τη μέση τη βολή και το συναίσθημα. Διότι προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιο μπορεί να είναι το σκεπτικό πίσω από μια θεωρητική κίνηση μια εταιρείας. Και αντί να ψάχνουμε το "γιατί" καταπιανόμαστε με το "ναι αλλά εμείς αλλιώς έχουμε μάθει και δεν μας αρέσει".

      Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για το πότε αγόρασε ο καθένας τι, πόσο έδωσε και τα λοιπά.

      Ο early adopter δεν δικαιούται να λέγεται early adopter αν δεν αντιλαμβάνεται ότι είναι θέμα χρόνου να χρειαστεί να ξαναγίνει early adopter σε κάτι άλλο.

      Ο μη early adopter πόσα χρόνια χρειάζεται για να καταλάβει ότι όσο δεν παίρνει κάτι στην αρχή του, τόσο πιο κοντά στο τέλος του το αποκτά;

      Αλλά είμαστε των δραμάτων.

      Απαιτείστε κάτι πιο ουσιώδες. Να αγοράζετε ένα παιχνίδι μία φορά και να παίζει σε όλα τα συστήματα που ακολουθούν, και με τις ανάλογες βελτιώσεις όσο και όποτε γίνεται.

    • PORTAL
    • @yapovezos

      Συγγνώμην ποιος εμπόδιζε τους παλιότερους κατασκευαστές να αναβαθμίσουν τις κονσόλες τους; Τι εμπόδιζε την Nintendo να βγάλει πιο δυνατό Super Nintendo; Τίποτα. Θα μπορούσε κάλλιστα να έβγαζε το Super Nintendo 0.1 το οποίο θα είχε πιο πολλά χρώματα και θα πρόσθετε χρώματα στα παλιότερα παιχνίδια. Όπως έκανε το Game Boy color. Δεν το κάναν γιατί πολύ απλά είναι ηλίθια κίνηση. Από κάθε άποψη. Βασικά είναι τόσο ηλίθιο που πάει κόντρα στη έννοια 'κονσόλα'. Διότι μέσα σ'αυτή την έννοια περιλαμβάνεται το κοινό hardware για όλους. Αλλιώς δεν είναι κονσόλα, είναι κάτι άλλο.

      Ποιες ανάγκες αλλάζουν; Ζήτησε κανείς ps4.5; Όχι. Θα αγόραζε κανείς Ps4 εάν ήξερε ότι το 2016 θα βγει Ps4.5; Όχι. Ποιοι early adopters; Έχουν περάσει πάνω από δυόμιση χρόνια από την κυκλοφορία του Ps4. Το μόνο δράμα είναι αυτό που πάει να κάνει η Sony. Ειναι ένα τεράστιο fail. Πιο μεγάλο fail κι από Kinect.

    • Koel700
    • τωρα που οι κονσολαδες σιγα σιγα χωριζονται σε peasant & master race ειναι η ωρα εμεις οι pc-αδες να καθησουμε αναπαυτικα στις πολυθρωνες μας πεινοντας κοκακολα και βλεπωντας το ξεκατινιασμα Νο2 να ξεκινα λιαν συντομως

    • alex4444
    • H Sony, η Nintento και αργα η γρηγορα η MS δεν ξυπνησαν μια μερα και ειπαν "Ας τρολλαρουμε τους πελατες μας". Προφανως η βιομηχανια βρεθηκε σε τελμα. Δεν τραβαγε. Δεν ειχε τα κερδη που ειχε, αντιθετα μαλιστα ειχε σοβαρες ζημιες.

      Κι επειδη πιο σημαντικος απο τον υπαρχων πελατη ειναι παντα ο επομενος, οι εταιρειες πρεπει να βρουνε πως θα πεισουν το κοινο οτι αξιζει να ξοδευτουν για να εχουν μια εξτρα ηλεκτρονικη συσκευη. Καποτε η Νιντεντο εβγαλε το DSi, γιατι ξαφνικα ηταν μη ελκυστικη μια φορητη συσκευη χωρις καμερα πανω της. Τα δεδομενα αλλαζουν.

      Αφου αποδεχτουμε οτι η βιομηχανια πλεον θα μπει σε νερα που δεν εχει ξανακολυμπησει (πολλα τα εχει εξηγησει ο Μανος στα σχετικα αρθρα) θα πρεπει να αποδεχτουμε και το γεγονος οτι εμπορικα ειναι αδυνατο να μην αδικηθουνε οι "παλιοι" με καθε νεα κινηση. Με τη λογικη αυτη θα πρεπει να μη γινονται και price cuts γιατι οποιος παρει την κονσολα του λιγο πριν απο μια τετοια ανακοινωση θα πληγωθει...

      Οποτε ας δουμε τα πραγματα λιγο πιο ψυχραιμα και ας κρατησουμε την οργη και τις διαμαρτυριες για πραγματα που οντως θα χρειαστει να αντιδρασουμε.

    • platonxii
    • Το πραγματικό ξεκατίνιασμα δεν θα γίνει στην ανακοίνωση ενός τέτοιου μηχανήματος. Προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι ούτε μύτη δεν θα ανοίξει στην Ε3, όταν και αν ανακοινωθεί όντως.

      Το πραγματικό ξεκατίνιασμα θα έρθει αργότερα, όταν και αν ανακοινωθεί η ανάπτυξη ενός τίτλου αποκλειστικά για το PS4 ΝΕΟ ή όπως θα λέγεται.

      Αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι και τότε απλά θα θαυμάζουμε τα SUPER DUPER 4K γραφικά. Και το πως το brand Πλεηστεσο συνεχίζει να πουλάει. (κάτι που θα βοηθήσει να ξεχάσουμε και τα νούμερα, η αλήθεια είναι μετά το 4 θα καταντούσε λίγο γραφικό το πράγμα, η δε MS ήδη όπως φαίνεται δεν ξέρει να μετράει :P)

      Όπως κράζαμε το digital και τώρα τρέχουμε όλοι γεμίζοντας backlog με τίτλους σε Steam, PS Store και Xbox Live και ζητάμε ακομα περισσότερες εκπτώσεις και καλύτερους δωρεάν τίτλους στις υπηρεσίες.

    • Koel700
    • @platonxii πραγματικα πιστευειες οτι δεν θα γινει της μουρλης οταν καποιοι θα εχουν σε ουσιαστικα την ιδια κονσολα διαφορετικα γραφικα και framerate ενω πριν 1 χρονο γινοταν της πουτανας το καγγελο σε καθε παιχνιδι οσο αναφορα τα 60fps ποσο μαλλον τα λεγομενα p-wars μεταξυ των 2 κονσολων..... χαμος θα γινει με το κλαμα/κραξιμο μεταξυ τους...πιστεψε με..ιδιαιτερα στους με τους τελευταιους κατοχουs το ps4 basic/vanilla/παλαιουρας edition

    • yaponvezos
    • @PORTAL

      Θα σου πω τι του εμπόδιζε. Όσα περισσότερα χρόνια κρατάς το hardware στην αγορά, τόσο πιο φθηνή καταλήγει η κατασκευή του και, ακόμη και με παράλληλες μειώσεις τελικής τιμής, βελτιώνεται το περιθώριο κέρδους. Αυτό που κοιτάζει η εταιρεία λοιπόν είναι πότε το μέσο κέρδος πέφτει. Δεδομένου ότι τότε το χρήμα έβγαινε από hardware και software (η μόδα του μπαίνουμε μέσα με το hardware ξεκίνησε πιο μετά), δεν συνέφερε να γίνει γρήγορα αλλαγή πλατφόρμας. Και μιλάμε για αλλαγή πλατφόρμας. Σε εποχή που ο καθένας έφτιαχνε τη δική του μηχανή, τα dev tools ήταν σενάριο sci-fi και τα συναφή. Η αλλαγή πλατφόρμας ήταν επώδυνη για κάθε μέρος της διαδικασίας.

      Τώρα δεν είναι το ίδιο.

      Και το σημαντικότερο. Τώρα το καλύτερο χρήμα έρχεται από τις υπηρεσίες. 30% από ηλεκτρονικές αγορές. Μηνιαίες συνδρομές. Και τα συναφή. Όταν λοιπόν το καλό το χρήμα δεν εξαρτάται από το κουτί και, ταυτόχρονα, μπορείς να αλλάξεις το κουτί χωρίς να ακυρώσεις τη μέχρι τότε δουλειά των developers, ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις το άλμα χωρίς αιματοκύλισμα.

      Για τους early adopters δεν πρόσεξες τι έγραψα. Ρίξε μια ματιά ακόμη please για να συνεννοηθούμε.

      Για το αν ζήτησε κανείς PS4.5. Για την ιστορία να πούμε ότι ποτέ κανείς δεν ζήτησε την κονσόλα ως έννοια. Ούτε καν το αυτοκίνητο.

      Για το αν θα αγόραζε κανείς PS4 αν ήξερε ότι το 2016 θα έβγαινε PS4.5.

      Αν ήξερε από τότε ότι τα παιχνίδια του τώρα, θα παίζουν και στο άλλο μηχάνημα, ότι τα παιχνίδια που έρχονται θα τρέχουν στο δικό του μηχάνημα, θα αγόραζε. Όπως δίνει εκατοντάδες ευρώ σε τηλέφωνα όχι απλά γνωρίζοντας ότι του χρόνου έρχεται το νέο μοντέλο, αλλά πολλές φορές και πολύ κοντά στο λανσάρισμα του επόμενου μοντέλου επειδή δεν παρακολουθεί την αντίστοιχη βιομηχανία.

      Η κονσόλα, ως έννοια, δεν είναι ένα πράγμα "σταθερό" όπως λες. Έγινε κάπως έτσι γιατί καμιά εταιρεία δεν ήθελε να αναλάβει το οικονομικό κόστος ενός άλλου σεναρίου πριν να είναι οικονομικά λογικό να το κάνει. Η έννοια κονσόλα είναι η πλατφόρμα, τα tools, το interface, οι αποκλειστικότητες, το χειριστήριο, οι υπηρεσίες, η ευκολία. Αυτά οδήγησαν στη γέννηση της κονσόλας ως κατηγορία. Όχι κάποια προαιώνια ανάγκη για σταθερότητα στο hardware.

      Κάθε μέρα ζούμε γνωρίζοντας ότι δεν έχουμε το καλύτερο αμάξι, το καλύτερο ρούχο, σουίτα σε ξενοδοχείο, Rolex και άπειρα άλλα που και ξέρουμε ότι υφίστανται, και ξέρουμε ότι είναι καλύτερα από αυτά που έχουμε και θεωρούμε και απίθανο να μπορέσουμε να αποκτήσουμε το απόλυτο ever.

      Αλλά και ζούμε, και κάνουμε τη δουλειά μας, και παίζουμε και απ' όλα, όσο μας παίρνει και όπως μας παίρνει. Από πότε έγινε λογικό να έχουμε πρόβλημα που κάποιος έχει καλύτερο κουτί από το δικό μας, παίζει το ίδιο παιχνίδι με εμάς, αλλά του τρέχει καλύτερα; Και αν αυτό είναι το πρόβλημα, πώς εξηγείται η καλή εμπορική πορεία του PS3 στα 2 πρώτα χρόνια του PS4 στην αγορά; Αν αυτός είναι πάντα ο απόλυτος καημός το PS3 έπρεπε να είχε πεθάνει από το nanosecond που ανακοινώθηκε το PS4.

    • TomTom
    • Είχα πει πως δεν θα ασχοληθώ με τις φήμες (για εμένα ακόμα φήμες είναι εφόσον δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι η Sony) αλλά πραγματικά μετά και τα σχόλια που διάβασα σήμερα δεν γίνεται να μην γράψω.

      Θα ξεκινήσω από τα σχόλια τύπου ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ και θα πω τα εξής :
      ΔΕΝ είναι ξεφτιλίκια μια εταιρεία να προχωράει μπροστά βγάζοντας κάτι καινούργιο πιο ανανεωμένο από το παλιό. Στην προκειμένη περίπτωση η νέα κονσόλα της Sony.
      ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ είναι να είναι κάποιος κατά νέων προϊόντων τεχνολογίας. Καλώς ή κακώς (καλώς για 'μένα) η τεχνολογία προχωράει γρήγορα και αυτό μόνο καλό είναι.
      Η τεχνολογία αγαπητά μου παιδιά είναι οι κονσόλες, η κάρτες γραφικών, η φορητοί υπολογιστές, τα κινητά, οι μητρικές, οι επεξεργαστές, ....
      Εάν σε κάποιον δεν αρέσει να κάνει η τεχνολογία βήματα εμπρός μάλλον δεν θα πρέπει να ασχολείται με αυτή.

      Στην συνέχεια λέω να αναφερθώ για τους early κατόχους των προϊόντων τεχνολογίας.
      Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ κάποιος να είναι early κάτοχος και να ΜΙΞΟΚΛΑΙΓΕΤΑΙ επειδή το προϊόν που πήρε βγάζει νέο μοντέλο.

      Σε όλα τα παραπάνω μπορεί να πει κάποιος ότι οι κονσόλες δεν είναι το ίδιο με τα κινητά για παράδειγμα.
      Για ΜΑΝΤΕΨΤΕ. ΕΙΝΑΙ.
      ΟΛΑ είναι είδη τεχνολογίας και όπως είπα η τεχνολογία προχωράει.

      Aφού καταλάβαμε λοιπόν κάποια πράγματα ας συνεχίσουμε γιατί πιστεύω πως μερικοί δεν έχετε διαβάσει καν το άρθρο.

      UPSCALE 4K :
      Mάλιστα.
      Ξέρετε πόσο διαφορά έχει το UPSCALE με το NATIVE ?
      Θα απαντήσω εγώ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
      Άρα εδώ μπορούμε να πούμε και Clain και Main.
      Δηλαδή πείτε μου πραγματικά πιστεύετε πως με αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να βγουν 4Κ παιχνίδια ?

      Όσο αφορά τα παιχνίδια :
      Το άρθρο το λέει ξεκάθαρα.
      ΕΝΑ παιχνίδι απλά 2 MODE.
      Τι σημαίνει αυτό πρακτικά?
      Καλύτερα Frame Rate λογικά, καλύτερα Textures σε ανάλυση 1080p (όπως και η τωρινή κονσόλα) εάν κάποιος δεν έχει τηλεόραση 4Κ να του το κάνει Upscale.
      Επίσης ΔΕΝ θα υπάρχει κάποιο Extra περιεχόμενο στο νέο μοντέλο.
      Είναι σα να λέμε πως 2 φίλοι φίλοι έχουν 2 διαφορετικά PC. Ο ένας παίζει το παιχνίδι σε Medium 30FPS και ο άλλος σε High 60FPS.

      Επίσης θα ήθελα να πω, πως εφόσον δεν επηρεάζει λειτουργίες όπως Chat, κτλ όλα καλά.

      Υποθέτω πως το ίδιο θα ισχύει και με τα Save. Θα μπορείς να κάνεις τα Save σου μεταφορά στη νέα κονσόλα. Θα βάζεις το δισκάκι σου και απλά θα σου περνάει ένα Patch για το Neo Mode. Αυτό εφόσον θέλουν οι εταιρείες να το διαθέσουν για τα πιο πριν παιχνίδια. Αλλιώς το δισκάκι και το παίζεις στη νέα κονσόλα όπως στην παλιά.

      Ως εδώ δεν έχω βρει ακόμα κάποιο κακό.

      [Continue...]

    • TomTom
    • [...Continue]

      Για να δω αν θα μπορέσω να βρω κάτι κακό στα παρακάτω.

      Για να δούμε λοιπόν τι γίνετε και με αυτούς που πήραν την κονσόλα πρόσφατα.
      Θα πρέπει να νιώθουν κορόϊδα?
      ΟΧΙ, σε καμία περίπτωση. Επέλεξαν ένα είδος τεχνολογίας, στην προκειμένη περίπτωση κονσόλα στην οποία θα ευχαριστηθούν τα παιχνίδια που θα παίξουν.

      Για αυτούς που περίμεναν να πέσει η τιμή της, να μια καλή ευκαιρία να την αγοράσουν. Εφόσον βγει η καινούργια λογικά θα πέσει η τιμή της παλιάς.
      Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε. Με το που βγει η νέα θα πουν, σιγά μην πάρω την παλιά, θα περιμένω να πέσει η τιμή της νέας.
      Γελάω.

      Ούτε εδώ βρήκα κάτι κακό.

      Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι κακό σε αυτή την κίνηση.

      Γιατί λοιπόν τόση ΓΚΡΙΝΙΑ ?

      Εφόσον η Sony ή κάποια εταιρεία (ΕΑ για παράδειγμα) βγάλει αποκλειστικό τίτλο για τη νέα κονσόλα σε διάστημα κάτω του 1 χρόνου τότε μπορούμε να το συζητήσουμε. Και όταν εννοώ τίτλο μόνο για τη νέα κονσόλα ΔΕΝ εννοώ κανένα INDIE αλλά ΑΑΑ.

      Και μην ξεχνάτε πως όλα αυτά ΕΙΝΑΙ ΦΗΜΕΣ.
      Μέχρι να βγει η Sony και να επιβεβαιώσει αυτές τις ΦΗΜΕΣ ούτε οι early κάτοχοι μπορούν να "αναθεματίζουν", ούτε κάποιοι να μιλάνε για ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ.

      Όταν βγει η Sony και το επιβεβαιώσει και μας πει και πως θα δουλεύει το όλο πράγμα τότε μπορούμε να ξανασυζητήσουμε εαν είναι ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ ή μιας έπιασαν κορόϊδα.

      Μέχρι τότε όμως μόνο σαν φήμες μπορούμε να τα λαμβάνουμε και να μην τους δίνουμε ΤΟΣΗ σημασία.

    • periklis
    • ΔΕ ΧΑΛΙΕΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΙΑ!!!

      Εχω τη Playstationάρα μου το 4 που εσκασα 450 ευρώ να το πάρω, θα το λιώσω οσο γινεται ΑΛΛΑ.......μετα απο αυτο.....ΤΕΛΟΣ H SONY για μενα........

      κυριοι.......αποτυχατε! ειστε αναξιόπιστοι και ελεεινοι..................................................SONY ΞΕΦΤΙΛΑ...................

    • BigBOSS
    • @portal Θα αγόραζε κανείς Ps4 εάν ήξερε ότι το 2016 θα βγει Ps4.5;

      άνετα θα αγόραζε οπως γινεται και πχ με τις κάρτες γραφικών

      παιρνω καρτα γραφικών ξέροντας πως σε ενα εναμιση χρονο θα βγει νέα καλύτερη, χωρις απαραιτητα να πάω να αγορασω αυτη τη νέα κάρτα.

    • Tim of Heavens
    • PORTAL@
      Ειλικρινά φίλε μου δεν θα με ενοχλούσε αν ο άλλος έπαιζε με καλύτερες επιδόσεις στο σύστημα του γιατί πολύ απλά δεν μιλάμε για την ίδια κονσόλα. Άλλο το PS 4 το original και άλλο το NEO. Έχω πολλά χρόνια στο gaming και δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα τρομερά performance boosts του εκάστοτε μηχανήματος. Αγόραζω π.χ. ένα fixed μηχάνημα είτε λέγεται κονσόλα ή PC γνωρίζοντας τους περιορισμούς του. Είμαι ευχαριστημένος όταν υπάρχει ένα καλό performance ας είναι 30ντάρι το καρέ αρκεί να αποφεύγονται φαινόμενα τύπου Just Cause 3 που τα frames δεν είναι balanced. Αν παίξω π.χ. Bloodborne στο PS 4 στα 30 καρέ και παίζει κι ο άλλος το ίδιο θα το απολαύσω κι αν το παίξει στο PS 4 NEO στα 60 (λέμε αν φάει boost) ξαφνικά θα μου φανεί μουφίτσα;
      Ο άλλος παίζει το Witcher 3 στα Ultra High με 120 καρέ και καλά κάνει. Εγώ γιατί θα πρέπει να νοιαστώ ή να ζηλέψω;
      Το μόνο πρόβλημα που αργά ή γρήγορα θα συμβεί είναι αυτό που φοβούνται όλοι. Μην παρατήσουν οι developers το PS 4 ''tuning'' για χάρη του NEO επειδή έχει καλύτερο hardware. Πάντως PORTAL τα προσεγμένα παιχνίδια που υπάρχουν στο PS 4 είτε αποκλειστικά είτε third parties μια χαρά παίζονται στο μηχανάκι των 299 ευρώ.

    • loipasma
    • Ήθελα να ήξερα όσοι λένε ότι δεν πρέπει να κραζουμε είναι κάτοχοι ps4?Εμείς που το πήραμε με το που βγήκε και κάναμε κανένα χρόνο για να παίξουμε κάτι καινούργιο ξαναπληρωσαμε όλα όσα είχαμε αγοράσει στο ps3! Ξεχάσαμε το 1080p 60fps που μας είχαν πει και καλά δεν είχαν δαμασει την δύναμη του ps4! Και τώρα απλά μας λένε ότι η συσκευή μας έχει πιάσει ταβάνι και είναι Last gen και πρέπει να το καταπιουμε και αυτό! Εε όχι! Δηλαδή εγώ τώρα που θα επερνα το uncharted 4 δε θα το ακυρώσω τι λες ρε Sony!

    • DeKoftis
    • Δε μπορουσα να κανω login. Τελος παντων, ας το προσπερασω.

      Ναι. Θα γεμισω το παταρι με κονσολες της Sony. Καθε φορα που βγαζει κονσολα, με 15-20 fps παραπανω απο την προηγουμενη.

      Τη δυναμη δε το κανει το hardware. Την κανει το software.

      Ποιο 4κ? αφου θα ναι παρα πολυ αδυναμο για 4Κ. Ποιο VR? Κι εδω αδυναμο θα 'ναι.
      Εκτος κι αν νομιζετε οτι θα συγκριθει η δυναμη της νεας, με titan.

      Κι αντε ειναι 10 φορες πιο δυνατο το ps4.5 απο titan. Γιατι να το αγορασω? Ποιος μου λεει εμενα οτι δε θα βγαλει ps4.6 σε 2 χρονια? Μετα ps4.7 σε ενα χρονο.
      Γιατι να μη παρω πισι βρε αδερφε?

    • Nightwish
    • Ρε παιδια πραγματικά (ειδικά οι παλιότεροι gamers) coolαρετε και αφήστε κατα μέρους τα περι κοροιδίας και τα λοιπά. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Sony βγάζει στο εμπόριο έκδοση με περισσότερα χαρακτηριστικά, ασχετως αν δεν έγιναν ευρύτερα γνωστές.Για να είμαι πιο ακριβής η μόνη γενιά στην οποία δεν το έκανε ήταν η προηγούμενη(PS3).
      Και για να είμαι πιο ακριβής PS1->Net Yaroze , PS2->PSX. Δεν είδα σε καμία απο τις δύο περιπτώσεις να επηρεάζεται η "βασική" κονσόλα, βέβαια δεν ήταν ευρέως διαδεδομένες αυτές οι εκδόσεις των κονσολών αυτών!!Το ίδιο ισχύει βέβαια και για το αν βγάλει xbox one and a half η MS. Δεν διαφωνώ καθόλου

    • achilleas1983
    • Το οτι ειναι λαθος κινηση απο τι sony ειναι δε εχει κανενα λογο να κανει κατι τετοιο ειδικα αφου ειναι καμια 20αρια εκατομυρια σε πωλησεις μπροστα απο τη microsoft.Αν το εκανε η microsoft θα ηταν πιο λογικο για προσπαθησει να κλεισει τη ψαλιδα.Τωρα απο κει και περα οσοι εχουμε ps4 δε χρειαζεται να τρελαθουμε η διαφορα στα παιχνιδια δε θα ειναι και τοσο μεγαλη ειναι οπως στο pc που παιζει σε medium και high η ultra settings υπαρχει μια διαφορα αλλα οχι τοσο μεγαλη αν δειτε και βιντεο συγκριτικα στο youtube παιχνιδιων απο candyland η digital foundry θα καταλαβεται.

    • mariodm22
    • Καλα μην αναφερουμε πως σχεδον κανεις δεν εχει καν 4Κ monitor και ουτε θα παρει μεσα στην επομενη 2ετια ...

    • iankysyrath
    • εχω ριξει τρελό γελιο....τη κυριακη που μας περασε αγορασα ένα xbox one refurbished με 260 ευρω ακριβως από τα public (μου επεκτειναν 3 χρονια την εγγυηση μονο με 10 ευρω παραπανω και μου δωσαν και ένα μεταχειρισμενο, το far cry4 lol). Ο λόγος που το αγόρασα τώρα ήταν γιατι πλην Nintendo δεν έχω πάρει ποτε day one η year one or 2 κονσόλα άλλης εταιρίας. Ένας άλλος λόγος ήταν ότι με περίμεναν ήδη 22 τίτλοι xbox one στο λογαριαμό μου + 50 ακόμα combatible 360, λόγω ετήσιας συνδρομής.

      Τωρα, θα μου πείτε γιατι τα λέω όλα αυτά ε?..γιατι προσπαθώ να σας εξηγήσω ότι αυτό που με ένοιαζε είναι να αγοράσω με λίγα λεφτά το εν λογω μηχανημα κι όχι μια βελτιωμένη έκδοση του xbox one και φυσικά δε θα εκνευριζόμουν καθόλου αν αυριο έβγαινε το xbox 1.5, γιατι ανήκω στις περιπτώσεις που δε θα έσκαγα 400 ευρώ. Διότι τόσο θα κάνει το ps4.5. Άρα όσοι δώσατε τώρα λεφτά για ps4, σημαίνει ότι τα δώσατε τώρα γιατι δε θέλατε να σκασετε 399 ευρώ...ΑΡΑ και ήδη να χε βγει το ps4.5, δε θα το προτιμούσατε ή θα το αγοράζατε μετά από 1 διετία. Τζαμπα παράπονα με άλλα λόγια, ειδικά αφού δε θα υπάρχει διαφοροποίηση από θέμα υποστήριξης.

      Εγω θα πω και κάτι άλλο..κανονικά αυτοί που θα θελαν να τα σκάσουν για ένα πιο δυνατό ps4 θα πρεπε να χουν παραπάνω απαιτήσεις, γιατί πιο το νόημα, να παίρνεις μια version νεα χωρίς καμια διαφοροποίηση?

      Κάνετε σαν να έχετε παράπονο από τις επιδόσεις του ps4 και αυτό με προβληματίζει. Δε σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
      ξαφνικά φοβάστε μήπως πολύ γρήγορα η κονσόλα δε θα μπορεί να τρέξει καλα καινούρια παιχνίδια;
      Εδώ μετά από 2 χρόνια θα παίξετε ένα τίτλο της προκοπής exclusive. Μήπως να ασχολούσασταν με αυτό΄;
      Μήπως λέω μήπως να παραπονιόσασταν για ένα ps plus που σας ενοικιάζει τίτλους αντί να σας τους πουλάει;
      Μήπως σας απασχολεί ότι το ps4 interface είναι τόσο παρωχυμένο και τόσο μα τόσο ίδιο με του ps3, σε βαθμό που νοιώθετε ότι περισσότερο μεταβατική είναι η κονσόλα παρά next gen?
      Ειλικρινά, υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα να σας απασχολούν από το αν θα βγεί ένα λιγο καλύτερο μοντέλο.
      Εγώ προσωπικά, έπαθα πλάκα με το xbox one interface, με το πόσο γρήγορο είναι και άμεσο από τη χρήση livetv σε game paused, από τις τόσες εφαρμογές και τη λειτουργικότητα του, από το άψογο streaming σε pc μεσω win10 (ακόμα και streaming εκτός σπιτιου μπόρεσα με λίγο port forwarding)..αν αξίζει ένα μηχάνημα να θεωρείται ότι έγινε σοβαρή δουλειά και πραγματική μετάβαση από το παλιό είναι το xboxone, όχι ότι του xbox360 πάει πίσω. Όσον αφορά τη γενιά που δυανύουμε, τη μάχη στο κομμάτι των πραγματικά δημιουργικών ωρών σε exclusive υλικό την έχει κερδίσει το wiiU κι ας πάτωσε..το Ps4 πραγματικά θα το δανειστώ για το uncharted4 και άλλη μια φορά για κανα νέο god of war και για κανα νέο παιχνίδι της quantic dream, αντε και για όταν βγει επιτέλους, ΑΝ βγει το παιχνίδι της TEAM ICO.

    • iankysyrath
    • ...και προσθεστε βρε παιδια επεξεργασια στα posts..βλέπω τα ορθογραφικά μου και μου βγαινουν τα ματια και τσατιζομαι που δεν μπορώ να τα διορθώσω!!

    • periklis
    • ΘΑ ΜΟΥ ΔΕΙ ΤΗΝ............"TRINITY" ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ Η SONY! Kατσε και θα δεις ποσος κοσμος θα της ριξει ακυρο....εβαλε τη ταφόπλακα της!

    • terezos
    • Αν βγεί στην τιμή του PS4, είναι σε slim έκδοση , έχει 1TB δίσκο μέσα και παίζει τα πάντα σε 1080p/60fps μπορεί και να το πάρω τα Χριστούγεννα μιας και έχω ήδη το αρχικό PS4 XD.To ίδιο έκανα και με το PS3 :p Πάντως απορώ ποιός είχε την ιδέα να φτιάξουν και να ανακοινώσουν ένα νέο PS4 τόσο κοντά στην κυκλοφορία του U4 !!! Όποιος δεν έχει PS4 σίγουρα θα περιμένει το νέο μοντέλο και δεν θα αγοράσει το U4 day one φυσικά. Εντελώς λάθος κίνηση για μένα. Εκτός και αν βγει μέσα στο 2017 αλλά και πάλι θα μπει σε σκέψεις όποιος δεν έχει ήδη PS4.

    • Zegr
    • Ωραιο το οτι εξελισσεται αλλα εγω πηρα κονσολα για να μην χρειαζομαι αναβαθμιση καθε 2 χρονια υποτιθεται...*sigh

    • mariodm22
    • Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να παιξει παιχνιδια σε 4Κ αναλυση με αυτα τα specs οποτε τσαμπα χαλαμε σαλιο ... Μιλαμε για upscaled 4K . Αμα δουμε το ps4 στα 270 ευρω και το Neo στα 500 ανετα παω σε αυτο με τα 270 ευρω . Αν θελω 4Κ καλυτερα να περιμενω το ps5 η να παρω Pc ...

    • xGodKilleRx
    • Μετά την τεράστια διάσταση που πήρε το θέμα, άρχισε η Sony τα controlled leaks. Περιμένω με ανυπομονησία την Ε3 για να δω πως θα αντιδράσει το αγοραστικό κοινό.

    • gamelover
    • http://www.enternity.gr/Article/Movies/News/Universal-Pictures-100-4K-Blu-ray-movies-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-2016/36524.html

      Nα ένας ακόμη λόγος που η sony βιάζεται να βγάλει το ps4K....

    • vonzuchter
    • Και στο εξωτερικο σε κατι φορουμς που μπαινω ολοι για αυτο μιλανε , ας περιμενουμε να δουμε ακριβως περι τινος προκειται... μπορει ολο αυτο να ειναι μουφα απατη για να γινεται συζητηση. Ολοι τσιμπησαμε. Υπομονη για E3

    • diver_gr
    • @portal ''Θα αγόραζε κανείς Ps4 εάν ήξερε ότι το 2016 θα βγει Ps4.5; Όχι.''

      Μου δίνεις την εντύπωση πως δεν αντιλαμβάνεσαι καθόλου το τρόπο που δουλεύει η αγορά. Δεν σε κατηγορώ και καταλαβαίνω πως τα περισσότερα παιδιά σχολιάζουν με βάση το συναίσθημα, το θέμα όμως είναι ότι η αγορά δεν δουλεύει με βάση το συναισθηματισμό.

      Με τη ίδια λογική για ποιο λόγο κάποιος αγοράζει μια GTX960 και δεν αγοράζει την 970? την 980? αυτός που αγόρασε την 980 για ποιο λόγο δεν περιμένει 4 μήνες να πάρει την 980ti? η ακόμα καλύτερα γιατί όλοι τους δεν κάθονται να περιμένουν 1 χρόνο να πάρουν την επόμενη σειρά? you get the point?

      To ίδιο ισχύει σε όλα τα προϊόντα τεχνολογίας, Smartphones, tablets, cpu, HD, monitors, οθόνες κλπ.


      Επίσης δεν καταλαβαίνεται ότι ακόμα και μαζί να βγαίναν στην αγορά αυτό δεν σημαίνει πως όλος ο κόσμος θα αγόραζε το 4,5. Με αυτή τη λογική τότε θα έπρεπε από όλα τα προϊόντα να έχουμε ένα γιατί όλος ο κόσμος αγοράζει το καλύτερο.......

      Ε ρε παιδιά δεν πάει έτσι η αγορά, δεν βλέπετε τι γίνεται τριγύρω σας? τόσο μεγάλη άγνοια? Με τη λογική σας θα έπρεπε να σταματήσει το PS3 μόλις βγήκε το PS4, να σταματήσει το Wii μόλις βγήκε το WiiU, να σταματήσει το ΧΒΟΧ360 μόλις βγήκε το ΟΝΕ, να σταματήσει η Gtx960,970,980 μόλις βγει η επόμενη σειρά γιατί δεν θα τα αγοράζει κανείς? WRONG! Υπάρχουν δεκάδες προϊόντα τεχνολογίας στα οποία η παραγωγή τους δεν σταματά ακόμα και 2-3 σειρές μετά από τη στιγμή που υπάρχει ζήτηση.

      Δεν πάει όλος ο κόσμος να αγοράσει το ''καλύτερο- ακριβότερο'', ο κόσμος στη μεγαλύτερη πλειοψηφία αγοράζει ανάλογα με τη τσέπη του. Για ποίο λόγο κάποιος αγοράζει μια 950 και όχι μια 980? για ποιο λόγο κάποιος αγοράζει ακόμα και σήμερα νέο iphone 4-5 και όχι το 6 Plus? Για ποίο λόγο να πάρεις ένα κλασικό HD και όχι ένα SSD?


      Και σε τελική για το περισσότερο κόσμο που δεν έχει 4Κ TV, δεν τρελαίνετε επειδή κάποιος θα έχει λίγο ποιο ισχυρό μηχάνημα από αυτόν και δεν του περισσεύουν λεφτά μια χαρά θα του κάτσει ένα λογικό price drop του PS4 στα 250-299 bundle με παιχνίδι.

    • Tim of Heavens
    • Tanno κανόνισε να μας βγεις Χορταρέας. Λες πράγματα που δεν περνάνε από κανένα νου. Είσαι ο Pachterιδης ο Έλλην διότι η σοφία των προγόνων πηγάζει μέσα σου. Κωλύομαι να το πιστέψω αλλά πλέον ΒΛΕΠΩ.

      Φανταστείτε παιδιά να χεστεί στο τάλιρο η SONY ξανά με το PS 4 NEO παρά το αρνητικό ρεύμα που έχει δημιουργήσει σε μέρος του κοινού. Μούγκα στην στρούγκα θα έχει μετά.

    • PORTAL
    • Aς γραψω το σχόλιο νούμερο 100 σ'αυτό το άρθρο. Βλέπω και αναφορές στο στοίχημα απο πάνω και πραγματικά θα ήθελα πολύ να μπορούσα να ποντάρω στο ότι είναι λάθος κίνηση το PS4 Neo. Ίσως ένα poll στο site με ανταμοιβή πόντους; :P

      @diver_gr
      Ξεκινάς λέγοντάς μου ότι δεν καταλαβαίνω τον τρόπο που λειτουργεί η αγορά και μετά συγκρίνεις την αγορά κονσολών με αυτή των pc και με αυτή των κινητών (!). Sorry αλλά δεν μιλάμε καν για την ίδια αγορά..Δεν έχει νόημα να φέρω επιχειρήματα. H E3 πάντως είναι κοντά και θα δούμε ποιος καταλαβαίνει τι.

      Μέσα σε όλα που είπες συμφωνώ σε ένα μόνο πράγμα, το οποίο ίσως δεν έχεις καταλάβει και συ ο ίδιος. Αυτή η αγορά λειτουργεί πολύ με το συναίσθημα. Κάνε μια βόλτα λοιπόν σε κανά forum και δες τι παίζει από αντιδράσεις και πώς εχει ηδη επηρεαστεί και το consumer trust αλλα και η πρόθεση αγοράς Ps4 τους επόμενους μήνες και έλα πες μου μετά για τα iphone.

    • athangem80
    • Από 1,6 στα 2,1. Γιατί όχι στην λιγότερη κατανάλωση ενέργειας να το πώ έτσι ?
      Η εξωτερική εμφάνιση παραμένει ίδια καθώς και το χειριστήριο. Δέν βλέπω κάτι που θα με έκανε να πω ουάου.

    • yaponvezos
    • @athngem80

      Θα αλλάξει process, θα μικρύνει transistors. Στο "κανονικό" PS4 το όφελος θα είναι ενεργειακό. Στο "Neo" θα χρησιμοποιήσει τον επιπλέον αέρα για την υψηλότερη συχνότητα. Και έτσι γίνονται όλα. Να γίνουν και τα δύο μαζί στο ίδιο μηχάνημα είναι εξ ορισμού πιο δύσκολο.

    • terezos
    • Ρε παιδιά όταν συνέχεια συζητάμε για γραφικά και fps είναι λογικό να προσπαθούν οι εταιρίες να το εκμεταλλευτούν...Οπότε κατά μια άποψη φταίμε και εμείς.Και όπως φαίνεται οι κονσόλες θα αλλάζουν κάθε 3-4 χρόνια στο μέλλον από 7-8.Μπορεί να φταίει βέβαια και το γεγονός ότι η τεχνολογία προχωράει πιο γρήγορα πλέον αφού και στα κινητά έχουμε φτάσει να έχουμε 4Κ εδώ και καιρό :p

    • madapostolis
    • ΚΑΛΑ ΛΕΣ ΡΕ Perikli. Οι βλακειες πληρωνονται. Σειρα της Sony για ηττα.
      Καλα ελεγα εγω οτι ενω μ'αρεσε το ps4 που αγορασα σαν δευτερο μηχανημα, το Xbox One ειναι κλασεις καλυτερο σε games (τωρα αν τρεχει τα περισσοτερα games σε 900 και οχι σε 1080 δεν θα τα βαξω και μαυρα. Ελεος. Αυτα που εχει βγαλει σε γενικο συνολο ειναι πολυ καλυτερα).
      Το PS4 ολο επανεκδοσεις εβγαλε και εκανε και τρελλες πωλησεις. Αρα επειδη εχει τον κοσμο η Sony μαζι της , γι αυτο κανει τετοιες χαζομαρες. Και εννοειτε τον καταναλωτη τον εχει γραμμενο στα ......
      Τωρα οι κολλημενοι ας μου την πουν. Δεν υποστηριζω καμμια (κι αυτο φαινεται αφου αγορασα και τις 3 τωρινες κονσολες), απλα η αληθεια να λεγεται (δεν σας τα δωριζουν κιολας για να τους υποστηριζεται οτι μετα απο 3 πχ χρονια πρεπει να γινει αλλαγη κονσολας και να χαιρεστε κιολας. Ειναι γελοιο αυτο). Και οσο για εναν που ειπε οτι τα κινητα εχουν 4κ αρα πρεπει να παει με την ροη της εποχης ΠΟΣΟ λαθος κανεις. Συγκρινεις 2 διαφορετικα πραματα. Το οτι ειναι τεχνολογικα gadget και τα 2 (πχ κινητο και ps4) δεν σημαινει οτι πρεπει καθε χρονια να τα ανανεωνεις και αρα να μην χαιρεσαι αυτο που αγορασες και μαλιστα ακριβα.

    • athangem80
    • Yaponvezos τίποτα δέν είναι δύσκολο όσο προχωράει η τεχνολογία.
      Και ας μήν ξεχνάμε πως περιμένουμε xbox one slim και Nintendo nx.

    • TomTom
    • @ Tim of Heavens

      " Φανταστείτε παιδιά να χεστεί στο τάλιρο η SONY ξανά με το PS 4 NEO παρά το αρνητικό ρεύμα που έχει δημιουργήσει σε μέρος του κοινού. Μούγκα στην στρούγκα θα έχει μετά. "

      Πιστεύω σε μεγάλο ποσοστό πως η νέα κονσόλα θα πουλήσει σαν ζεστό ψωμάκι. Ειδικά εαν βγει στην τιμή των 400€, και βέβαια ειδικά εαν ισχύουν αυτά που γράφονται στο άρθρο σχετικά με την συμβατότητα.

      ----------

      @ PORTAL

      " Ξεκινάς λέγοντάς μου ότι δεν καταλαβαίνω τον τρόπο που λειτουργεί η αγορά και μετά συγκρίνεις την αγορά κονσολών με αυτή των pc και με αυτή των κινητών (!). Sorry αλλά δεν μιλάμε καν για την ίδια αγορά.. "

      Πρόσεξε να δεις τι συμβαίνει.
      Όπως στην αγορά των PC βγαίνει μια νέα καλύτερη κάρτα γραφικών, όπως στην αγορά των κινητών βγάζει η Samsung κάθε χρόνο άλλο S με λίγο καλύτερα χαρακτηριστικά, έτσι και στην αγορά των κονσολών μπορεί η κάθε εταιρεία να βγάζει κάθε 3-4 χρόνια νέα κονσόλα.
      Δεν βλέπω που είναι το κακό.

      ----------

      Επίσης λέτε πως γίνεται ένας μικρός χαμούλης σε διάφορα Forums.
      Απλά για να ξέρετε οι μισοί από αυτούς που ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ θα είναι και οι πρώτοι που θα αγοράσουν τη νέα κονσόλα όταν και εφόσον βγει.

      Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ Fail σε αυτή την κίνηση της Sony.

      Η Sony απλά θα βγάλει (εαν βγάλει) μια ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ κονσόλα. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.
      ΔΕΝ θα βγάλει ΝΕΑ κονσόλα. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ θα είναι.

      Σύμφωνα πάντα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

      Εαν στην Ε3 ανακοινώσουν την κονσόλα και δεν ισχύουν αυτά που γράφονται στα διάφορα άρθρα τότε μπορούμε να μιλήσουμε για λάθος επιλογές και Fail.
      Mέχρι τότε όμως ΚΑΝΕΙΣ δεν πρέπει να γκρινιάζει.

    • yaponvezos
    • @athangem80

      Λέω ότι είναι πιο δύσκολο διότι η φυσική είναι φυσική. Για αυτό ή γίνεται το ένα, ή το άλλο, ή μια ενδιάμεση κατάσταση. Ειδικά αν θεωρήσουμε ότι ο διαθέσιμος χώρος (άρα το σασί) δεν αλλάζει, ούτε και η θερμική αντοχή των πάντων. That was my original point δηλαδή.

    • athangem80
    • Η φυσική είναι φυσική ναί αλλά όλα τα πράγματα προχωράνε και εκσυγχρονίζοντε, λεπταίνουν κλπ.
      Θυμίσου πως ήταν τα πρώτα κινητά σε όγκο και πως έγιναν. αυτά.

    • stali84
    • πολυ γρινια για το τιποτα εγω ειμαι χαρουμενος παντως με την ελευση του ΝΕΟ αν και ειμαι κατοχος του ps4 day one ειναι καιρος για μια μικρη αναβαθμιση....ξερω οτι η διαφορα δεν θα ειναι τεραστια αλλα εστω και ετσι για μενα αξιζει...τωρα εαν καποιοι δεν εχετε την οικονομικη δυνατοτητα να το παρετε και το ps4 ειναι τουμπανο...μην τραλαθουμε..συν οτι βγαινουν και κερδισμενοι αυτοι που δεν το εχουν παρει ,θα εχουν επιλογη να παρουν ενα φτηνο πλεον ps4 η εαν μπορουν το ΝΕΟ...οσο για αυτους που λενε παλι καλα που δεν πηρα την κονσολα το προφανες ειναι οτι δεν θα την παρουν ποτε....εαν ειναι να περιμενετε να βγει κατι καλυτερο ολη τη ζωη σας θα περιμενετε χωρις να εχετε παρει τιποτα...ολοι εχουν κινητα samsung galaxy s6 s7 k iphone 6 6s που ειναι πανακριβα και κλεγεστε μετα δεν εχουμε λεφτα...να ξερετε που τα δινετε και τι θελετε περισσοτερο...εαν ειναι καποιος GAMER επιλεγει να κανει οικονομια για τα παιχνιδια απλο...δεν γινετε να τα εχετε ολα...μακαρι να τα ειχαμε ολα αλλα οι εποχες ειναι περιεργες.

    • athangem80
    • Καλημέρες και καλή Κυριακή. Όπως το είπες φίλε stali84 προς το τέλος ''Οι εποχές είναι περίεργες''
      οπότε προσέχουμε. Εγώ έχω ps3 και το έχω και κάθετε οπότε ps4 τί να το κάνω ?
      Όπως είπα και πιό πάνω δέν έχω βρεί κάτι που να με κάνει στις δύσκολες εποχές να πω Ουάου.

    • stali84
    • καλημερα athangem80,ε λογικο ειναι για το ps3...εαν εχεις παιξει πολλα παιχνιδια δεν εχει κατι καλο πλεον...αλλα πιστεψε με εγω εκανα ουου οταν ειχα παρει το ps4...σε ολους το τομεις...ειναι φοβερο μηχανημα και στα γραφικα η μερα με τη νυχτα...δεν υπαρχει καμια επαφη...και εχουν βγει και παιχνιδαρες και η βιβλιοθηκη ολο και αναβαθμιζεται.διαβασα πιο πανω που λες δεν σου κανει εντυπωση το πσ4 ΝΕΟ,το πσ4 ΝΕΟ δεν ειναι καινουργια κονσολα για να εχει μεγαλες διαφορες ειναι απλα μια μικρη αναβαθμιση για τους hard core gamers...αυτο βεβαια που κανει τωρα η sony το ειχε ξανακανει εαν θυμαστε με το psx 2.5 που ειχε ηδη σκληρο δισκο μεχρι 250 gb εκανε εγγραφες dvd,ειχε το μενου του ps3..και αλλα..απλα ειχε βγει μονο ιαπωνια.

    • Efkar
    • εδώ κάποιοι θα πληρώσουν μια περιουσία να το πάρουν απλά για να παίζουν Pro...
      στην τελική όποιος έχει πληρώνει, από εκεί και πέρα δε νομίζω να υπάρξει τρελή διαφορά στον τρόπο που παίζουμε.

    • athangem80
    • stali84 λίγα έχω παίξει γιατί δεν βρίσκω αυτό ακριβός που θέλω. Στα 2-3 χρονάκια το χα ήδη βαρεθεί και τώρα το έχω στο σαλόνι και αράζει μέχρι να βρώ άξιο αντικαταστάτη του.

    • Resident_Evil
    • Upscale σε 4k αλλά τα παιχνίδια δεν θα υποστηρίζουν υποχρεωτικά αυτήν την ανάλυση.....μάλιστα!!!
      Κανένα άλλο marketing κόλπο για να ψαρώσει κανένα 10χρόνο και να νομίζέι ότι θα πάιζει σε 4k ανάλυση τα παιχνίδια;;

*