Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

«Μην περιμένετε άλλα AAA games στο PS Vita»

*
Είναι γνωστό εδώ και πολλούς μήνες ότι η Sony δεν προτίθεται να υποστηρίξει περαιτέρω το PS Vita, με τον πρόεδρο των SCE Worldwide Studios Shuhei Yoshida να επιβεβαιώνει ξεκάθαρα πλέον ότι το μέλλον της φορητής κονσόλας είναι ακόμα πιο…δυσοίωνο. Πιο συγκεκριμένα, το υψηλόβαθμο στέλεχος σημείωσε σε συνέντευξή του στο Game Informer ότι ο λόγος που δεν υποστηρίζεται το PS Vita είναι επειδή οι προσδοκίες των καταναλωτών απλώς δεν μπορούν να ικανοποιηθούν. «Δεν δημιουργούμε πλέον games όπως το Killzone: Mercenary (που απαιτούν υψηλό budget). Οι προσδοκίες σε ό,τι αφορά τον οπτικό τομέα, το μέγεθος του κόσμου για αυτά τα είδη παιχνιδιών έχουν αυξηθεί μετά την κυκλοφορία του PlayStation 4. Το ίδιο συνέβη και με το PSP. Οι καταναλωτές ήταν ενθουσιασμένοι που μπορούσαν να παίξουν τίτλους με γραφικά από το PlayStation 2 στη φορητή κονσόλα. Μετά την κυκλοφορία του PS3, οι προσδοκίες αυξήθηκαν. Τα είδη των games για το PSP δεν ήταν τόσο ελκυστικά», ανέφερε ο Yoshida, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι το μέλλον του συστήματος στηρίζεται πλέον στα indies και cross-buy games.



Όσον αφορά στο PlayStation TV, ο πρόεδρος της SCE ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι η συσκευή δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των χρηστών λόγω της αρχικής τιμής που διατέθηκε και του «μικρού αριθμού» τίτλων που είναι συμβατοί με τη μίνι-κονσόλα, ενώ σημείωσε ότι δεν επικοινωνήθηκε σωστά στους καταναλωτές για το ποιες ακριβώς είναι οι δυνατότητές του.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
39 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • gamer
    • Η πιο σωστη απαντηση και ταυτοχρονα ειλικρινης ειναι αυτη του James Amstrong...

      http://thevitalounge.net/2015/06/18/vita-has-sold-well-in-spain-playstation-spain-ceo-wants-support-to-continue/

      Λαθη εγιναν απο μερους της SONY. τι εννοω:

      Το Vita ειναι 3 χρονων, αν ψαξει κανεις οταν το PSP εγινε 3 (2008) δεν ειχε κυκλοφορησει κανενα "μεγαλο" παιχνιδι απο μερους της SONY, ουτε GoW, Gran tourismo, LBP.

      1) Τρεις μηνες μετα που βγηκε το Vita στην αγορα, ο CEO της SCEE, ειπε ""very relaxed and confident about the prospects for Vita this year and beyond"."

      2) H ιδια η SONY ακυρωσε 1st Party παιχνιδια οπως το Ruin (Warrior's Lair), τιτλο απο την Ambient Studios
      "We'd been working on the [Vita] game for about a year,” Jonny Hopper, who worked on the original LittleBigPlanet’s user creation tools, told Eurogamer.net. “Eventually it came to a mismatch of expectations of what we wanted to deliver and what we could deliver and what they wanted. So near the end of last year they pulled the funding plug unfortunately.” αν και φημη, Sony Bend ειχε 4 τιτλους στα σκαρια για το Vita..

      3)Final Fantasy XI. Hiromichi Tanaka σκεφτοταν να το φερει στo Vita.
      Final Fantasy XIV. θα ερχοταν μονο αν η SONY βελτιωνε το network,και πουλουσε το Vita (from 2012)

      5) Ακομα και 1st Party studios παραπονιονταν για την κατασταση του Vita.Λογου χαριν," Insomniac studio which back in 2013 vented their dissapointment by saying in one of the interviews "We are sorry for any disappointment, but there is nothing we've authorized to release publicly. Trust us in that we share your frustration, and have been passing your comments on to Sony, we also advise you contact Sony directly to share your disappointment and frustration“.
      Απο την αλλη υπηρχαν και studio που ελεγαν οτι το Vita δεν ειναι το σωστο μερος για παιχνιδια.Π.χ, η μεγαλη ND
      (2012) "I hate to sound like a treading the line spin-meister here, but I've said that traditionally consoles have played to our strengths - and desires to push the utmost limit of resources and memory our tech and engine. That can change with the right handheld, as why I said I won't ever say 'never' but we hadn't encountered that yet."

      6)New games (πληθυντικος) from Rockstar.
      Δημοσιογραφος της IGN παραδεχθηκε στο twitter “Rockstar Games is developing Vita games.”
      Yakuza for Vita. O παραγωγος ηταν θετικος σε μια τετοια ιδεα
      More games from Ubisoft.
      More games from Ubisoft.
      “We are still a number of Vita games busy. I can not announce anything, but it's coming. The Vita is not dead for us."” (κατι που εχει δεν ισχυει πια)
      Capcom θα εβγαζε παιχνιδια μονο αν το Vita πουλουσε.

      Και φυσικα η απουσια του ηδη απο την Ε3 2012 (αφαντο, μετα παραδεχθηκε ο κυριος Shu οτι εκαναν λαθος), στην Ε3 2013 (3 λεπτα, παρολο που ειχε σημαντικες κυκλοφοριες τοτε), Ε3 2014 (τιποτα, ενα trailer μετα για να εξιλεωθουν) οπως το ιδιο εγινε και φετος...

      Μπρει ακομα να το σωσει, η ιδια που το "εθαψε"? Απο αυτην εξαρταται....

      Ετσι για να μην ξεχναμε και μην την ξαναπατησουμε!

    • ninty
    • εμετος....μακαρι να σταματησει εδω η σονυ με τα φορητα και να μη ξανα-κοροιδεψει τους αγοραστες...η χειροτερη μου αγορα ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ...

    • G3n3raL86
    • Εγω μια χαρα το χαιρομαι το συστημα, ηδη εχω 7 παιχνιδια και εχω σταμπαρει αλλα τοσα. Να'ναι καλα το 3rd party support απο τους Ιαπωνες.

    • Pirederas
    • Εγώ που πήρα το Vita σχεδόν από το λανσάρισμα είμαι ευχαριστημένος, έπαιξα σχεδόν όλα τα μεγάλα games που βγήκαν (Uncharted Golden Abyss, Gravity Rush, Soul Sacrifice, Tearaway, LBP, FF X HD, MGS HD, Freedom Wars, Sly Cooper Trilogy + Thieves in Time, Jak and Daxter Trilogy, Ratchet and Clank Trilogy, PS All stars Battle Royale, God of War 1/2 HD, Ultimate Marvel vs Capcom 3, Killzone Mercenary). Το PSP συγκριτικά είχε μια βιβλιοθήκη παιχνιδιών που ωχριά μπροστά στην αντίστοιχη του Vita. Τα indies εμένα μου αρέσουν γενικά (Guacamelee!, Murasaki Baby, Velocity 2X, Hotline Miami, κλπ), αλλά είναι γεγονός ότι χρειάζονται και κάποια ΑΑΑ, που δυστυχώς δεν θα έρθουν.

      Δυστυχώς το Vita απέτυχε γιατί τα smartphones πήραν τους casual παίκτες που πριν έπαιζαν Pro στην σκοπιά και στα ταξίδια, ενώ και το φορητό δεν έχει την καλύτερη εργονομία (τα κουμπιά είναι μικρά και πονάνε μετά από πολλά κλικαρίσματα ειδικά σε fighting games, οι σκανδάλες είναι τραγικά floaty, οι μοχλοί είναι μικροί, και η κονσόλα μπορεί να φύγει από τα χέρια επειδή δεν έχει grips). Τα περί ακριβών καρτών μνήμης είναι δευτερεύον λόγος αποτυχίας, όχι ο κύριος. Η γ@μ@τη OLED οθόνη που έχει είναι ό,τι πρέπει για media, αλλά δεν είχε ποικιλία apps όπως τα smartphones, και η Sony έβγαλε το youtube app που εμένα με βόλευε απίστευτα.

    • evergrey
    • "Yoshi" στην Ασια ομως το βγαζει και με το παραπανω το "ψωμακι" του το πεθαμενο "βητακι".(Χε#@καμε θα μου πειτε τι γινεται εκει,και δικιο θα εχετε)Μαλλον και για αυτο δεν εχουν κοψει ακομα την παραγωγη του.
      Εδω και χρονια δεν ερχονται ΑΑΑ games...οποτε ριχτε την τιμη σε κονσολα και καρτες.Βαλτε κανα Plus-ατο καλο παιχνιδακι.Τοσα εχει μεσα στο Store.Μειωστε λιγο τις τιμες που σε μερικα τσουζουν ακομα στο Store.
      Φυσικα τιποτα δεν θα γινει.Απλα πιστευω οτι το "βητακι" για την Sony ειναι το τελευταιο φορητο.
      Οποτε θα το κρατησει εστω και "νεκροζωντανο".

    • winters
    • Ολοι στον στρατό παίζουν χαζοπαίχνιδα στο κινητό.
      7 μήνες είμαι μέσα, έχω δει τέσσερα 3DS και ένα PS Vita.
      9/10 εντυπωσιάζονται με το 3DS και με ρωτάνε "Τι είναι αυτό; Καινούριο PSP;"

      Εχω δει πολύ κόσμο να παίζει Pokemom σε android πάντως.

    • lovesfool
    • Δεν θα μου κάνει καμία απολύτως εντύπωση αν το PSVita είναι και το τελευταίο κινητό που θα βγάλει ποτέ η Sony. Το βλέπω πιο πιθανό να προσπαθούν κάτι άλλο μέσω κινητών ή emulation παρά να βγάζουν κι άλλο φορητό. Φαντάζομαι ότι το μοναδικό (όχι απλά βασικό) βαρόμετρο για αυτό είναι η Ιαπωνική αγορά.

    • Demolition7
    • Παει το psp παει και το vita. Παλι καλα που δεν εριξα λεφτα συο vit γιατι στο psp ειχα παρει μπολικα δισκακια. Και για ποια AAA λεει το uncharted και το killzone?δε θυμαμαι αλλο!

    • nkav64
    • Αγόρασα day1 το PS Vita. Μας θόλωσαν με το Uncharted Golden Abyss, πιάσαμε τότε στα χέρια μας μια φορητή κονσόλα με τεράστιες δυνατότητες και τελικά η Sony επέλεξε να τη θυσιάσει το βωμό του remote play για το PlayStation 4. Να μην πω κιόλας ότι το μηχάνημα κατέληξε indie console και κανείς δεν πρόκειται να δει ποτέ το τι πραγματικά μπορεί να κάνει.

      @Pirederas, αν κοιτάξει πάντως κάποιος τη βιβλιοθήκη του PSP, η διαφορά με το PS Vita είναι απλά χαοτική και δεν είναι δυνατό να γίνει καμία σύγκριση. Για να μην μπω σε πολλές λεπτομέρειες και κουράσω, το PSP είχε 2 δικά του Metal Gear Solid, 2 δικά του God of War, Gran Turismo, FIFA, Pro, Dragon Ball, Daxter, Jak And Daxter Lost Frontier, Secret Agent Clank, Ratchet and Clank Size Matters, Dante's Inferno, Call of Duty, Splinter Cell, 2 Syphon Filter και δεκάδες άλλα. Για να μην αναφέρω τα jRPG. To PS Vita ούτε κατά διάνοια δεν φτάνει τους τίτλους του PSP.

    • yaponvezos
    • To be fair, το PS Vita θυσιάζεται στο βωμό της αφραγκίας της Sony. Όπως και πολλά, πολλά άλλα κατά την προσπάθειά της να ισιώσει. Και ως προς αυτό τους καταλαβαίνω σε κάποιο σημείο.

    • ASIMODRAKOS
    • το βλεπω να σπαει και να αρχιζουμε να το χρησιμοποιουμε πιο πολυ μετα.το πσπ σπασμενο κανει παπαδες

    • alex4444
    • Τιποτα καινουριο εδω, πριν ενα χρονο ειχαν πει ξεκαθαρα οτι η Σονυ σταματαει την δημ,ιουργια 1st party τιτλων για το βιτα. Μπραβο σας για το "οραμα" κυριοι... Τετοια εγκαταλειψη δε θυμαμαι να εχει ξαναγινει σε κονσολα.

    • gamer
    • @yaponvezos
      Η οποια (αφραγκια) εν μερει υπηρχε, αλλα αυξηθηκε επειδη "εμπαινε" μεσα η SONY με το Vita, γι'αυτο τωρα προσπαθει με το PS4 να βγαλει τα σπασμενα των προηγουμενων χρονων... Δεν ζειτησε κανεις αναγκαστικα ΑΑΑ τιτλους, δωστε μας ΑΑ τιτλους..

    • Pirederas
    • @nkav64

      Ναι, αλλά για πες μας πώς παίζονται αυτά τα παιχνίδια που αναφέρεις στο PSP χωρίς τον 2ο μοχλό. Έχει shooters που είναι top down, καμία σχέση με Killzone και Syphon filter. Και σύγκρινε τα παιχνίδια που έγραψες εσύ με αυτά που σημείωσα εγώ πιο πάνω. Νομίζω ότι το Vita δεν υστερεί ποιοτικά στα λίγα ΑΑΑ παιχνίδια που πρόλαβε και έβγαλε.

      Αυτά που αναφέρεις είναι κυρίως spin-offs. Κοτζάμ Peace Walker (που το θεωρώ την κορυφαία στιγμή του PSP) δεν έκανε και τίποτα στις πωλήσεις του φορητού. Στο Vita μιλάω κυρίως για original games. Α, και το Vita δεν στερείται JRPGs, κάθε άλλο. Από την Ιαπωνία τα JRPGs δεν σταματάνε να έρχονται στο Vita. Από κει και πέρα, ό,τι κυκλοφορήσει από indies.

    • nkav64
    • Ποια είναι τα original games; God of War 1, 2 Remaster, Sly Trilogy, Ratchet and Clank Trilogy, Jak and Daxter Trilogy (Ούτε το frame rate που σου έβγαζε τα μάτια δεν είχαν διορθώσει), Metal Gear Solid Remaster, FF X HD...αφαίρεσε αυτά να δούμε τι θα απομείνει. Εννοείται κιόλας ότι δεν μπορώ να προσμετρήσω στους ΑΑΑ τίτλους το μετριότατο LPB.

      Πως παίζονται; Mια χαρά παίζονται αυτά τα παιχνίδια. Ποιος είπε ότι ο δεύτερος αναλογικός μοχλός είναι must για να απολαύσει κάποιος gameplay. Εδώ κάποτε παίζαμε παιχνιδάρες με έναν μοχλό και ένα fire button...

      Τέλος αν εσύ είσαι ικανοποιημένος με τους τίτλους του PS Vita εννοείται no problem. Εμείς οι υπόλοιποι απλά κλαίμε τα λεφτά μας.

    • G3n3raL86
    • Μια προχειρη λιστα του Vita:

      Persona 4: Golden
      Danganronpa 1&2
      DR: Another Episode
      Virtue's Last Reward
      Gravity Rush
      Velocity 2X
      Wipeout 2048
      Disgaea 3&4
      HD Neptunia 1,2,3
      Dragon's Crown
      Steins;Gate
      Tearaway
      Atelier Series
      Ys: Memories of Celceta
      Soul Sacrifice
      Freedom Wars
      Tales of Hearts
      Oreshika: Tainted Bloodlines
      Sword Art Online

      Και ερχονται: Steins;Gate Zero, Tokyo Xanadu, Lost Dimension, Grand Kingdom, God Eater 2, Corpse Party 3, Luminous Arc: Infinity, Legend of Heroes: Trails of Cold Steel και αλλα πολλα.

      ^^^

      Αν αυτο δλδ ειναι δειγμα του "κλαιμε τα λεφτα μας" και "δεν εχει παιχνιδια", τοτε τι να πεις. Φανταζομαι οι περισσοτεροι που το λενε, ουτε καν μπηκαν στο κοπο να χαξουν τη βιβλιοθηκη του Βιτα.

      Μου αρεσε που εγινε και αναφορα οτι το PSP ειχε JRPGs, ενω αυτα του Vita δε κανουν ξαφνικα;

      Και αμα αρχισουμε να μηδενιζουμε τα παντα λεγοντας: "οχι αυτο ειναι kawaii, οχι αυτο ειναι chibi, οχι αυτο εχει χρωμα, οχι δε παιζω visual novels, οχι δε παιζω JRPG, οχι δεν εχω χρονο για να παιζω JRPG..." ε τοτε ετσι ξερω και εγω.

    • Tobajaras
    • Απορώ λίγο πώς τα indie δεν μπήκαν στη συζήτηση ακόμα, το Vita φαινόταν να βρίσκει προσανατολισμό μέσω αυτού του είδους. Όπως το PSP έγινε δημοφιλές σα φορητό media player (μετά το σπάσιμο έστω) και emulation/ indie machine, έτσι θα μπορούσε και το Vita να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση.

      Εσείς που ασχολείστε, discuss...?

    • evergrey
    • @G3n3raL86 και λιγα εγραψες.
      Σιγουρα αν δεν εισαι Japan/Anime-οφιλος δεν σου κανει το "βητακι".(Ετσι οπως εχει καταντησει)
      Για εμας τους λιγους ευτυχως μας κανει.(Αν και ειμαστε αρκετοι,αλλα μερικοι ξερολες τα ισοπεδονουν ολα βλεποντας οτι δεν πουλαει τοσο καλα εκτος Japan)
      Αν και δυστυχως πολλες Japan παιχνιδαρες αμφιβαλω αν τις δουμε ποτε εδω στα μερη μας.
      @G3n3raL86 για παρτη σου επειδη σε παω(απο αυτα που εγραψες)τσακο ενα φρεσκο τρειλερ απο Tokyo Ghoul που βγαινει μονο στο "βητακι".
      https://www.youtube.com/watch?v=DgBebE5pNXI

    • nkav64
    • Παιχνίδια που να αγοράζει ο πολύς ο κόσμος θέλει η κάθε κονσόλα για να επιβιώσει. Δυστυχώς όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω δεν κατάφεραν να σώσουν το PS Vita, ούτε και πρόκειται να ανατρέψουν την κατάσταση.

      Κι εμένα μου αρέσει ο Χατζιδάκις, οι Camel, οι Coral, αλλά τη σύγχρονη εποχή κάποιος θα αγοράσει CD player για να ακούσει Shakira, Lady Gaga, Βέρτη κλπ. Σίγουρα, όσοι ακούνε τους τελευταίους καλλιτέχνες, κάτι καλό θα τους βρίσκουν.,

    • Roronoa
    • @general

      Τα περισσοτερα απο αυτα ειναι niche με περιορισμενο κοινο (οπως λεει και ο nkav64) και τα μισα απο αυτα δεν ειναι καν exclusives.
      Ναι το vita εχει μια αξιοπρεπης βιβλιοθηκη για καποιον που θελει να παιξει on the go (ή και οχι), αλλα αυτη η βιβλιοθηκη αποτελειτε απο ports και remasters/remakes. Αυτο "χτυπαει" σε πολλους που οταν θελουν να επενδυσουν σε καποιο hardware κοιτανε τι exclusives εχει το συστημα. Συνηθως οσοι εχουν dedicated handheld εχουν και μια σταθερη κονσολα, κανεις δεν παει μονο handheld.
      Ασε που ο κοσμος αν θελει να παιξει on the go παιζει στο κινητο τωρα πια, οποτε τα multiplatφorm αυτα θα τα προτιμήσει να τα παιξει στο σπιτι, στην σταθερη του.

      Οταν λεμε πως το βητα δεν εχει παιχνιαδια σημαινει πως δεν εχει "δικα του" παιχνιδια. Τα indies δεν ειναι δικα του παιχνιδια, ειναι πολυ μικρο το κοινο που θελει μηχανημα για να παιξει εξω τα indies, δεν γινετε να σωθει η κονσολα απο τα indies.

    • G3n3raL86
    • @evergrey, εποχες SEGA/ΣΝΕΣ/PS1/PS2/DC και Nintendo φορητες κατα κορον Japan παιχνιδαρες παιζαμε και λιγο πολυ ολοι βλεπαμε και ανιμε DBZ, Pokemon, YuGiOh... Αλλα το Βιτα δε μας κανει ρε παιδι μου;)

      Και το Tokyo Ghoul το ειδα το τρειλερ, Gematsu is your friend:)

      @nka64, στο Βιτα γινεται ακριβως το αντιθετο απο το παραδειγμα που θετεις. Το P4G ειναι The Doors των RPG και ας ειναι νεοτεριστικό. Αυτος ο κοσμος που λες θελει Σακιρα, δλδ CoD.

      Αλλα αν δε ψαχτεις, βγαζεις λαθος εντυπωσεις, μονο και μονο επειδη δε σου καθονται καλα στο ματι.

    • G3n3raL86
    • @rononoa, σκεψου ομως απο τα niche αυτα games ποσα αξιζουν και δε φαινονται δυστηχως. Απλα δε μπορω απο τη μια να λεμε "καιτ διαφορετικο να παιξω" και απο την αλλη να μην ψαχνουμε στη περιπτωση αυτη τη βιβιοθηκη του Βιτα πχ, που πραγματικα εχει αρκετα games που διαφερουν απο αυτα που βλεπουμε στις μεγαλες κονσολες με τη νοοτροποια τους.

      Και οσο για ports τωρα μη μου πεις οτι δλδ οσοι ειχαν PS3 πηραν Disgaea ή Atelier (ειδικα εδω απο Ελλαδα ουτε λογος) και δε γουσταρουν να τα ξαναδουν και στο Βιτα. Στη φορητη αξιζουν ακομα πιο πολυ, μιας και ειναι αναβαθμισμενες εκδοσεις του PS3, οποτε λες "ας τα παρω εκει στη τελικη και θα εχω περισσοτερα games στο Βιτα".

    • nkav64
    • Άμα διαβάσεις καλά αυτά που γράφω, θα καταλάβεις ότι τα όσα παραθέτεις δεν διαφέρουν.

      Τώρα σχετικά με το ψάξιμο, ύστερα από κάποια χρόνια όλοι έχουν κατασταλάξει στο τι τους αρέσει και τι όχι.

    • G3n3raL86
    • @nkav64, ναι δε το επιασα σωστα, καταλαβα τι εννοεις.

      Και εγω σου λεω, οσο ψαχνεσαι, τοσο το καλυτερο (ειδικα εφοσον επαιξες Ronpa 2). Αλλιως και εγω θα ειχα παραμεινει μονο με την Nintendo και τα παιχνιδια της, μιας και με αυτη μεγαλωσα.

    • 3nws1th5
    • Λέω να μην ξεκινήσω αντιςτοίχως όπως έκανε άλλος συμφορουμιτης, να κάνω μια πρόχειρη λίστα με τα τοπ παιχνίδια του 3ds γιατί δεν πιστεύω ότι με φτάνει ο χώρος... Απλά έχω να πω ένα μεγάλο μπράβο στη $ony (αυτή τη μεγάλη εταιρία που έβαλε το Shenmue του Yu Suzuki στο kickstarter) για την συνέπειά της στα λεγόμενά της και το σεβασμό που δείχνει στους καταναλωτές (προσωπικά τα χρήματα που έδωσα για το vita τα έχω κλάψει εδώ και πολυυυυυυυυυ καιρό ).

    • goalzila
    • Τα φορητά κυρίως στη δύση πληρώνουν πιστεύω και την άνοδο των smartphones, τα οποία τα στηρίζουν πάρα πολύ και τα μεγάλα στούντιο π.χ είδαμε και στη συνέντευξη τύπου της bethesda αλλά και της ubi games που ετοιμάζονται μόνο για κινητα...

    • vonzuchter
    • υπηρχε καποιος που πιστεψε οτι το vita θα εχει επιτυχια... εδω το 3ds και παλευει να επιβιωσει. Τα ταμπλετ και τα smartphones σκοτωσαν το φορητο gaming... Ειναι οριστικο. Ειναι μη αναστρεψιμο. Αν ειχα φραγκα θα εδινα σε εναν απο αυτους τους μαγκες στο εξωτερικο που μετατρεπουν το gamecube σε φορητο. Να εχω μια φορητη κονσολα να γουσταρω στα ταξιδια και στις μετακινησεις και στη τουαλετα φυσικα. Οτιδηποτε αλλο ειναι πεταμενα λεφτα.

    • Nik-
    • θα μπορουσαν να βγαζουν εστω μονο 1-2 αποκλειστικοτητες το χρονο ακομα και σημερα...αλλα το να λενε μηδεν ( αν και το ξεραμε εδω και καιρο ) ειναι το λιγοτερο προκλητικο για του πελατες τους που αγορασαν την συγκεκριμενη κονσολα.

    • ASIMODRAKOS
    • εχει πολυ καλα παιχνιδια το βιτα και παιδια αναφεραν αρκετα απο πανω.δε ξερω τι περιμενετε για φορητη κονσολα.ναι δεν εχει τα παιχνιδια που ειχε το ds τι να κανουμε.αλλα τι περιμενατε κατι τετοοιο?και εχω την εντυπωση οτι οταν τη περιλαβουν κατι παλικαρια μετα το σπασιμο και gamecube παιχνιδια θα παιζει:)

    • Volga
    • Ναι παιδιά μην περιμένουμε άλλα ΑΑΑ games... υπάρχει κορεσμός... έφτιαξε τόσα που δεν ξέραμε τι να πρωτοπαίξουμε...

*