Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Editorial: Η μάχη του VR ξεκίνησε

H Sony ήταν ένας ακόμη μεγάλος παίκτης που άνοιξε τα χαρτιά του γύρω από το θέμα VR και νομίζω ότι μετά την παρουσίαση που έγινε στο πλαίσιο του Game Developers Conference 2016, γίναμε αρκετά πιο σοφοί. Μέσα από ένα media briefing που διήρκεσε ελάχιστα λεπτά (συγκριτικά με τα όσα έχουμε δει τόσα χρόνια), η ιαπωνική εταιρεία κατέστησε σαφές το πόσο θα επενδύσει στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας και το κατά πόσο μπορεί να συνδεθεί το PlayStation 4 με αυτόν τον κόσμο. Και το έκανε σε ένα ξεχωριστό event, διότι αυτά τα 15 λεπτά είναι υπερ-πολύτιμα για την E3 Press Conference, συν του γεγονότος ότι η είδηση περί τιμής και ημερομηνίας διάθεσης μπορεί να υπερκαλύψουν κάποιες άλλες αποκαλύψεις που θα γίνουν τον Ιούνιο στο Los Angeles (το νέο God of War;).

Το PlayStation VR είναι μια «καθαρή» πρόταση. Απευθύνεται ξεκάθαρα στους κατόχους PS4  που θέλουν να μπουν στον κόσμο του VR και τους προσφέρεται σε τιμή που μπορεί να χαρακτηριστεί υψηλή (αν σκεφτεί κανείς το κόστος ενός PS4 αυτή τη στιγμή), αλλά είναι σαφώς χαμηλότερη από οτιδήποτε ανταγωνιστικό έρχεται στο άμεσο μέλλον (π.χ. Oculus Rift, HTC Vive). Δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα ως προς τι θέλουν και τι ζητούν τα προϊόντα, ωστόσο κάποιος που έχει ένα μέτριων δυνατοτήτων PC και ένα PS4, προφανώς αν θελήσει να κάνει το μεγάλο βήμα προς το VR, θα επιλέξει τη λύση του PlayStation VR.



Το αν θα πιάσει το στοίχημα του VR δεν μπορεί κανείς να το γνωρίζει αυτή τη στιγμή. Προσωπικά θεωρώ ότι η Ε3 θα μας δείξει πολλά φέτος. Γιατί καλώς ή κακώς, η Sony έχει στρέψει πλέον όλο της το ενδιαφέρον στο PS4 και το PlayStation VR είναι αυτήν τη στιγμή το hot topic. Το μόνο που με απασχολεί είναι πως μέχρι στιγμής σε E3, Gamescom και Paris Games Week δεν έχουμε δει κάτι…εξωπραγματικό σε VR game. Στην Ε3, το μεγαλύτερο μέρος του Τύπου θα έχει τη δυνατότητα να δει πολλούς νέους τίτλους για το PlayStation VR και από τη Sony και από τρίτες εταιρείες, οπότε εκεί θα έχει και περισσότερο νόημα να δούμε τι μας έρχεται.

Απλά θέλω να πιστεύω πως η ιαπωνική εταιρεία δεν υπολογίζει μέσα σε αυτά τα 50 VR games που θα εμφανιστούν μέχρι τα τέλη της χρονιάς tech demos. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα σε αυτά θα βρίσκονται προτάσεις που θα κάνουν τον κόσμο να θέλει να αγοράσει το PlayStation VR, ενώ δεν θα ήταν και άσχημο με τη χρήση του περιφερειακού να αποκτά ο χρήστης πρόσβαση σε έξτρα περιεχόμενο σε τίτλους ΑΑΑ που θα αγοράσει (π.χ. το νέο Gran Turismo). Σκεφτείτε δηλαδή να μπορεί κανείς να παίξει το νέο Gran Turismo στο PS4 παραδοσιακά, αλλά αν έχει και το PlayStation VR συνδεδεμένο να έχει πρόσβαση σε έξτρα modes και έξτρα περιεχόμενο γενικότερα. Σκεφτείτε προοπτικές στη χρήση του PS VR σε τίτλους όπως το The Last Guardian (λέμε τώρα…).

Ο Ιούνιος πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, οπότε, δεν έχουμε παρά να κάνουμε υπομονή. Και πριν κλείσω, θέλω πραγματικά να δω πως θα απαντήσει φέτος σε αυτή την E3 του VR η Microsoft. Γιατί, μη γελιόμαστε, το HoloLens δεν είναι ανταγωνιστικό στα VR headsets. Δεν είναι καν VR headset. Η Microsoft κοιτάει το επόμενο βήμα και θέλει να χτυπήσει σε έναν πιο εντυπωσιακό (οπτικά και πρακτικά) τομέα. Αλλά το σήμερα στην αγορά του gaming είναι το VR. Και πρέπει να δείξει, επί του πρακτέου, ότι έχει πρόταση και εκεί.

Reviews
Bravely Second: End Layer Review
Assassin's Creed Identity Review
Pokkén Tournament Review
This War of Mine: The Little Ones Review
Albedo: Eyes from Outer Space Review

Αφιερώματα-Ειδικά Θέματα
The Great Game: Το PC και η ευαισθησία ενός παγόβουνου
The Great Game: Από τον Sport Billy στην τσέπη σας

Νέα
Ανακοινώθηκε το Oddworld: Soulstorm
Πιθανή η υποστήριξη cross-platform με PS4 για τα Xbox One games
Ανακοινώθηκε το Assassin’s Creed VR Experience
Φήμη: Σεπτέμβριο έρχεται το Final Fantasy XV
Τη μοίρα της Lionhead ακολούθησαν και άλλα studios της Microsoft
Και η AMD στο παιχνίδι της εικονικής πραγματικότητας με το Sulon Q
Ανακοινώθηκε και επίσημα η επόμενη ταινία Indiana Jones
Σε διαδικασία δοκιμών το TV DVR feature του Xbox Οne
PlayStation VR: Έρχεται τον Οκτώβριο
Καθυστερεί η κυκλοφορία του PlayStation VR στην Ελλάδα
Ανακοινώθηκε η CryEngine V
SteamVR Desktop Theater mode: Παίξτε όλα τα PC games σας σε VR
Ανακοινώθηκε το Bloodborne card game
Nike HyperAdapt 1.0, τα αθλητικά που δένονται μόνα τους
GDC Awards 2016: Game of the Year award για το The Witcher 3
Νέο trailer για το X-Men: Apocalypse
Αποκαλύφθηκαν οι πρώτοι τίτλοι του HTC Vive
Σε προσφορά η ετήσια συνδρομή στο PS Plus
Ξεκίνησε η διάθεση του Windows 10 Mobile upgrade
Φήμη για PS4.5 με αναβαθμισμένη GPU και 4Κ output
Ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες του PlayStation VR στην Ελλάδα
Διαθέσιμη η live-action σειρά Street Fighter: Resurrection
Backwards compatible στο Xbox One τα Castlevania: SotN και Alan Wake
Διαθέσιμα για προ-αγορά δύο νέα Special Edition Xbox One Controllers

Blogs
Δεινή σαύρα: Η τιμή, τιμή δεν έχει
Γεύση από κεράσι: H κουλτούρα του Δάσους και οι πόροι του gaming
Αφόρητοι: Βενζουλίνι, λαιλαπουλίνι

Enternity Radio
Microsoft, PS VR και άλλα στο 70ο Enternity Radio Cast

Διαγωνισμός εβδομάδας
Διαγωνισμός ROCCAT

YouTube
Let's Play Versus BroForce: Καρέτσος Vs Παπαπαύλου


Νικητής διαγωνισμού MSI GTX970 Gaming 4G + NEW Giveaway MSI GTX960


Lets Play SuperHot: Καρέτσος σε slow motion


Enternity Live 17/03/16


Μέχρι την άλλη Κυριακή, καλή συνέχεια και may the Force be with you!


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Geovra
    • So it begins.....ειναι ακριβο,με πολυ αδιαφορο (μεχρι τωρα) software, και δεν εχουμε δει κατι που να αξιζει ,για το casual console κοινο, να προβει στην αγορα της VR προτασης της Sony....

      Αν με καποιο τροπο ξεφυγει απο τον "gimmick" ρολο που φανταζει μεχρι στιγμης ΙΣΩΣ και να λειτουργησει....στην επομενη γενια κονσολων....ισως.

      Η Ε3 φανταζει υπερβολικα πλεον ενδιαφερουσα και απο αποψη hardware (μακαρι η Nintendo να δειξει κατι αξιολογο...και εστω μισο βημα μπροστα απο Ps4,Xbox1) .Ειδωμεν(η) :)

*