Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Έτερος Εγώ - Νέμεσις: Όλα όσα έρχονται στο νέο κύκλο

*
Update 1: Είχαμε τη δυνατότητα να δούμε τα δύο πρώτα επεισόδια του Έτερος Εγώ - Νέμεσις και οι εντυπώσεις μας είναι εξαιρετικές. Στα νέα επεισόδια του Έτερος Εγώ - Νέμεσις για τον τρίτο κύκλο της σειράς βλέπουμε πολλούς νέους πρωταγωνιστές, πάρα πολλούς ηθοποιούς και χαρακτήρες που δεν περιμέναμε, αλλά και ένα σενάριο που δείχνει πως θα κρατήσει τους πάντες σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι το τέλος.

Update 2: H COSMOTE TV ανακοίνωσε πως το Έτερος Εγώ - Νέμεσις θα μεταδοθεί σε ανάλυση 4Κ!


Original άρθρο
Το Έτερος Εγώ - Νέμεσις έρχεται να κλείσει με εμφατικό τρόπο τη δημοφιλή και αγαπημένη παραγωγή του Σωτήρη Τσαφούλια. Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου θα κάνει πρεμιέρα ο τρίτος και τελευταίος κύκλος της αστυνομικής σειράς «Έτερος Εγώ» της COSMOTE TV, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια και σενάριο του ίδιου και της Κατερίνας Φιλιώτου και η σειρά θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 23:00 στο COSMOTE CINEMA 1HD.

Τι πρέπει να περιμένετε; Ας δούμε συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες.

Σωτήρης Τσαφούλιας, ο δημιουργός
Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές
Έτερος Εγώ – Κάθαρσις
Έτερος Εγώ – Νέμεσις
Η ιστορία με το Netflix
Η επόμενη παραγωγή του Σωτήρη Τσαφούλια


Σωτήρης Τσαφούλιας, ο δημιουργός

O Σωτήρης Τσαφούλιας θεωρείται από τους πλέον ταλαντούχους σκηνοθέτες της γενιάς του. Γεννήθηκε το 1975 στον Πειραιά, έχει δύο κόρες 14 και 11 ετών από τον πρώτο του γάμο και μια αδερφή δύο χρόνια μικρότερη. Για την οικογένειά του είχε δηλώσει πως: «Οι κόρες μου είναι το μοναδικό έργο στη ζωή μου που δεν χρειάστηκε δεύτερο draft. Ήταν τέλειες από το πρώτο. Η περίπτωσή μας, με τη μαμά τους, είναι ο ορισμός του ότι το διαζύγιο υπάρχει για να σώζεται μια σχέση και όχι για να τερματίζεται. Χρειάστηκε να χωρίσουμε για να καταλάβουμε πόσο αγαπάμε, πόσο εκτιμάμε ο ένας τον άλλον, κάτι που, αν μέναμε μαζί, δεν θα το βλέπαμε και θα περνάγαμε παθογένειες στα παιδιά. Το βλέπω και ως ένα μήνυμα στα κορίτσια μου για το μέλλον: να μη βρεθούν ποτέ εγκλωβισμένες αν περνάνε άσχημα. Η ζωή είναι μία, η ευτυχία είναι επιλογή». Τα τελευταία χρόνια έχει σχέση με την ηθοποιό Άννα Μενενάκου.

Έχει σπουδάσει Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Ναυτικό Δίκαιο και αν και ο κινηματογράφος ήταν η μεγάλη του αγάπη, δεν τελείωσε ποτέ κάποια σχετική σχολή. Η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους ήταν ο «Κοινός Παρανομαστής», η οποία συμμετείχε και σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ κερδίζοντας βραβεία για τις κατηγορίες Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και καλύτερης ταινίας.



Το «Έτερος Εγώ» ήταν η δεύτερη ταινία του, η οποία βγήκε στους κινηματογράφους στις 19 Ιανουαρίου του 2017. Ωστόσο, μια δολοφονία στην Κηφισιά άρχισε να δημιουργεί συνειρμούς (διαβάστε ολόκληρη την μυστήρια αυτή υπόθεση εδώ) και τον οδήγησε στην απόφαση να την αποσύρει από τις αίθουσες και να την ανεβάσει ολόκληρη στο YouTube για να την προσφέρει δωρεάν στους θεατές.



Η επιτυχία συνεχίστηκε και έτσι συνεργάστηκε με την COSMOTE TV για να δημιουργηθεί μια τηλεοπτική σειρά, η οποία χωρίζεται σε τρεις σεζόν με 8 επεισόδια σε κάθε μία.



Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές

O πρώτος κύκλος έκανε πρεμιέρα στην δημοφιλέστερη ελληνική πλατφόρμα video streaming στις 8 Ιουλίου 2019 με τίτλο «Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές» και προβλήθηκε το 2020 από το Star Channel. Η σειρά ακολουθεί τις έρευνες του καθηγητή εγκληματολογίας Δημήτρη Λαΐνη σε συνεργασία με την αστυνομία και τη δημοσιογράφο Χριστίνα Στέργιου, καθώς και με κοντινά τους πρόσωπα. Οι Αστυνομικές Αρχές έρχονται αντιμέτωποι με έναν δολοφόνο κατά συρροή και αφού ο δράστης έχει εμπλέξει τον εγκληματολόγο Δημήτρη Λαΐνη στην υπόθεση, οι Αστυνομικές Αρχές τον βάζουν στην υπόθεση έτσι ώστε να τους βοηθήσει. Εκείνος ανακαλύπτει ότι κάποια εγκλήματα συνδέονται μεταξύ τους, οπότε και ανακάλυψε ότι πρόκειται για δολοφόνο κατά συρροή, και ότι ο δολοφόνος ακολουθεί τους μύθους του Θησέα. Εν συνεχεία, οι Αστυνομικές Αρχές μαζί με τον Λαΐνη και όλους όσους βοηθούν στην υπόθεση, κάνουν έρευνες, συλλέγουν πληροφορίες και προσπαθούν με πολλούς τρόπους να φτάσουν στον δράστη. Λίγο καιρό μετά, οι Αστυνομικές Αρχές έρχονται αντιμέτωποι με δολοφονίες που συνδέονται μεταξύ τους και αφορούν φοιτήτριες. Ο Δημήτρης Λαΐνης καλείται ξανά να βοηθήσει στην υπόθεση, καθώς και η δημοσιογράφος. Παράλληλα, εμφανίζεται μία συμμορία, η οποία προκαλεί το ενδιαφέρον την αστυνομίας.





Έτερος Εγώ – Κάθαρσις

Στον κύκλο 8 επεισοδίων του «Έτερος εγώ-Κάθαρσις», μία νέα σειρά δολοφονιών με θύματα φοιτήτριες έρχεται να ταράξει τους Πανεπιστημιακούς κύκλους. Ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης έρχεται αντιμέτωπος με τις αστυνομικές αρχές, καθώς βασικός ύποπτος θεωρείται ο υποψήφιος Πρύτανης, συνεργάτης και φίλος του, Ηλίας Βελισσαράτος. Όσο η ιστορία εκτυλίσσεται, οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη και μία καλοστημένη πλεκτάνη αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια.





Έτερος Εγώ – Νέμεσις

Στον νέο κύκλο 8 επεισοδίων της πολυαναμενόμενης σειράς, που θα συστήσει 31 νέους χαρακτήρες/ρόλους, ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης είναι συντετριμμένος μετά τον τραγικό χαμό της αγαπημένης του Τόνιας. Πενθεί κλεισμένος στο σπίτι του, δεν διδάσκει και βρίσκει παρηγοριά μεταξύ ονείρων και παραισθήσεων, γιατί μόνο εκεί τη συναντά. Ωστόσο, μία έκρηξη σε ένα γραφείο τελετών δεν αργεί να τον επαναφέρει στην ενεργό δράση, καθώς το τμήμα ανθρωποκτονιών ζητά και πάλι τη συμβολή του. Παράλληλα, η εμφάνιση προσώπων από το παρελθόν οδηγεί σε συγκρούσεις και φέρνει τους πάντες αντιμέτωπους με τις συνέπειες των επιλογών τους. Η Νέμεσις έρχεται για όλους.



Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους επιστρέφουν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης (καθηγητής Λαΐνης), o Πέτρος Λαγούτης (αστυνόμος Παντελής Σκλαβής), η Βίκυ Παπαδοπούλου (δημοσιογράφος Χριστίνα Στεργίου), η Άννα Μενενάκου (αστυνόμος Μάρθα Καρρά), καθώς και οι Μάνος Βακούσης (Απόστολος Μπαρασόπουλος), Σπύρος Παπαδόπουλος (Υποστράτηγος Μαρκάτος), Κατερίνα Διδασκάλου (Ελένη Μαρούδα), Δημήτρης Καπετανάκος (Άλκης Μασάτος), Τάσος Νούσιας (Νίκος Βανόρτας) και Κόρα Καρβούνη (Δανάη).

Παράλληλα, ο νέος κύκλος επεισοδίων του «Έτερος Εγώ» υποδέχεται μια σειρά καταξιωμένων Ελλήνων ηθοποιών και όχι μόνο. Μεταξύ αυτών, οι: Γιάννης Μπέζος, Κώστας Αρζόγλου, Μαριάννα Τουμασάτου, Σπύρος Μπιμπίλας, Μαίρη Χρονοπούλου, Ηλίας  Λογοθέτης, Αντίνοος Αλμπάνης, Κρατερός Κατσούλης, Στράτος «Stan» Αντιπαριώτης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Σωτήρης Χατζάκης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Κώστας Φαλελάκης, Αθηνά Τσιλύρα, Σοφία Πανάγου κ.α.

Το καστ πλαισιώνεται, επίσης, από τους: Δημήτρη Μαυρόπουλο, Θάνο Τοκάκη, Χρήστο Σαπουντζή, Νίκη Λάμη, Κρις Ραντάνοφ, Άρη Αντωνόπουλο, Κυριάκο Σαλή, Τόνια Μαράκη, Βασίλη Μπατσακούτσα, Αθηνά Αλεξοπούλου, Μελισσάνθη Μάχουτ, Φώτη Θωμαΐδη, Κων/νο Σειραδάκη, Γιάννη Εγγλέζο, Μαρία Παπαλάμπρου, Μελέτη Γεωργιάδη, Δημήτρη Λαγούτη.

Δείτε μερικά πρώτα teaser trailers με τους χαρακτήρες του Έτερος Εγώ – Νέμεσις εδώ.

Παραγωγή: COSMOTE TV
Εκτέλεση Παραγωγής: BLONDE
Σενάριο: Σωτήρης Τσαφούλιας, Κατερίνα Φιλιώτου
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας
Production Designer / Line Producer: Ηλίας Λεδάκης
Διευθυντής Φωτογραφίας: Claudio Bolivar G.S.C.
Παραγωγός: Φένια Κοσοβίτσα


Η ιστορία με το Netflix

Το 2021 ο Σωτήρης Τσαφούλιας και η COSMOTE TV βρέθηκαν πολύ κοντά σε συμφωνία για να μπει η σειρά στο Netflix. Τα ρεπορτάζ της εποχής σημείωναν πως οι δύο πλευρές είχαν συζητήσει εκτενώς το θέμα (δείτε αναλυτικά εδώ), ωστόσο δεν έγινε ποτέ συμφωνία. Για το θέμα μίλησε κάποια στιγμή και ο ίδιος ο Σωτήρης Τσαφούλιας (δείτε τι είπε, εδώ και εδώ), αλλά και ο βασικός πρωταγωνιστής της σειράς Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης (δείτε τι είπε, εδώ).


Η επόμενη παραγωγή του Σωτήρη Τσαφούλια

Mε το Έτερος Εγώ να κλείνει τον κύκλο του με την προβολή του Έτερος Εγώ – Νέμεσις, όλοι αναρωτιούνται με τι θα ασχοληθεί στη συνέχεια ο Σωτήρης Τσαφούλιας. Ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή Breakfast @ Star και σημείωσε πως ετοιμάζει ένα νέο project που θα εστιάσει στη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. «Πρόκειται να κάνω μια νέα σειρά, η οποία είναι αληθινή ιστορία και πρόκειται για την μεγαλύτερη μαζική δολοφονία που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Συνέβη στα Κύθηρα το 1909 και είναι μια ιστορία που δείχνει πώς εμείς οι άνθρωποι δημιουργούμε τα τέρατα και όταν αυτά τα τέρατα μας χτυπούν, αναρωτιόμαστε τι κάναμε εμείς οι καλοί άνθρωποι, ώστε να υποστούμε τέτοιο πράγμα, ενώ εμείς οι ίδιοι φτιάχναμε τα τέρατά μας», τόνισε ο σκηνοθέτης. Πρόκειται για την ιστορία του Αντώνη Αρώνη – Λαγωνάρη, ενός τσαγκάρη με καταγωγή από τα Κύθηρα, που βρέθηκε στη φυλακή για τον θάνατο 15 ανθρώπων.

Ο Λαγωνάρης ήταν γνωστός για τα χειροποίητα στιβάνια που έφτιαχνε, αλλά και περιζήτητος οργανοπαίκτης. Η ζωή του άλλαξε όταν μια γυναίκα που του παρήγγειλε στιβάνια αρνήθηκε να τον πληρώσει και ενώ τον δέχτηκε σπίτι της για να του προσφέρει ένα κέρασμα, επέστρεψε στο σπίτι της ο σύζυγός της, παρεξήγησε την επίσκεψη και τον ξυλοκόπησε. Η φήμη του δέχτηκε σημαντικό πλήγμα και έτσι έχασε πελατεία και δυσκολεύτηκε αρκετά να επιβιώσει. Έτσι, έφυγε από τα Κύθηρα για την Αθήνα για να δουλέψει σε ένα τσαγκαράδικο. Οι συνάδελφοί του τον φθονούσαν και του έστησαν παγίδα για να του χρεώσουν κλοπή, με την υπόθεση να τον στέλνει στη φυλακή. Όλα αυτά του έκαναν το μυαλό να ζητάει εκδίκηση και έτσι επέστρεψε στο νησί του για να την ετοιμάσει. Η σημαντική ημέρα που έκανε πράξη το σχέδιό του ήταν η 23η Αυγούστου του 1909, όταν και με ένα μαχαίρι άρχισε να σκοτώνει αδιακρίτως ντόπιους που ετοιμάζονταν για μια βάπτιση και το φονικό σταμάτησε από τον πάτερ της εκκλησίας που τον πυροβόλησε χωρίς να τον σκοτώσει. Αφού συνελήφθη, οδηγήθηκε στις φυλακές του Ναυπλίου, όπου και βρήκε το θάνατο. Μπορείτε να διαβάσετε για το θέμα ένα αναλυτικό άρθρο στην ιστοσελίδα Kythiraika. O Πάνος Δημάκης έχει γράψει ένα μυθιστόρημα πάνω στην ιστορία του Λαγωνάρη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάπα Εκδοτική με τίτλο «Δεκαεπτά Κλωστές» και πάνω σε αυτό θα βασιστεί η νέα σειρά. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*