Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GfK Hellas: Πωλήσεις games Μάρτιος 2017

*
Δημοσιεύουμε τον πίνακα με τα 10 πιο εμπορικά παιχνίδια κάθε μήνα στην ελληνική αγορά με την βοήθεια της GfK Hellas και είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάποιες σημαντικές αλλαγές. Ο Μάρτιος ήταν ο μήνας της διάθεσης του Nintendo Switch, για το οποίο οι ενδείξεις που έχουμε από τα καταστήματα λιανικής είναι πως πηγαίνει ιδιαίτερα καλά, ίσως και καλύτερα απ’ όσο περίμεναν αρκετοί. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις μας αναφέρθηκε πως το σύστημα της Nintendo πουλάει ακόμη, καλύτερα και από το Xbox One. Ήρθε όμως η ώρα να δούμε και πως μεταφράζονται αυτές οι εντυπώσεις των ανθρώπων της αγοράς στο…χαρτί. Στη συνέχεια, ακολουθεί το Top 10 του πίνακα των πωλήσεων στην ελληνική αγορά για τον μήνα Μάρτιο.




1. Horizon: Zero Dawn (PS4)
2. FIFA 17 (PS4)
3. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo Switch)
4. Uncharted 4: A Thief’s End (PS4)
5. Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands (PS4)
6. Grand Theft Auto V (PS4)
7. PES 2017 (PS4)
8. NBA 2K17 (PS4)
9. The Legend of Zelda: Breath of the Wild Limited Edition (Nintendo Switch)
10. Football Manager 2017: Special Edition (PC)

Σχόλια
- Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε παιχνίδι για οικιακή κονσόλα της Nintendo στο Top 10. Το Breath of the Wild κατάφερε μάλιστα να πιάσει δύο από τις δέκα θέσεις!
- Δυναμική εμφάνιση και για το Horizon: Zero Dawn που έπιασε με τη μία κορυφή.
- Εντυπωσιακό και το μπάσιμο του Ghost Recon: Wildlands που πλασαρίστηκε στην πέμπτη θέση με τη μία.
- Τα περισσότερα παιχνίδια σε αθλητικό επίπεδο (συν το GTA V) παραμένουν πιστά στο ραντεβού με την δεκάδα.
- Το FM 2017 επιστρέφει στη δεκάδα για το PC.
- Οι συλλεκτικές εκδόσεις πήγαν αρκετά καλά όλο το μήνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της GfK Hellas, πολλές ειδικές εκδόσεις δεν κατάφεραν να μπουν οριακά στη δεκάδα.

Σχετικά με την GfK Hellas
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
12 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • gamelover
    • Παυλο απλά μήπως το ένα breath if the wild είναι για wii u;
      Βλέπω στο τοπ 10 να υπάρχει 2 φορές ο τίτλος του switch

    • clapiotis
    • Αν προσθέταμε την απλή και την συλλεκτική διάθεση του Zelda ποιά θέση θα κατείχε στο ελληνικό Top 10;

    • gamelover
    • α!καλά.....μεγια τα μάτια!Ημουν απο το κινητο πρίν και τώρα είδα ότι είναι συλλεκτική!
      Περίεργο πάντως που δεν έχει μπει εκδοση του wii u στο τοπ 10.Θα περίμενε κανείς οτι θα υπήρχε περισσότερος κόσμος που θα αγόραζε την wii u έκδοση αφου θα είχαν ήδη το wii u παρά να αγοραστεί μια ολοκαίνουργια κονσόλα 300+ ευρώ ουσιαστικά για να παίξεις τον τίτλο zelda.
      Αυτό ίσως τελικά δείχνει ότι όντως έχει πιάσει το μαρκετινγκ της νιντεντο(συγκριτικά πάντα με το wii u) για το τι διαφορετικό μπορεί να σου προσφέρει η συγκεκριμένη κονσόλα σε σχέση με τις υπόλοιπες.

    • TechPriestXS
    • Αν είχαμε και νούμερα θα ήταν πιο καλά. Τώρα τι διαφορά έχει ο πρώτος από τον 2ο ή τον 3ο δεν θα μάθουμε δυστυχώς.

    • clapiotis
    • @john-data από μαθηματικά σκίζεις. Το να προσθέσεις τις δύο εκδόσεις του Zelda εννοείται ότι σημαίνει να προσθέσεις τις πωλήσεις τους και με τον καινούργιο αριθμό που θα προκύψει να δεις ποια θα ήταν η τελική κατάταξή του στο top 10. Είναι άξιο απορίας το πώς μπόρεσες και σκέφτηκες ότι εννοούσα να προσθέσεις την 3η και την 9η θέση των 2 εκδόσεων για να βγάλεις το αποτέλεσμα ότι θα βρισκόταν στην 12η θέση !!!! :) :) :)

    • stefoukos
    • Το καλό με εμάς που έχουμε xboxone ειναι πως δεν πουλαει στην ελλαδα και βαζουν τις καλυτερες προσφορες στο ιντερνετ εχω γεμισει παιχνιδια και παιζω τα καλυτερα εχει και τα καλα του γιαυτο μονο xbox στην ελλαδα αξιζει πηρα fifa στα 25 σε μαγαζι λογω λογικα δεν πουλαγε χαχα

*