Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αποτυχημένο το Wii U σύμφωνα με τον Michael Pachter

Η Nintendo χρειάζεται οπωσδήποτε νέο hardware που θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τα Xbox One και PlayStation 4, σύμφωνα με τον Michael Pachter. Ο γνωστός αναλυτής τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι το Wii U είναι ήδη αποτυχημένο και πως παρόλο που το τελευταίο έτος το οικιακό σύστημα της Nintendo κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις του, παραμένει πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό. Ο Pachter σημείωσε στη συνέχεια ότι από τη στιγμή που το Xbox μπορεί να πωληθεί στα $349, η ιαπωνική εταιρεία θα μπορούσε να προσφέρει το Wii U στα $249, «αλλά δεν μπορούν να το κάνουν αυτό γιατί εξακολουθούν να νομίζουν ότι πρέπει να βγάλουν κέρδος μόνο με το hardware. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως αν δημιουργήσουν μία πιο ανταγωνιστική κονσόλα, θα τους στοιχήσει περισσότερο».

Σύμφωνα λοιπόν με την άποψη του Michael Pachter, φαίνεται πως τα πράγματα δεν θα είναι τόσο θετικά για την Nintendo το 2015, παρόλο που πρόσφατα κυκλοφόρησαν δυνατές παραγωγές όπως είναι τα Bayonetta 2 και Super Smash Bros, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες αναμένονται και τα Xenoblade Chronicles X και The Legend of Zelda. Βέβαια, ο Pachter τονίζει την απουσία υποστήριξης third-party εταιρειών όπως οι EA, Activision, Ubisoft και 2K games. Δήλωσε επίσης ότι οι μη ικανοποιητικές πωλήσεις της κονσόλας, οφείλονται στην υψηλότερη από την αναμενόμενη τιμή διάθεσης και στην κακή επικοινωνία της Nintendo όπου δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει στους καταναλωτές και στους παραγωγούς τη μοναδικότητα του νέου format, με το Wii U GamePad να μην υποστηρίζεται όπως θα έπρεπε.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
35 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Wii U
    • 7+ pegi 7+
      • 7.4 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (78)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.nintendo.gr/wiiu FOLLOWERS 13 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • padelices
    • σα να μην υπάρχει είναι στην πιάτσα..
      δυστυχώς φυσικά γιατί δεν είμαστε πλέον φανμπουζ κολλημένα αλλά θέλουμε όλοι να περνάμε καλά

    • Geo4ever
    • Απλά και καθαρά, πολύ σωστή τοποθέτηση, η τιμή είναι απαγορευτική για μία κονσόλα που ναι μεν αξίζει αλλά σαν δεύτερη ώστε να συμπληρώνει τα κενά των PS4/ONE/PC.
      Επίσης πολύ σωστή άποψη για το ταμπλετοχειρηστήριο το οποίο πέραν του ZombiU δεν έχει χρησιμοποιηθεί ουσιαστικά σε κάποιο άλλο παιχνίδι. Και το αστείο είναι ότι το ZombiU.είναι της Ubisoft. Επομένως αν στη nintendo δεν ήταν τόσο μα τόσο κολλημένα μυαλά θα το είχαν αφαιρέσει από το αρχικό πακέτο ρίχνοντας ταυτόχρονα και την τιμή. Επίσης κάποιος πρέπει να ενημερώσει και την nintendo ότι το on-line εν έτη 2015 θεωρείτε βασικό, δλδ ήμαρτον σε αυτό το κομμάτι, είπαμε oldschool αλλά όχι και έτσι.
      Τώρα ο όρος αποτυχημένη δε ξέρω ;αν είναι και ο πλέον κατάλληλος γιατί δε δημιούργησε χασούρα στην εταιρία από την άλλη βέβαια σε ένα χώρο που έχει να δώσει να πράγμα εσύ να κερδίζεις κάτι ψιλά είναι κάπως συν ότι χάνει και την αξιοπιστία του το brand

    • GamingFun
    • Δεν το βρίσκω σωστό να χαρακηρίζεις μια κονσόλα ως αποτυχημένη. Το ότι δεν έχει την ίδια επιτυχία με τις άλλες κονσόλες ίσως δεν λέει κάτι. Η κάθε εταιρεία έχει το δικό της κοινό.

    • iankysyrath
    • geo4ever..δε νομιζω φιλε οτι δεν εχει χρησιμοποιηθει ουσιαστικα το tablet της κονσόλας περαν του ZombiU: deus x, darksiders2, pikmin3, wonderful101 και άλλα πολλα έχουν χρησιμοποιήσει μια χαρά τo tablet! δεν καταλαβαινω τι άλλο περιμενε ο κοσμος απο μια touch screen περαν των όσων έχει προσφέρει!Τα πιο ουσιαστικά features που υπάρχουν σχεδον σε όλα τα games (off screen mode, inventory/real time map και touch screen controls, co-op without split screen) τα έχουμε δει!!το asymmetric gameplay λειπει απο τίτλους, αλλά απο κει και πέρα, το off screen mode ειναι το πιο βασικό πρακτικό πράγμα και δε λείπει!Τι άλλο περιμένει η περίμενε ο κόσμος δεν καταλαβαίνω!ως προς αυτα που λέει ο pachter έχει και κάποια δίκια αυτή τη φορά, αλλά κυριώς στο κομμάτι του κακού marketing και των κάκιστων σχέσεων με τους 3d party!!καλώς ή κακώς, πέρασαν οι εποχές που ο άλλος ερχοτάν και χοροπήδαγε σαν το σκυλάκι για να εκδόσει σε μια κονσόλα ενα game!αν θές 3d party στην κονσόλα σου πρέπει να πληρώνεις και κάτι!

    • Altair
    • Διαφωνεί κανείς με το παρακάτω;
      "δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει στους καταναλωτές και στους παραγωγούς τη μοναδικότητα του νέου format, με το Wii U GamePad να μην υποστηρίζεται όπως θα έπρεπε."
      Μιλάει σωστά,αλλά βγάζει λάθος συμπεράσματα.

    • vonzuchter
    • To WiiU απετυχε τι να λεμε τωρα.... Οι πωλησεις ειναι μικρες, απετυχε να προσελκυσει νεο κοινο πιου πιουακηδες αφου οι 3rd δε το υποστηριζουν πλεον , βγηκαν 5-6 παιχνιδαρες ναι οκ αλλα δε φτανει. Προσωπικα περα απο το wonderfull 101 και το Super Mario 3d world δεν επαιξα κατι αλλο που να ενιωσα οτι αξιζε τα λεφτα του. Το μαριο καρτ ποτε δε ξετρελανε σα παιχνιδι αλλα ενταξει το χαρηκε ο μικρος μου γιος. Το bayoneta δε το εχω παρει ακομα. Smash Brothers δε το εχω... Περιμενω Zelda , Starfox και ενα νεο πραγματικα 3d Μαριο σαν το επος του Mario64... Και περιμενω και το μαριο παρτυ WiiU το οποιο ενταξει δεν ειναι και κανα system-seller απλα το γουσταρουμε οικογενειακως. ΣΕ ΚΑΜΙΑ περιπτωση δεν ειχα τη gaming εμπειρια που ειχα ουτε με τον Kυβο ουτε με το Ν64.... Επειδη Wii δεν ειχα εχω παιξει παρα πολυ παιχνιδια του wii οπως τα mario galaxy οποτε ειχα και απο εκει μια τεραστια βιβλιοθηκη και καπως νιωθω ποιο ικανοποιημενος. Ομως για οσους ειχαν το Wii παλαιοτερα δεν ισχυει αυτο... Για μενα που ειμαι ισως το μεγαλυτερο nintendo fanboy εδω μεσα , η κονσολα απετυχε. Το ξερουν ολοι εκει στο κιοτο. Αν ειχαν βγει στο πρωτο ετος κυκλοφοριας τα μαριο καρτ και τα σμασ και ειχε ενα δυνατο ξεκινημα η κονσολα ισως ηταν αλλιως τα πραγματα... εγιναν λαθη τι να λεμε. Αν το ειχα παρει εκει στα 200-250 ευρω θα ενιωθα πολυ καλυτερα... Τωρα που εσκασα 360 νιωθω οτι δεν ηταν καλη αγορα. Αν εκανα λιγη υπομονη θα ειχα κανει πολυ καλυτερο ντηλ. Αλλα με το που ειδα το Super Mario 3d world εχασα τον υπνο μου...

    • MBisonGR
    • Eιναι τραγικα αργο στα μενου,
      το gamepad χωρις extended μπαταρια δεν κραταει αρκετα (εγω την αγορασα απο amazon, ενω το wii u controller pro εχει τρομερα καλη αυτονομια),
      το gamepad δεν πιανει μακρυα,
      πολυ μικρη χωρητικοτητα,
      εχει κωμικοτραγικο shop η Νιντεντο,
      δεν μπορεις να εχεις μονο wii u,
      και οταν βαρεθεις τα Mario πιανει σκονη μεεεεεεεεεεεεχρι να βγαλουν κανενα Zelda ή κανενα γελοιο Metroid τυπου Other M που θα ξεγελαστεις να αγορασεις γιατι δεν εχει και τιποτα αλλο.

      Και ολα αυτα σε μια ασοβαρη τιμη.

    • Pirederas
    • Μεγάλωσα με το SNES και το πρώτο Gameboy. Από το Ν64 μέχρι σήμερα, η Nintendo είναι σκέτη απογοήτευση. Τόσα χρόνια ποτέ δεν σκέφτηκα να αγοράσω έστω 1 κονσόλα Nintendo (μόνο το WiiU με θάμπωσε με τα κολπάκια του όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ε3 2011, αλλά γρήγορα ξύπνησα). Πιστεύω ότι ακριβώς επειδή δεν είμαι οπαδός της Nintendo ούτε την φθονώ, μπορώ να δω κάποια πράγματα αλλιώς.

      Το να λέμε ότι "το WiiU απέτυχε" είναι φαινομενικά σωστό, αλλά μας απομακρύνει από τα πραγματικά αίτια της διαχρονικής πτώσης της Nintendo (κάθε νέα κονσόλα της πουλά χειρότερα από την προηγούμενη) η οποία κακώς πίστεψε ότι με την πρωτοφανή αλλά σύντομη επιτυχία του Wii σώθηκε. Οι hardcore gamers που θέλουν GTA, FIFA, CoD, Destiny, κλπ δεν πρόκειται να γυρίσουν στην Nintendo, γιατί απλούστατα δεν θα την παλέψουν χωρίς τα multiplatform και με την κυκλοφορία κυριολεκτικά 2-3 αποκλειστικών παιχνιδιών της προκοπής ΕΤΗΣΙΩΣ (ούτε με τα χορευτικά του Just Dance). Μπορεί κάποιοι από εσάς να διαθέτουν 2 ή περισσότερες κονσόλες/PCs ταυτοχρόνως, αλλά είστε μειοψηφία. Ο μέσος gamer θα πάρει 1 κονσόλα, αυτή που του ταιριάζει καλύτερα.

      Κάποιοι θα μου απαντήσουν "τί λε ρε, ξέρεις πόσα κιλά ποιότητα έχουν τα παιχνίδια της Nintendo,ξέρεις τί χάνεις?". Με την σειρά μου απαντάω ότι π.χ. το PS Vita μου το λατρεύω, αλλά θα πάτε να το πάρετε επειδή το λέω εγώ? Αφού δεν σας ελκύει, πώς να το κάνουμε. Έτσι και το WiiU (και πιστεύω η ίδια η Nintendo πλέον) δεν ελκύει τους περισσότερους gamers, γιατί απλά τους στερεί ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Καλά τα Mario και τα Zelda, αλλά τι θα κάνεις στα 2-3 χρόνια μεταξύ της κυκλοφορίας τους? Νηστεία και προσευχή? Όχι βέβαια.

    • mysterious
    • @Pirederas ειπες την μεγαλυτερη αληθεια...τα multiplatforms ειναι οχι απλα καθοριστικος παραγοντας αλλα το α και το ω σε σχεση με τις αλλες δυο κονσολες.Κονσολα της sony εχω,οκ μ'αρεσουν πολυ καποιοι first party τιτλοι αλλα ας ειμαι ειλικρινης...κλαιν μαιν και αν δεν τους ειχα.Τα multiplatforms μ'ενδιαφερουν επειδη ειναι ΑΜΕΤΡΗΤΑ!Δεν ξερεις τι να πρωτοπαιξεις...ετσι αυτοματα απο τις 3 εταιριες αποκλειεται αυτοματα στην κριση μου η Nintendo οσες first party παιχνιδαρες και να βγαζει.Απλα μετα διαλεγω Sony λογω του εξωπραγματικου plus.Και να ειναι πολυ δυσκολο σημερα να εχει καποιος δυο κονσολες,περα απο οικονομικο δεν ειναι και πρακτικο.

    • alessan
    • Εχω την τυχη να εχω XO/U και ελπιζω στο μελλον να καταφερω να παρω και το 4! Δυστυχως εχει σε αρκετα δικιο! Το χειριστηριο προσωπικα δεν με βολευει τοσο -προτιμω για τα περισσοτερα παιχνιδια το Pro controller- επισης σε οσα παιχνιδια εχω δεν υπαρχει ουσιαστικη χρηση της οθονης του χειριστηριου ωστε να δικαιολογει την υποχρεωτικη αγορα με την κονσολα -οπως το κινεκτ με το ΧΟ- τον αλλο μηνα θα αγορασω το ΖombiU να δω που χρησιμευει η οθονη αλλα εκτος απο το να βλεπεις το χαρτη,η το Inventory η διαφορα αλλα μεχρι στιγμης ανθρακες!

      Η τιμη επισης ειναι πολυ υψηλη σε σχεση με τον ανταγωνισμο! απο την στιμγη που το ΧΟ με 2 παιχνιδια το βρισκεις με 350 πια το να δινεις το U 320 -premium- ειναι τσιμπημενο!

      Ειναι η ιδανικη δευτερη κονσολα να εχεις αλλα για πρωτη ουτε με δικανο! πηρα 2-3 παιχνιδια το καλοκαιρι! 1 ενδιαμεσα πριν τα χριστουγεννα! 1 αυτο τον μηνα και αλλο 1-2 τον επομενο και μετα θα περιμενω Zelda,Yoshi,Star Fox,Xenoblade -λογικα παιχνιδαρες αλλα thats it! Mεχρι να ανακοινωσει κανενα δικο της παλι η Νιντεντο τπτ!

      Δεν ειχε ξεκαθαρους στοχους με το U η Νιντεντο δυστυχως και πιστεψε οτι για δευτερη συνεχομενη γενια θα την βγαλει καθαρη με κατωτερο HW με την δυναμη των δικων της franchises αλλα και καποια αλλα οταν απουσιαζουν ειναι τεραστιες απωλειες, Dragon Age,MGS, Witcher, Batman κλπ κλπ!

    • Alias
    • Συμφωνω με Pirederas kai mysterious. Δεν τη βγαζεις μια γενια μονο με ενα wiiu οσο κι αν αγαπας Zelda. H τελευταια κονσολα της που εβγαλα μια γενια και μου εφτανε ηταν το Ν64. Απο Gamecube και υστερα χρειαζοταν και 2η οπωσδηποτε. Αγαπαμε Nintendo αλλα απο τη στιγμη που λογω συνθηκων μπορουμε να παρουμε μια μονο κονσολα αυτη δε θα ειναι το Wiiu

    • PetrifieD-
    • Καλά το ότι τα λέει ο Pachter αυτά δεν λέει κάτι. Έχει πέσει τόσες φορές εξω με την Nintendo που καταντάει αστείο πια. Έχουμε χρόνο ακόμα και η Ninty έχει ακόμα πολλούς άσσους στο μανίκι. Ήδη έχει αρχίσει η ανοδική πορεία.

    • Chased
    • Μου αρέσει που τη μία γκρινιάζετε για την υποστήριξη 3rd parties και την άλλη οι ίδιοι γράφετε «Ποιος θα πάρει CoD μωρέ, σε κονσόλα Nintendo?» ή «Ποιος θα παίξει AC σε Nintendo?»...

      Ή αγοράστε τα 3rd party παιχνίδια στο WiiU ή βγάλτε τον .... ησυχασμό!
      Δεν απευθύνομαι σε μέλη της σελίδας, γενικά το λέω!

    • Jim P
    • @ Commenter

      Είναι προφανές ότι με την έλευση των new 3DS η Nintendo αποφεύγει την αντικατάσταση της φορητής πλατφόρμας ασχέτως αν την έχουν πάρει τα χρόνια, φωτογραφίζοντας μία λύση τύπου FUSION.

      Αν παίξει σωστά τα χαρτιά της θα εκπλαγούμε όλοι μας.

    • Volga
    • Altair 14:17
      Διαφωνεί κανείς με το παρακάτω;
      "δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει στους καταναλωτές και στους παραγωγούς τη μοναδικότητα του νέου format, με το Wii U GamePad να μην υποστηρίζεται όπως θα έπρεπε."


      Ναι φίλε μου. Εγώ διαφωνώ. Σε ένα γκάλοπ εδω μέσα που είμαστε ΟΛΟΙ gamers θύμισε μου πόσοι έχουμε WiiU;

      Εσένα πχ το οτι δεν έχεις τη συγκεκριμένη κονσόλα θεωρείς οτι φταίει οτι έχεις μπερδέψει το WiiU με το Wii ή οτι ετσι κι αλλιώς θα αγόραζες ή PS4 ή XBOX One;

    • Volga
    • Είναι πασιφανές οτι το κοινό της Nintendo φθίνει. Εμένα που μου αρέσουν τα παιχνίδια της ετσι κι αλλιώς θα αγοράσω αλλά κι εγώ θεωρώ δύσκολο έναν άνθρωπο ηλικίας 14-18 ο οποίος (από οτι θυμάμαι και τον εαυτό μου) τελειώνει ένα game το 3ήμερο, να αρκεστεί σε κονσόλα της Nintendo.

      Αν δούμε λίγο ποιο σφαιρικά τα πράγματα αυτό που μπορούμε να πουμε είναι οτι η Nintendo έχει 2 κομάτια. Το διοικητικό και το δημιουργικό. Το δημιουργικό τα πάει περίφημα. Φτιάχνει ΠΑΝΤΑ τίτλους διαχρονικούς και ΚΑΘΕ τίτλος έχει βαθμολογία άνω του 8 με άριστα το 10.

      Το διοικητικό πάλι δείχνει να μην μπορεί να συνεννοηθεί με το δυτικό κόσμο (εταιρικές συμφωνίες, μεθοδεύσεις, επιθετικό marketing). Κάτι που οι άλλοι 2 κάνουν περίφημα.

      Θεωρώ οτι η Nintendo θα τους γλένταγε αν η διοίκηση μεταφερόταν στo κομμάτι της NOA. Αλλά οτι και να λέμε είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Μεγάλοι άνθρωποι είναι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο καθένας χαράζει το δρόμο του. Και λεφτά έχει να κάνει οσα λάθη θέλει και έξυπνους ανθρώπους διαθέτει σε πολλά πόστα. Δεν είναι να φοβάσε εταιρία που έχει σε ρευστό το ΑΕΠ της Ελλάδας.

    • alex4444
    • "αν δημιουργήσουν μία πιο ανταγωνιστική κονσόλα, θα τους στοιχήσει περισσότερo"

      Πρωτη φορα ο κυριος Παχτερ εκανε μια σωστη δηλωση ανταξια του ονοματος του. Πολλα δικια... Ετσι ακριβως σκεφτεται για την πτωση τιμης η Νιντεντο ειμαι σιγουρος.

    • 3nws1th5
    • Παιδια τα μουλτιπλατφορμ τα παιζουμε στους υπολογιστες και δεν χρειαζεται η αγορα ps4 η xbox1 για να τα παιξουμε... Για αυτο αγοραζουμε κονσολες τνς nintendo, για να παιξουμε τα αποκλειστικα , ποιτικα και ξεχωριστα παιχνιδια που οι αλλες δυο εταιριες δεν προκειται να βγαλουν ποτε. ;Τωρα πολλοι την κραζετε τη nintendo, αλλα (αν καποια στιγμη κλεισει ω μοι γενοιτω) απο ολους θα λειψουν τα παιχνιδια που μονο αυτν μπορει και βγαζει...Θα φερω ενα παραδειγματακι για να κλεισω. Ενω βλεπω πολλους να κατηγορουν το wiiu για τα παιχνιδια του (που για εμενα εχει βγαλει μεχρι στιγμης τα πιονποιοτικα παιχνιδια αυτης της γενιας) , εχω δει ελαχιστους να κατνορουν τη sony για τη μεγιστη πατατα που ακουει στο ονομα psvita... το οποιο εχει βγαλει απειροελαχειστα παιχνιδια και τα πιο πολλα εξ αυτων οχι και τοσο ποιοτικα...Αλλα ειπαμε προκειται για τη sony....

    • 3nws1th5
    • (συνεχεια του προηγουμενου post μου)
      Κατα τα αλλα μας φταιει η nintendo που δεν ριχνει την τιμη του wiiu. Οχι ρε παιδια να την ριξει οσο τημ ριχνουν και οι αλλες δυο εταιριες γιατι μεχρι τωρα εχει βγαλει καλυτερα και περισσοτερα αποκλειστικα παιχνιδια ( mario 3d world, donkey kong tropical freeze, hyrule warriors, mario kart 8, super smash bros, bayonetta 2, captain toad, pikmin 3, wonderful 101, new super mario bros wiiu, luigi wiiu, zelda windwaker hd, και ποσα προκειται να ερθουν στο μελλον...) και την κονσολα την εχω κατευχαριστηθει σε αντιθεση με το ps4 μου που εχω παιξει μονο το mgs. Οταν προκειται να δωσετε 400 ευρω για να παρετε xbox1 η ps4 δεν σας πειραζει το ποσον, μονο οταν ειναι να δωσετε 300 για το wiiu λετε οτι ειναι πολλα. Για αυτα που προσφερει μια χαρα τιμη ειναι οπως φυσικα και το xbox1 που αγορασα δεν το μετανιωσα γιατι εχω παιξει και ευχαριστηθει καμποσα αποκλειστικα παιχνιδια (halo masterchief, forza 5, forza horizon 2, sunset overdrive, κ.α.). Τωρα οσον αφορα τη sony αυτο ειναι μια αλλη ιστορια. Αυτο που πουλαει εσχατως ειναι τα specs της κονσολας της, παμπολλα remakes και multiplatform και καποια στιγμη θα βγαλει και κανενα αποκλειστικο παιχνιδι και ολοι θα την εξυμνουν... Ειλικρινα την παραδεχομαι γιατι αυτο που εχει πετυχει δεν ειναι κι μικρο πραγμα...

    • Deathracer2009
    • @3nws1th5
      "Παιδια τα μουλτιπλατφορμ τα παιζουμε στους υπολογιστες και δεν χρειαζεται η αγορα ps4 η xbox1 για να τα παιξουμε... "

      Αποψη σου αυτη αλλα δεν μου λεει κατι. Με 400 ευρω pc που να αντεξει μια ολοκληρη γενια δεν παιζει. Για αυτο και πολλα ατομα πανε στην κονσολα. Δινεις 400 ευρω και για 7-8 χρονια εισαι κομπλε.

      "εχω δει ελαχιστους να κατηγορουν τη sony για τη μεγιστη πατατα που ακουει στο ονομα psvita... το οποιο εχει βγαλει απειροελαχειστα παιχνιδια και τα πιο πολλα εξ αυτων οχι και τοσο ποιοτικα...Αλλα ειπαμε προκειται για τη sony...."

      Εχεις δει ελαχιστους να κατηγορουν την Sony για το Vita διοτι ειναι ελαχιστοι οι κατοχοι του Vita. Και επιπλεον παιχνιδια υπαρχουν για το Vita αρκει να σου αρεσουν αυτα που βγαζει απο Ιαπωνια μερια. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν εκανε βλακεια η Sony γενικα.

    • 3nws1th5
    • @Deathracer2009
      Με 400 ευρω για την κονσολα οκ συμφωνω, αλλα ποσο χρεωνουν τα παιχνιδια οι κονσολες? Σε καθε παιχνιδι που αγοραζεις για pc αντι για κονσολα εξοικονομεις απο 20 εως 30 ευρω (νεο παιχνιδι κονσολας κοστιζει 60-70 ευρω, ενω υπολογιστη 40 με 50 ευρω). Οποτε αν εχεις υπολογιστη οχι μονο κανεις αποσβεση απο τις πιο φτηνες τιμες των παιχνιδιων αλλα και αναβαθμιση στον υπολογιστη μπορεις να κανεις απο τα χρηματα που εξοικονομεις απο τα παιχνιδια...

      Το psvita ειναι απλα τραγικονοπως και η στρατηγικη της sony, αλλα whatever.

    • Deathracer2009
    • @3nws1th5
      Μεγαλη κουβεντα οσον αφορα τα λεφτα που γλιτωνεις. Ενω εχεις δικιο οτι γλιτωνεις χρηματα απο το PC, αυτο που γραφεις αφορα τους gamers που θελουν να παιξουν το 80-90% των παιχνιδιων που θα βγουν σε ενα χρονο. Υπαρχουν ορισμενοι που θα παιξουν max 10 games το χρονο αρα δεν θα τους πειραξει που θα δωσουν +10 ευρω παραπανω απο την εκδοση για PC. Υπαρχουν gamers που δεν αγοραζουν πλεον Day 1 και περιμενουν μια μεγαλη πτωση τιμης.

      Συν τοις αλλοις εαν ψαξεις σωστα και δεν πας σαν το προβατο σε μεγαλες αλυσιδες τοτε με 50 ευρω αγοραζεις PS4 η One παιχνιδι. Για αυτο εχουμε και το skroutz. πχ. Dying Light βρισκεις στα 48 ευρω απο skoutzομαγαζο οταν σε μεγαλη αλυσιδα κανει 58 ευρω. Αλλο θεικο πχ. Αlien Isolation (PS4) 30-35 ευρω η Nostromo Edition σε skroutzομαγαζο και σε μεγαλες αλυσιδες 45+ ευρω.

    • Volga
    • @Deathracer2009 Εχεις δικιο για τους gamers που θα θέλουν να παίξουν πανω κατω 10 games σε μια χρονιά.
      Αλλά αυτά τα 10 παιχνίδια στο σύνολο θα σου κοστίσουν περίπου 200 ευρώ παραπάνω από οτι αν τα αγοραζες σε PC.
      Τίτλος των 69.90 του PS4 κοστίζει 38 ευρώ στο PC ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ κυκλοφορίας. Καλά σχετικά με προσφορές δεν το συζητώ... αν περιμένεις ένα ενάμιση μηνα τα 38 θα κάνουν ...19 στο PC.

      Συγκεκριμένα το Dead Space 3 στο PC το πήρα 9.90 όταν στο PS3 σε προσφορά είχε 35 ευρώ μεταχειρισμένο από Public...

      Γενικά είχα και εγώ την άποψή σου οτι η κονσόλα συμφέρει μέχρι που έβαλα κάτω τα πράγματα να δω τι χρήματα χάλασα σε βάθος 5 ετών για PC+αναβαθμίσεις+τίτλους σε σχέση με το τι χάλασα για αγορά κονσόλας+τίτλους. Φίλε μου είναι ΧΑΟΣ. Απλά στην κονσόλα έχεις κάποια υπέροχα First party ++ φυσικά το οτι το gaming είναι στο σαλόνι αραχτός.

      Αν τωρα είσαι τύπος που αγοράζει μια κονσόλα και παίρνει 1 fifa και του αλλάζει τη μανα 9-10 μήνες μεχρι να βγει το νεο εννοείται πως η κονσόλα είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

    • G3n3raL86
    • @3nws1th5, θα λεγαμε τραγικo το Βιτα πριν απο 2 χρονια, αλλα δεν ισχυει πλεον. Πληθώρα απο indies (ναι και αυτα παιχνιδια ειναι, ασχετα που μερικοι τα θεωρουν β κατηγορια) και εχει και αρκετα Vita-only games (P4G, Gravity Rush, Ronpa 1&2, Freedom Wars, Soul Sacrifice, Ys, Disgaea 4, ) και ερχονται αλλα τοσα για 2015, πχ God Eater 2, Steihn's Gate, Tokyo Twilight...

    • dawnstar
    • Volga τα μτχ το puplic τα εχει οσο τα πουλανε οι αλλοι καινουργια και μερκες φορες τα μτχ το puplic τα εχει και 10 ευρω παραπνω απο οτι τα εχουν αλλα μαγαζια καινουργια.

    • Deus
    • Αρχικά θα συμφωνήσω με τον g3n3ral ότι το vita δεν είναι μάπα, είναι ένα μηχάνημα που προσφέρει εκατοντάδες τίτλους σε εξαιρετική τιμή και αυτοί οι τίτλοι είναι indies, psone classics, και exclusives.Σαφώς το μηχάνημα θα μπορούσε να είχε απείρως καλύτερη αντιμετώπιση από την σονυ όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα χάλι μαύρο όπως λένε πολλοί.

      Όσον αφορά το wiiu, κατά την γνώμη μου πρόκειται για μία καλή κονσόλα που έχει κάποια εξαιρετικά παιχνίδια και θα έχει ακόμα καλύτερα στο μέλλον μια που αναμένονται πολλά ΑΑΑ παιχνίδια( xenoblade,starfox,zelda κτλ) Όμως τα αρνητικά που βλ΄πεπω εγώ είναι ότι πρώτον δεν είναι μηχάνημα που θα αντέξει στον χρόνο.Οκ, θα παίξουμε τα παιχνίδια της νιντεντο που τα σπάνε όμως πόσα χρόνια θα κρατήσει κονσόλα στην οποία κυκλοφορούν μόνο first party και second party τίτλοι; Δεύτερον,η μέχρι τώρα τιμή της είναι πολύ υψηλή. 300 ευρώ για το premium οντέλο είναι απλά πάρα πολλά για ένα μηχάνημα που πιθανότατα δεν θα αντέξει στον χρόνο. Τρίτον,μπορεί να έχει πολλούς εξαιρετικούς τίτλους αλλά αυτοί δεν καλύπτουν όλα τα γούστα. Αν σε κάποιον πχ δεν αρέσει το mario kart και τα platform τότε θα δυσκολευτεί να βρει παιχνίδι για να παίξει. Σαφώς και οι υπόλοιπες δύο κονσόλες δεν έχουν πολλούς τίτλους να αντιπαραθέσουν.ίσως και λιγότερους, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι καινούρια μηχανήματα ακόμα και ότι τους επόμενους μήνες περιμένουμε πάρα πολλούς ΑΑΑ next gen τίτλους.

      Παρόλα όσα είπα, θα αγοράσω wiiu.Xenoblade,super mario 3d land, wonderful 101,star fox και (ελπίζω!) metroid απλά δεν μπορώ να τα αγνοήσω.

    • G3n3raL86
    • Επισης θα πρεπει να καταλαβουμε οτι ποτε δε θα υπαρξει η απολυτη κονσολα που θα εχει τα παντα. Ακομα και το 3ΔΣ που εχει φτασει τα 50 εκ. και θεωρειται επιτυχια, ΔΕΝ εχει την ποσοτητα και ποιοτητα του αρχικου DS στην ιδια περιοδο. Θα βρεις 20-30 games εκει, ποσο που το θεωρω επαρκες και γενικα θα πιασουν τοπο τα λεφτα και φυσικα αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι θα βγαλει και αλλα.

      Καπως ετσι θα κινηθει και το Wii U. Θα προσφερει γυρω στα 30+ games και αυτα αποκλειστικα και σαν 2ον κονσολα θα κανει μια αρα τη δουλεια της. Και οσο αναφορα την τιμη, μπορεις να το βρεις πλεον και με 200-250€.

      Απλα το στυλ του "Α, δεν εχει 800.000.000 games=μαπα" ναι, θα πρεπει να σταματησει, γιατι αλλιως θα ημασταν ολοι μονο με τουμπανα PC ή μεταξυ των κονσολων της SONY/MS και τελος.

    • PocoB
    • Εγώ θα πω την εμπειρία μου, από γνωστό Ελληνικό portal πληροφορικής στο οποίο και γίνονται πολλές αγοραπωλησίες μέσω της στήλης των αγγελιών του. Η ζήτηση για μεταχειρισμένες κονσόλες Wii U και παιχνίδια, έχει ανέβει κατακόρυφα τους τελευταίους 6 μήνες και ιδιαίτερα μετά την κυκλοφορία του Mario Kart 8, Hyrule Warriors και Bayonetta.Φαίνεται πως οι νέοι τίτλοι (που έπρεπε να συνόδευαν την κονσόλα από την αρχή) ανεβάζουν την αξία της στα μάτια του κοινού.
      Με το κόστος ζωής στον θεό και τους τρέχοντες ρυθμούς ζωής, δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος θα καταφέρει να αγοράσει και κατ' επέκταση να παίξει 20 παιχνίδια τον χρόνο. Ακόμα και μτχ να τα πάρεις θέλεις 600 Ευρώ στην καλύτερη. Και μην μου πει κανένας ότι δεν υπάρχουν κατ' ελάχιστο 20 τίτλοι που μας εξιτάρουν να τους παίξουμε. Θέλω λοιπόν να καταλήξω στο γεγονός πως η επιλογή των τίτλων γίνεται πλέον πιο στοχευμένα. Προσωπκά προλαβαίνω να ασχοληθώ σοβαρά (όχι να παίξω 2 ώρες και γεια σας) με 8 τίτλους max μεσα στην χρονιά. Άρα το PC μου μαζί με το Wii U, υπερκαλύπτουν τις ανάγκες μου τόσο για ΑΑΑ όσο και για casual gaming. Στη λογική πως οι πιο πολλοί από εμάς έχουν παραπάνω από 1 gaming σύστημα, το ίδιο φαντάζομαι ότι θα ισχύει και για τους φίλους που έχουν PS4 ή XBOX One και Wii U. Άρα 5-6 εξαιρετικοί Wii U τίτλοι μέσα στην χρονιά είναι υπέραρκετοι για εμένα προσωπικά.
      Καταλήγω στο συμπέρασμα πως το Wii U λειτουργεί εναλλακτικά των Hi-End συστημάτων (PC, PS4, XBOXOne) που κονταροχτυπιούνται στα multi-plattform. Η κονσόλα εξακολουθεί να προσφέρει την δυνατότητα για οικογενειακή διασκέδαση και πραγματικά ποιοτικούς τίτλους.Διαφωνώ να συγκρίνεται head 2 head με τους γνωστούς συγγενείς.Είναι σαν να έχεις SUV και να θέλεις να το παρκάρεις στο Παγκράτι, ενώ έχεις το Smart στο γκαράζ! Με το SUV θα πας ταξίδια, εκδρομές και θα ζήσεις ωραίες ιστορίες. Με το Smart θα πας οικονομικά, γρήγορα και σε αυτό θα ανατρέξεις όταν δεν έχεις χρόνο να διαχειριστείς τα logistics του SUV. Σε κάθε περίπτωση τα δύο οχήματα θα σου καλύψουν το σύνολο των αναγκών σου.
      Στην περίπτωση τώρα που καλείσαι να κάνεις μια μόνο επιλογή, εξαρτάται από την όρεξη του καθενός. Η επιλογή είναι εντελώς υποκειμενική και δεν λαμβάνεται στην βάση καλό Vs κακό, αλλά με βολεύει καλύτερα Vs δεν βολεύει

    • alessan
    • Αυτο που αρκετοι μη κατοχοι κονσολας λετε περι τιμων των παιχνιδιων στις κονσολες ειναι κατα ενα πολυ μικρο ποσοστο σωστο αν αγοραζεται τα παντα Day one Και το καταστημα επιλογης σας ειναι τα Public! αν κανεις τσεκαρει ακομα και στην ελληνικη αγορα απο γνωστο σαιτ θα δει οτι οι τιμες ειναι αρκετα πιο κατω απο τα 70αρια που αναφερετε ως τιμη πρωτη μερας!

      Εχοντας δυο απο τις τρεις κονσολες -δεν εχω ps- μπορω να μιλησω για τις τιμες σε αυτες! Δυστυχως στο U οι τιμες αν και εχουν χαμηλοτερη τιμη εκκινησης -50- συνηθως τα περισσοτερα παραμενουν εκει -ειδικα τα αποκλειστικα- και πεφτει η τιμη τους αν πεσει μετα απο πολυ καιρο! Και το καταστημα της Νιντεντο θελει καπως φτιαξιμο!!! Το να σε αναγκαζει να προσθεσεις 10-20-40-60 ευρω αν θυμαμαι καλα ακομα και αν το παιχνιδι κανει πχ 10.01 -πρεπει να βαλεις 20-για να το παρεις το θεωρω τουλαχιστον χαζο! οσα υπαρχουν μουλτιπλατφορμ πεφτει η τιμη αλλα ειναι λιγα!

      Στο ΧΟ ομως οι τιμες εκτος οτι πεφτουν αμεσως, μπορεις να βρεις μεταχειρισμενα σε εξαιρετικες τιμες μετα απο 2-3 μηνες, αν δεν σε καιει τοσο το δισκακι και το θες ψηφιακο τοτε ανετα Day one μαζι με εναν φιλο σου μπορει να σου ερθει τα μισα απο day one σε Pc! μια καρτουλα σε πολυ χαμηλοτερη αξια απο την ονομαστικη απο γνωστο παλι σαιτ και φορτωνεις με 50 ευρω το marketplace με 37 και αντε να βαλεις κανα 10αρι ακομα αναλογα το παιχνιδι να πας στο 60! αρα 47!!! /2 με τον φιλο σου που σου δινει 2 Licences το ΧΟ????? 23 ο καθενας day one AAA τιτλο! και φυσικα υπαρχουν και εκπτωσεις καθε βδομαδα και αυτες που ερχονται απο αυριο με Lords of the Fallen στα 8-9Ε! MCC στα 24 κλπ κλπ! Οποτε αν δεν θες σωνει και ντε δισκακι πρωτη μερα και μπορεις με ψηφιακα η μετα απο κανα διμηνο μια χαρα ειναι οι τιμες στις κονσολες και σε μερικες περιπτωσεις αν το ψαξεις και καλυτερες!

    • powerslave34
    • Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι περισσότεροι από εσάς μέσα σε αυτό το φόρουμ εναντιώνεστε για το αυτονόητο;
      Έχοντας ήδη το Wii U εδώ και 3 μήνες μπορώ να πω ότι το ευχαριστιέμαι περισσότερο σε κάποιους τίτλους απο ps4 & xone. Αν θέλει κάποιος να ξεφύγει απο την βίαια ποικιλία τίτλων sony & ms τότε η Nintenndo είναι σιγουράκι χαλάρωσης & διασκέδασης. ¨Εχωντας & Xbox 360 το darksiders είναι καλύτερο στο wii u και στο θέμα του loading και σε θέμα textures loading ή σε λιγότερο θωλούρα στα pixels. Τώρα σε αποκλειστικότητα τίτλων η Sony & MS ακόμα δεν έχουν δείξει και πολλά παιχνίδια και μέχρι οι προγραμματιστές των εταιρειών να μάθουνε καλά τα ports & τα specs θα περάσει πολύ καιρός. Όλα τα παιχνίδια που βγάζει remastered των προηγούμενων κονσολών είναι. Ας ελπίσουμε ότι η Nintendo στην Ε2015 που θα γίνει στα μέσα του Ιουνίου εκτός από τα πολυαναμενόμενα Χenoblade Chronicles X & New Zelda να ανακοινώσει και κάνενα Metroid Prime 4 (Resurrection).......... ΑΜΗΝ

*