Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Company of Heroes 2: The Western Front Armies

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Relic

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    SEGA

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Zegetron

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Στον χρόνο που μεσολάβησε από το λανσάρισμα του Company of Heroes 2, η Relic προχώρησε σε εκτεταμένες αλλαγές και βελτιώσεις, εξισορροπώντας το gameplay του τίτλου. Ένα χρόνο μετά, λοιπόν, καταφθάνει το “The Western Front Armies”, ένα standalone πακέτο επέκτασης με έναν τίτλο που δεν θα μπορούσε να περιγράφει καλύτερα το περιεχόμενό του. Μετά τις περιπέτειες του Lev Abramovich Isakovich, η Relic στρέφει την προσοχή της αποκλειστικά στις multiplayer μάχες, με την άφιξη των Γερμανών Oberkommando West και του Αμερικανικού Στρατού.

Company of Heroes 2: The Western Front Armies Image 01

Οι δύο στρατοί έχουν το δικό τους «χαρακτήρα», με την νίκη να κρίνεται στην προσεκτική αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων (αλλά και των μειονεκτημάτων) της κάθε ομάδας. Η στρατιά των Oberkommando West δίνει έμφαση στις μηχανοκίνητες μονάδες, ξεκινώντας με ένα κτήριο και ένα supply truck. Το τελευταίο θα πρέπει να εγκατασταθεί σε μια κεκτημένη περιοχή, μετατρεπόμενο κατ’ αυτόν τον τρόπο σε ένα (εκ των τριών τύπων) «κινητό στρατηγείο», ούτως ώστε να επιτρέψει την δημιουργία «εξελιγμένων» μονάδων. Έτσι δημιουργείται ένα δίκτυο σημείων, με την ανάπτυξη των δυνάμεων γίνεται αργά και σταθερά, με τα ακριβά οχήματα των Γερμανών να απαιτούν πολλούς πόρους.
Company of Heroes 2: The Western Front Armies Image 02
To Western Front Armies κυκλοφορεί με την μορφή standalone game και δεν απαιτεί την εγκατάσταση του Company of Heroes 2
Οι Αμερικανοί από την άλλη ξεκινούν με την βάση τους πλήρως σχηματισμένη, αλλά θα πρέπει να στρατολογηθούν οι απαραίτητοι αξιωματικοί ούτως ώστε να γίνει διαθέσιμη η πλήρης γκάμα των μονάδων. Σε αντίθεση με τους Oberkommando West, ο αμερικανικός στρατός βασίζεται στην δύναμη του πεζικού και την ευελιξία του. Μια μονάδα πεζικού μπορεί να εξοπλιστεί για κάθε περίσταση, ενώ με την υποστήριξη «ελαφρών» οχημάτων μπορεί να υπερασπιστεί ή να προελάσει σε κάθε περιοχή, πάντα εκμεταλλευόμενοι την κινητικότητα και την γρήγορη εναλλαγή τακτικών.

Company of Heroes 2: The Western Front Armies Image 03

Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά δημιουργούνται δύο διαφορετικές προσεγγίσεις. Από τη μία οι Γερμανοί θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον χρόνο προς όφελος τους και να διαλέξουν προσεκτικά την ανάπτυξή τους, μαζεύοντας τους πόρους που χρειάζονται για την (ακριβή) δημιουργία των μηχανοκίνητων μονάδων τους. Όταν όμως αυτό συμβεί, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί μπροστά στην ανωτερότητα των γερμανικών αρμάτων μάχης, τα οποία είναι ικανά να ισοπεδώσουν οποιαδήποτε μορφή αντίστασης. Από την άλλη οι Αμερικάνοι βασίζονται στους αριθμούς, καθώς και την γρήγορη προσαρμογή σε οποιαδήποτε πρόκληση, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο ξεκάθαρα το πλεονέκτημα στα πρώτα στάδια της αναμέτρησης.
Η τιμή του Western Front Armies κρίνεται λίγο… τσιμπημένη για όσους θέλουν να μπουν κατευθείαν στη μάχη, αν και δίνεται η επιλογή αγοράς του κάθε στρατού μεμονωμένα
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το πόσο διαφορετική είναι η αίσθηση και συμπεριφορά των δύο νέων δυνάμεων, με τους παίκτες να πρέπει να προσαρμοστούν σε έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού και ανάπτυξης. Όλα τα παραπάνω βέβαια συνοδεύονται από οκτώ νέους χάρτες  του Δυτικού Μετώπου, οι οποίοι δίνουν περισσότερη έμφαση στην ταχύτητα και την γρήγορη αντιπαράθεση. Από «μονομαχίες» 1v1 μέχρι τεράστια επίπεδα για μάχες 8 ατόμων, οι χάρτες του «The Western Front Armies» είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν επικές αναμετρήσεις.



Αν και standalone, το “The Western Front Armies” ενσωματώνεται άριστα στο core περιεχόμενο του Company of Heroes 2, επεκτείνοντας με τον καλύτερο τρόπο το -ήδη πλούσιο- περιεχόμενο του τίτλου. Οι ομάδες, αν και διαφορετικές στον τρόπο ανάπτυξης τους, δεν έχουν κάποιο (εμφανές) πλεονέκτημα που μπορεί να ανατρέψει την ισορροπία, ενώ οι χάρτες «δένουν» όμορφα με τα ήδη υπάρχοντα πεδία μάχης. Η τιμή μπορεί να κρίνεται λίγο… τσιμπημένη για όσους θέλουν να μπουν κατευθείαν στη μάχη, αν και δίνεται η επιλογή αγοράς του κάθε στρατού μεμονωμένα. Το θετικό είναι με την αγορά οποιουδήποτε πακέτου, ο παίκτης θα είναι σε θέση να μπει απευθείας στη μάχη, με όλους όσους έχουν ήδη είτε το παιχνίδι, είτε το πακέτο επέκτασης. Οι κάτοχοι του Company of Heroes 2 θα βρουν στο “The Western Front Armies” τον τρόπο να εμπλουτίσουν το ρεπερτόριό τους, ενώ όσοι τηρούσαν στάση αναμονής, μάλλον ήρθε η ώρα της… στρατολόγησης.


 
EDITOR’S CHOICE

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*