Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GfK Hellas: Πωλήσεις games Σεπτέμβριος 2015

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε και στην αγορά των videogames στη χώρα μας από τα capital controls, ο Σεπτέμβριος μπήκε με πολλές και σημαντικές κυκλοφορίες. Ούτε λίγο ούτε πολύ, όλα τα φετινά αθλητικά games έκαναν την εμφάνισή τους, ενώ αρκετά και από τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των καταναλωτών που έσπευσαν να τα προμηθευτούν είτε για να μη λείπουν από τη συλλογή τους, είτε γιατί τα βρήκαν σε κάποια καλή τιμή. Δείτε λοιπόν τα 10 πιο εμπορικά videogames για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2015 (σύμφωνα με την GfK Hellas) στη συνέχεια.



1. FIFA 16 (PS4)
2. PES 2016 (PS3)
3. PES 2016 (PS4)
4. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (PS4)
5. FIFA 16 (PS3)
6. NBA 2K16 (PS4)
7. Call of Duty: Ghosts (PS3)
8. PES 2016 Anniversary Edition (PS4)
9. PES 2016 (PC)
10. Grand Theft Auto V (PS3)

Σχόλια
- Πολλές ήταν οι αλλαγές που είδαμε σε διάφορες θέσεις, κυρίως λόγω της κυκλοφορίας των αθλητικών games της νέας σεζόν που ανήκουν και σε εμπορικότατα franchises.
- Το Call of Duty: Ghosts διατήρησε τη θέση του στη δεκάδα (σαφώς πεσμένο από την πρώτη στην έβδομη θέση), κυρίως λόγω της τιμής λιανικής πώλησης που έφτασε λίγο κάτω από τα €10. Αντίθετα, το Batman: Arkham Origins δεν φαίνεται να συνέχισε με την ίδια δυναμική την πορεία του, παρά την αρκετά μειωμένη τιμή.
- Τα PES 2015, FIFA 15 και NBA 2K15 εξαφανίστηκαν από τη δεκάδα με την κυκλοφορία των νεότερων εκδόσεών τους. Είναι χαρακτηριστικό πως κανένα από τα περσινά games δεν κατάφερε να μείνει καν στη δεκάδα.
- Από τις πέραν των αθλητικών κυκλοφορίες, μόνο το Grand Theft Auto V στο PS3 φαίνεται να κατάφερε να κρατηθεί στη δεκάδα, ενώ στην τέταρτη θέση κατάφερε να πλασαριστεί το Metal Gear Solid V: The Phantom Pain του PS4 που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα.
- Το Minecraft βγήκε για πρώτη φορά το 2015 από τη δεκάδα με τα πιο εμπορικά videogames στη χώρα μας.
- Xbox One, Xbox 360 και Wii U games δεν εμφανίστηκαν τελικά ούτε αυτό το μήνα στο Top 10.



Πηγή: GfK Hellas

Σχετικά με την GfK Hellas
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
16 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Tim of Heavens
    • Μου αρέσει να διαβάζω τα GFK της Ελλάδας κάθε μήνα. Σε περιπτώσεις που ένιωθα ότι αδικούσα την ελληνική κουλτούρα στα videogames, τα ξαναρίχνω μια ματιά και μου θυμίζει πόσο σωστά πράττω που έχω τον μέσο Έλληνα καταναλωτή/αγοραστή χεσμένο. Μην μου πείτε ότι στις καλές εποχές τα πράγματα ήταν αισθητά καλύτερα. Τα ίδια χάλια ήταν. Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάω με τα UK charts ή τα αντίστοιχα της Ελλάδας. Μα 7 στα 10 αθλητικά games; Πάλι καλά που δεν έχουμε PES στην πρώτη θέση. Κάτι είναι κι αυτό.

      Ναι ναι ξέρω, φτώχεια, capital controls, φόροι και άλλα έξοδα νοικοκυριού, άδειο πορτοφόλι, άλλα ενδιαφέροντα...PS 4 FIFA και PES στην βασική τριάδα. Go figure.

    • ASIMODRAKOS
    • Ναι παλι αθλητικα κ πλειστεσιον κ οι ελληνες δε σκαμπαζουν απο παιχνια κ κολλημενα μυαλα κ ντροπη για τη βιομηχανια κ καλα μας κανουν κ ξυλο θελουμε κ κρεμασμα στο συνταγμα...

    • Pirederas
    • Παιδιά να ξέρουμε τί λέμε. Ο μέσος παίκτης (όχι ένας ψαγμένος hardcore όπως εμείς που σχολιάζουμε στα sites), ειδικά αν είναι άσχετος και δεν έχει πολύ χρόνο, ένα αθλητικό παιχνίδι θέλει, ένα με αυτοκίνητα, κι ένα με πιστολίδια. Το βλέπω και από συγγενείς και φίλους μου, κανείς τους δεν θα πάει να πάρει κάτι πιο προχωρημένο όπως το The Witcher 3, το Bloodborne, το GTA V και το Assassin's Creed, ή κάτι πιο avant garde όπως το The Last Guardian και το The Talos Principle. Είναι λογικό το FIFA, το PES, το ΝΒΑ 2Κ, το Call of Duty και ένα racer να είναι τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως κάθε χρόνο, απευθύνονται σε περισσότερο κόσμο.

    • evergrey
    • Μην με λιθοβολισετε,αλλα το Ghost δεν το εχω παιξει και με ενα 8ευρω που το βρισκω λεω να το παρω.
      Απλα δεν ξερω αν εχει λαο στο online.
      Γενικα με την οικονομικη κατασταση εδω στο Ελλαδισταν μια χαρα ειναι τα παιχνιδια.
      Αλλιως με τα "ψαγμενα" παιχνιδια οτι εγραψε πιο πανω ο @Pirederas.
      Εδω γνωστοι μου κατω απο 25 (αν και δεν παιζει ρολο η ηλικια) βαριουνται τα The Witcher 3,Bloodborne,Assassin's Creed.Δινουν πονο στα αθλητικα και στο Minecraft!

    • dawnstar
    • Παιδια θα το ξαναπω και ας ειναι κουραστικο τα μικρα μαγαζια πουλανε πολυ πλεον και ειδικα οχι στους αθλητικους τιτλους καλα ειναι τα στατιστικα αλλα αυτος που παιζει φιφα θα το παρει απο παπλικ αυτος που παιζει bloodborne θα το παρει απο μικρο καταστημα(και αν ειναι πολυ τυχερος οπως εγω θα το κερδισει απο την ετερνιταρα)

    • vonzuchter
    • Επισης πρεπει να εχετε υποψιν οτι ο Ελληνας γενικα σα λαος ειναι σε νηπιακο σταδιο στο gaming.... οι περισσοτεροι ανακαλυψαν το gaming την εποχη ps2 με το pro... παλαιοτερα το χομπι ηταν για σχετικα λιγους και επαιζαν μονο τα παιδια , ενηλικες ποτε και για κανενα λογο. Αυτα τα παιδια των δεκαετιων 80΄ς και 90'ς (δηλαδη εμεις) συνεχισαμε ασταματητα αλλα οι περισσοτεροι της γενιας μας η μονη επαφη που ειχαν ηταν αντε με τα "ηλεκτρονικα" στα καραβια ή στο καφενειο του χωριου , δηλαδη μπουμπλε μπουμπλε (bubble bobble) , pacman , και το "ποδοσφαιρακι" των 80'ς (tehkan world cup). Aντε και μερικοι εμαθαν το τετρις απο κανα γνωστο που ειχε gameboy και αγορασαν στη συνεχεια τα τετρις που πουλουσαν στα πανηγυρια. Και οι δημοσιοι υπαλληλοι εμαθαν ναρκαλιευτη και πασιεντζα στα γουινντοους 95... Ασε επισης που επι χρονια δεν ηταν κουλ να παιζεις και θεωρουνταν χομπι για φλωρους και ανωριμους και γενικα ενηλικας να παιζει ηταν ταμπου και δε το ελεγες... αυτο ισχυει μεχρι και τελη δεκαετιας 90 αρχες 00... Ολοι αυτοι οι τετρις-αδες και οι μπουμπλε μπουμπλαδες και οι ναρκαλιευταδες στη συνεχεια μετεξελιχθηκαν στους σημερινους Pro-αδες και playstation-αδες. Αλλωστε μεγαλη μεριδα του Ελληνικου λαου αντι να λεει "παιζω βιντεογκεημς ή παιχνιδια κτλπ" λενε τη φραση "παιζω πλεηστεσιον". Ή αν πεις σε καποιον οτι παιζεις παιχνιδια , θα σου απαντησει " α εχεις πλεηστεσιον ε? και εγω εχω παρει στα παιδια".... Οποτε λογικα τα τοπ 10 στην Ελλαδα να ειναι PS και Pro Fifa. Αυτα εμαθε ο Ελληνας. Βεβαια ερχεται μια νεα γενια εκατομυριων παικτων (και γενους θηλυκου πλεον) που εμαθε το γκεημινγκ απο τα παιχνιδια εμετους στα κινητα και στα ταμπλετ και στο φεησμπουκ.

    • vonzuchter
    • βλεπω τη γυναικα μου και πορωνεται ωρες , στο τρενο οταν παει για δουλεια , στο σπιτι με τις αηδιες στο φεησμπουκ ή στο κινητο και να καθονται μερικες φορες ωρες να παιζουν τις αηδιες... και να μου λεει καλα δε σου αρεσει? Τι να μου αρεσει κοπελα μου , εγω τετοια παζλ γκεημς και φρουτακια και παπαρακια να πετανε και να κανω τετραδες, κτλπ τα επαιζα στον αμστραντ οταν ημουν 9 ετων....

    • katara
    • Αυτό που πραγματικά εμένα με ξεπερνάει, είναι ότι καθε χρόνο είναι οι ίδιοι που πάνε και τα αγοράζουν. Μην χάσουν την καινούρια έκδοση με τα ανανεωμένα ρόστερ, θα πάθουν κάτι. Αλλά λογικό, για το Ελλάντα μιλάμε... Που λες σε κάποιους ότι παίζεις WoW και σε κοιτάνε λες και είσαι ο ΕΤ...

*