Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Nintendo: Μεγάλη αναδιάρθρωση υπό την ηγεσία του Kimishima

Όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας, ο Tatsumi Kimishima αναλαμβάνει ως πρόεδρος της Nintendo και παρόλο που ο ίδιος σημείωσε ότι δεν θα αλλάξει τις βασικές στρατηγικές του Iwata, φαίνεται πως έχει τις δικές του ιδέες για το πώς πρέπει να λειτουργήσει η εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, υπό την ηγεσία του Kimishima, η Nintendo ανακοίνωσε μια μεγάλη αναδιάρθρωση της εταιρείας, όπως η ενοποίηση δύο βασικών τμημάτων, τη δημιουργία νέου τμήματος και νέοι ρόλοι για κορυφαία στελέχη όπως ο Shigeru Miyamoto. Έτσι λοιπόν, το "Nintendo Integrated Research and Development Division", τμήμα που είναι υπεύθυνο για τα πάντα που σχετίζονται με την παραγωγή των οικιακών συστημάτων, το hardware και σχετικά περιφερειακά, και το "System Development Division" (το οποίο διαχειρίζεται τον προγραμματισμό των υπηρεσιών της εταιρείας και των System Development Kits) γίνονται πλέον ένα τμήμα που θα ονομάζεται "Platform Technology Development Division". Αυτή η νέα ομάδα θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του hardware, του λογισμικού, των εργαλείων ανάπτυξης και του δικτύου της Nintendo. Επικεφαλής της εν λόγω νεοσυσταθείσας κατηγορίας θα είναι -ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του τμήματος Nintendo Integrated Research and Development- Ko Shiota.



Ακόμη, το τμήμα "Entertainment Analysis & Development" και το τμήμα "Software Planning", δύο κύριες ομάδες της Nintendo στο κομμάτι του game development, συγχωνεύονται σε μία μεγάλη ομάδα ανάπτυξης που ονομάζεται "Entertainment Planning & Development Division", με επικεφαλής τον Shinya Takahashi, πρώην γενικός διευθυντής του τμήματος Software Planning Division. Επιπλέον, η Nintendo έχει δημιουργήσει νέο τμήμα που ονομάζεται Business Development Division. Η νέα ομάδα θα είναι υπεύθυνη για την «τελειοποίηση του επιχειρηματικού μοντέλου στο κομμάτι του dedicated video game system business», ενώ, επίσης, θα επιβλέπει τα σχέδια της εταιρείας σχετικά με το άνοιγμα στην αγορά των smartphones και το IP licensing.

Στο πλαίσιο αυτής της αναδιάρθρωσης, οι Shigeru Miyamoto και Genyo Takeda θα έχουν νέους ρόλους στην εταιρεία. Θα συνεχίσουν να υπηρετούν ως Representative Directors και Senior Managing Directors, αλλά όχι ως General Managers. Αντ 'αυτού, ο Miyamoto αναφέρεται ως "Creative Fellow" και ο Takeda ως "Technology Fellow”, με το “Fellow” να ορίζεται ως ένα άτομο που επιλέγεται μεταξύ των εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου που έχει προηγμένες γνώσεις και μεγάλη εμπειρία και κατέχει το ρόλο της παροχής συμβουλών και καθοδήγησης σχετικά με τις οργανωτικές λειτουργίες σε έναν εξειδικευμένο τομέα. Με άλλα λόγια, ενώ παραμένει εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου, θα έχει ρόλο καθαρά ως σύμβουλος και όχι ως Manager. Όλες οι παραπάνω αλλαγές θα τεθούν και επίσημα σε ισχύ από τις 16 Σεπτεμβρίου.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
10 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • vonzuchter
    • ετσι.. ξεκιναμε υποβαθμιζοντας τους ρολους των βασικων ανταγωνιστων μας... δεν αλλαζουν οι μανατζαρεοι ποτε...

    • Volga
    • Ο τύπος είναι εκεί για να κρατήσει το τιμόνι της εταιρίας για 1 έτος μέχρι να προετοιμάσει την κατάσταση για τον επόμενο CEO.

      Ο CEO που ψάχνουν είναι κάποιος με φρέσκιες ιδέες και κυρίως να είναι νέος.

    • lovesfool
    • Λες, Volga; Είναι δική σου θεωρία, ή το ξέρουμε ως γεγονός από κάπου; Φαντάζει όντως τόσο "ασφαλής" η επιλογή που μοιάζει με προσωρινή ή μεταβατική. Δεν ξέρω αν είναι κάτι τέτοιο, όμως.

      Η επιλογή ως έχει δείχνει ότι, παρά την πορεία της εταιρίας και την ραγδαία μεταστροφή της βιομηχανίας και της καταναλωτικής συμπεριφοράς του κοινού από το 2011 κι έπειτα, η Nintendo επιθυμεί κι επιδιώκει καπετάνιο που να πάει το καράβι ακριβώς στην ίδια ρότα που έχει χαράξει κι όχι να αλλάξει πλεύση με ριζοσπαστικές αλλαγές. Από ότι βλέπω, παρότι εσωτερικά φαντάζομαι ότι το πρόβλημα υγείας του Iwata ήταν μία κατάσταση που είχε αρκετούς μήνες διαθέσιμους για διαχείριση, δεν είχε υπάρξει ιδιαίτερη πρόβλεψη ή δεν είχε επιτευχθεί ουσιαστικό για μία διάδοχη κατάσταση.

      Βέβαια, ακόμα δεν τον είδαμε, ας μην τον βαφτίσουμε Γιάννη. Οι παραδοσιακές Ιαπωνικές εταιρίες, και η Nintendo είναι τέτοια σε υπερθετικό βαθμό, έχουν πολύ σφιχτή κι απόλυτη ιεραρχία, οπότε ακόμα κι αν ο Kimishima είναι σούπερ ριζοσπαστικός και καινοτόμος (κι όχι λογιστής και διαχειριστής, όπως φαίνεται εκ πρώτης ανάγνωσης), δεν θα είχαμε και πολλές ευκαιρίες να το μάθουμε πριν από τώρα. Μακάρι να βοηθήσει την Nintendo να επιστρέψει ως ουσιαστικός τρίτος παίκτης στον πυρήνα της βιομηχανίας και μακάρι να δείξει τον δρόμο της διεξόδου στο σύνολο της βιομηχανίας από τον βάλτο που έχει κολλήσει, όπως έχει κάνει αρκετές φορές στην ιστορία της στο παρελθόν η Nintendo. Η βιομηχανία έχει ανάγκη από μία εταιρία που θα κάνει αυτή τη δουλειά και νομίζω ότι η Nintendo έχει το πιο πλούσιο βιογραφικό προς αυτή την κατεύθυνση.

    • vonzuchter
    • @lovesfool τραπεζιτης ειναι ο ανθρωπος.... τι καινοτομος και ριζοσπαστης. Ας ελπισουμε με το ανακατεμα να μην επηρεαστουν τουλαχιστον τα τμηματα στο game development. Κανεις δε γουσταρει τον μανατζαρεο πανω απο το κεφαλι του. Η παρουσια τους δρα παρασιτικα παντα και προσθετει αγχος στους δημιουργους. Αν κατσει εκει κοιταει τα αριθμακια του και κανει τα λογιστικα του και δειχνει τα βελακια πανω κατω καλα θα ειναι. Τιποτα αλλο. Ποτε δε καταλαβα γιατι βαζουν σε τετοιες θεσεις ανθρωπους που δε ξερουν καν τι ειναι το "if...then" στην basic ή (ακομα χειροτερα) δεν εχουν παιξει ουτε ηλεκτρονικη πασιετζα ποτε τους. Και αυτος δειχνει τετοιος.

    • Alias
    • Σιγουρα το προφιλ του νεου ανθρωπου με νεες ιδεες και με gaming υποβαθρο δεν το καλυπτει ο εν λογω. Ας ελπισουμε να ειναι οντως μεταβατικος.

    • Volga
    • @lovesfool Στο Twitter το διάβασα από έναν τύπο που έκανε μετάφραση μια συνέντευξή του σε Ιαπωνικό μέσο.

      Τώρα αλήθεια ψέματα δεν ξέρω αλλά ετσι έλεγε. Κάτσε να ψάξω το post να σου πω...

    • yaponvezos
    • Αυτό με τη θητεία ενός έτους είναι κανόνας. Ισχύει κάθε χρόνο. Και στην Sony και στην Nintendo και σε όλους. Είναι θέμα Α.Ε. ουσιαστικά αφού ΚΑΘΕ χρόνο πρέπει να πάρει εκ νέου έγκριση το διοικητικό συμβούλιο.

    • Volga
    • Λοιπόν καταρχήν το ιαπωνικό μέσο ηταν η Nikkei

      Kimishima is quoted as saying one task for him will be to develop the next group leadership structure for Nintendo. /end

      To ρεζουμέ βρίσκεται εδώ:

      http://www.nintendolife.com/news/2015/09/nintendo_president_tatsumi_kimishima_to_stick_with_smart_device_and_ip_plans_previously_predicted_wii_u_troubles

      Ο τύπος λέγεται Serkan Toto
      http://www.serkantoto.com/about/
      και είναι gaming analyst.

      Στην αρχή νόμιζα οτι θα είναι καμια παπάτζα η φάση αλλά για να τον αναφέρει και το Forbes μάλλον ΟΚ είναι :P
      http://www.forbes.com/sites/olliebarder/2015/09/15/new-president-of-nintendo-thought-the-wii-u-would-fail/

    • yaponvezos
    • Η ανάπτυξη leadeship structure είναι διαφορετικό πράγμα από την αλλαγή προσώπων. Και για τους outsiders, λέει "one day".

      Η απλή πραγματικότητα τόσο νωρίς στην όλη διαδικασία, είναι ότι ακόμη ψάχνονται.

*