Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τα καλύτερα PS Vita games του 2014

*
Το 2014 υποτίθεται ότι ήταν η χρονιά που το PlayStation Vita θα έπαιρνε τα πάνω του. Με την κυκλοφορία του PlayStation 4, το Vita μπορούσε πλέον να χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή του Remote Play, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να παίξουν τα παιχνίδια της next-gen κονσόλας στο φορητό τους. Η λειτουργία αυτή είναι πράγματι εξαιρετική και προσδίδει προστιθέμενη αξία στο Vita, ωστόσο έλειψε φέτος η μεγάλη αποκλειστικότητα, τύπου Tearaway, που θα απογείωνε το φορητό σύστημα και θα του επέτρεπε να σταθεί καλύτερα στην αγορά. Αντ’ αυτού, οι τίτλοι που κυκλοφόρησαν ανήκουν σε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες, κυρίως δηλαδή ανεξάρτητες παραγωγές, ιαπωνικά RPG και μερικοί κλώνοι του Monster Hunter. Μεγάλο μέρος από αυτές τις κυκλοφορίες είναι είτε επανεκδόσεις, είτε ports από άλλα συστήματα. Η Sony δείχνει όχι μόνο να έχει συμβιβαστεί, αλλά και να προωθεί αυτή την κατάσταση, γεγονός που σημαίνει ότι δύσκολα το αντίστοιχο άρθρο που θα ανεβάσουμε σε ένα χρόνο από τώρα θα έχει διαφορετική μορφή. Πρόκειται σίγουρα για μία κονσόλα που δε μπορεί να σταθεί επάξια σε επίπεδο ποικιλίας και αποκλειστικοτήτων, όμως ρίξτε μία ματιά στη λίστα που ακολουθεί με τους τίτλους που δε συμπεριλάβαμε στο top 10, αλλά είναι άξιοι προσοχής. Δεν είναι και λίγοι… Εν τέλει, ο κάτοχος του PS Vita δύσκολα θα βρει τίτλους που παίζονται μόνο στο σύστημά του, όμως οι κατηγορίες τίτλων που υποστηρίζονται ταιριάζουν καλύτερα σε φορητή συσκευή τέτοιου τύπου και δεν πρόκειται να έχει ποτέ πρόβλημα με την ποσότητα των διαθέσιμων κυκλοφοριών. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ανοίξατε τον οκταπύρηνο υπερυπολογιστή σας με τις τέσσερις GTX 980 σε παράταξη για να παίξετε OlliOlli;

Σημείωση: περιλαμβάνονται τίτλοι που έχουν κυκλοφορήσει στη δυτική αγορά γενικότερα.

Εκτός Top 10, αλλά άξια αναφοράς
Αποκλειστικά στο PS Vita
Danganronpa: Trigger Happy Havoc
Demon Gaze
Destiny of Spirits
Don’t Die Mr. Robot
Gravity Crash Ultra
Tales of Hearts R
Murasaki Baby
Natural Doctrine
Sorcery Saga: Curse of the Great Curry God
Soul Sacrifice Delta
Surge Deluxe
Sword Art Online: Hollow Fragment
Toukiden: The Age of Demons
TxK

Αποκλειστικά σε συστήματα της Sony

Arcana Heart 3: LOVE MAX!!!!!
Atelier Roronoa Plus: The Alchemist of Arland
BlazBlue: Chrono Phantasma
CounterSpy
Dead Nation
Entwined
God of War Collection
Hatzune Miku: Project Diva F 2nd
Hohokum
Oddworld: Munch’s Oddysee HD
Pix the Cat
PixelJunk Shooter Ultimate
Ragnarok Odyssey ACE
Ratchet & Clank Collection
Resogun
Samurai Warriors 4
The Sly Collection
The Unfinished Swan

Σε συστήματα της Sony και PC
Don’t Starve: Giant Edition
Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends Complete Edition
Football Manager Classic 2014
Frozen Synapse Prime
Luftrausers
Nidhogg
OlliOlli
Race the Sun
The Swapper

Multiplatform
1001 Spikes
Age of Zombies
Borderlands 2
Broken Sword 5: The Serpent’s Curse
Dragon Ball Z: Battle of Z
Dustforce
Fez
Gunslugs
Minecraft: PlayStation Vita Edition
One Piece: Unlimited World Red
Retro City Rampage: DX
SteamWorld Dig
The Walking Dead: Season Two – A Telltale Game Series
The Wolf Among Us
Warriors Orochi 3 Ultimate
WRC 4: FIA World Rally Championship

Διαβάστε όλα τα Top 10 μας για το 2014
Top 3 συντακτών
Top 10 αναγνωστών
Τα καλύτερα PS Vita Games του 2014
Τα καλύτερα Nintendo 3DS Games του 2014
Τα καλύτερα PS3 Games του 2014
Τα καλύτερα Xbox 360 Games του 2014
Τα καλύτερα Wii U Games του 2014
Τα καλύτερα Remasters του 2014
Τα καλύτερα Xbox One Games του 2014
Τα καλύτερα PS4 Games του 2014


Ξεκινάμε με το No 10...

No 10: Freedom Wars


Freedom Wars
Αντλώντας την έμπνευσή του από το Monster Hunter, το Freedom Wars της SCEJ μας τοποθετεί σε ένα δυστοπικό μέλλον που κυριαρχείται από ολοκληρωτικά καθεστώτα, ενώ ο πρωταγωνιστής εκτίει ποινή φυλάκισης… ενός εκατομμυρίου ετών, που μπορεί να μειωθεί από τη συμμετοχή του σε μάχες προς όφελος της κυβέρνησης. Το σύστημα μάχης λειτουργεί εξαιρετικά, ειδικά όταν αντιμετωπίζετε κάποιο από τα τεράστια ρομπότ του παιχνιδιού, ενώ η δυνατότητα online multiplayer δίνει άλλη διάσταση στις μάχες. Ακόμη πάντως κι αν παίξετε με AI companions δε θα έχετε πρόβλημα, αφού η τεχνητή νοημοσύνη του βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Θα βρισκόταν ακόμη ψηλότερα στη λίστα αν η μάχη λειτουργούσε εξίσου καλά και με τους μικρούς εχθρούς και αν οι χαρακτήρες και το σενάριο βρισκόταν σε υψηλότερο επίπεδο.

Freedom Wars Review





No 9: OlliOlli


OlliOlli
Πρόκειται για μία ακόμη από τις indie εμπειρίες που είναι διαθέσιμες και αλλού, αλλά παίζονται καλύτερα στο Vita. Το OlliOlli είναι ένα 2D skateboard platformer που θα θυμίσει σε πολλούς τη σειρά Tony Hawk, αλλά με retro pixellated γραφικά και ακόμη περισσότερες τούμπες. Η δομή που χρησιμοποιεί με τις μικρές σε διάρκεια πίστες και την επιδίωξη του high-score είναι ιδανική για φορητή κονσόλα, ενώ η ταχύτητα και η ομαλότητα του gameplay συμβάλλουν στον εθισμό.

OlliOlli Review





No 8: Rogue Legacy


Rogue Legacy
Ένας συνδυασμός Castlevania και Spelunky, που τιμωρεί το θάνατο με ξεκίνημα από την αρχή, αλλά δίνει στον παίκτη κάθε φορά έναν νέο ιππότη να ελέγξει, απόγονο του προηγούμενου, με νέες δυνατότητες, που μπορεί να είναι χρήσιμες, μπορεί όμως και απλά αστείες (για παράδειγμα, αν ο χαρακτήρας έχει το trait “nostalgic” θα βλέπει τον κόσμο σε sepia αποχρώσεις). Κάθε φορά το layout του κάστρου είναι διαφορετικό και δημιουργημένο τυχαία, οπότε κάθε φορά προκύπτουν διαφορετικοί εχθροί και απρόβλεπτες καταστάσεις, που δημιουργούν την επιθυμία για μία ακόμη προσπάθεια. Και μία ακόμα. Κι άλλη μία…




No 7: The Binding of Isaac: Rebirth


The Binding of Isaac: Rebirth
Είστε έτοιμοι να μπείτε στον λαβύρινθο του τρομοκρατημένου μυαλού ενός παιδιού που απειλείται με δολοφονία από  την μητέρα του και να αντιμετωπίσετε τους δαιμονικούς φόβους του; Το Binding of Isaac: Rebirth είναι τόσο άρρωστο όσο ακούγεται και πιο εθιστικό από όσο ίσως θα φαντάζεστε. Τα projectiles που εξαπολύει ο Isaac από top down προοπτική είναι τα ίδια του τα δάκρυα, ενώ η δομή των επιπέδων και η τοποθέτηση των εχθρών αλλάζουν μετά από κάθε Game Over. Πέρα από απρόβλεπτο, το Binding of Isaac είναι και δύσκολο, κάτι που ταιριάζει απόλυτα στο ύφος του και ενισχύει ακόμη περισσότερο τον παράγοντα του εθισμού. Επίσης, καλή τύχη στο να προσπαθήσετε να βγάλετε από το μυαλό σας την μουσική του.




No 6: Ys: Memories of Celceta


Ys: Memories of Celceta
Το Ys: Memories of Celceta είναι το πραγματικό τέταρτο μέρος ενός ιαπωνικού action RPG franchise που έχει ξεκινήσει από το 1987. Σκοπός είναι η χαρτογράφηση του δάσους Celceta και η σταδιακή ανάκτηση της μνήμης του πρωταγωνιστή Adol. Το real-time σύστημα μάχης χαρακτηρίζεται από γρήγορο ρυθμό και ικανοποιητικό βάθος, ενώ η εξερεύνηση αποτελεί βασικό κομμάτι του παιχνιδιού και ανταμείβει τον παίκτη με ορισμένες εξαιρετικά σχεδιασμένες τοποθεσίες.




No 5: Disgaea 4: A Promise Revisited


Disgaea 4: A Promise Revisited
Το τέταρτο μέρος της διαβόητα πολύπλοκης σειράς turn-based strategy RPG εμφανίστηκε πρώτα στο PS3, όμως τώρα ήρθε και η σειρά του Vita, με μία πλήρη έκδοση που περιλαμβάνει και τα σχετικά DLC. Το Disgaea 4 συνεχίζει να προσφέρει την πρόκληση και το βάθος των προκατόχων του, με αντοχή στον χρόνο που μπορεί να χαρακτηριστεί κυριολεκτικά ατέλειωτη. Level cap 9999 κανείς;




No 4: Final Fantasy X / X-2 HD Remaster


Final Fantasy X / X-2 HD Remaster
Ίσως το τελευταίο Final Fantasy που συνδύαζε επιτυχώς το τρίπτυχο gameplay-ιστορία-μουσική. Βαθύ turn-based σύστημα μάχης, εξαιρετικό σύστημα leveling, ενδιαφέροντες χαρακτήρες, συγκινητικό σενάριο και ασύλληπτη μουσική από τον Nobuo Uematsu, θα σας κάνουν να ξεχάσετε την κάτω βόλτα που έχει πάρει από τότε η σειρά.

Final Fantasy X / X-2 HD Remaster Review




No 3: Danganronpa 2: Goodbye Despair


Danganronpa 2: Goodbye Despair
Το Danganronpa 2: Goodbye Despair είναι ένα εξαιρετικό murder mystery visual novel με στοιχεία από τη σειρά Phoenix Wright, γεμάτο με ανατροπές και ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος κυκλοφόρησε στην Ευρώπη και το πρώτο μέρος της σειράς, το Danganronpa: Trigger Happy Havoc, το οποίο κινείται σε παρομοίως υψηλά επίπεδα ποιότητας. Προτείνουμε να τα αγοράστε τα και τα δύο και να χαθείτε στην οθόνη του Vita σας, προσπαθώντας να λύσετε τα μυστήρια που θα βάλει μπροστά σας η Spike Chunsoft.

Danganronpa 2: Goodbye Despair Review




No 2: Child of Light


Child of Light
Όταν η Ubisoft δεν κυκλοφορεί προβληματικά sequel κορεσμένων franchises, δείχνει το καλό της πρόσωπο με τίτλους όπως το Child of Light, ένα side-scrolling RPG με real-time platforming και turn-based σύστημα μάχης που δεν μπορεί να συγκριθεί σε πολυπλοκότητα με τους περισσότερους Ιάπωνες συναδέλφους του, όμως είναι έξυπνα σχεδιασμένο ώστε να είναι εύκολο να μαθευτεί, αλλά δύσκολο ώστε να γίνει κάποιος πραγματικά καλός σε αυτό. Σκοπός είναι η επίτευξη παραμυθένιας ατμόσφαιρας και το Child of Light τα καταφέρνει σε αυτό τον τομέα με άνεση, αφού η hand-painted τεχνοτροπία που χρησιμοποιείται για τον σχεδιασμό των γραφικών θα σας παρασύρει στην ατμόσφαιρα του κόσμου της Lemuria. Πέρα από το να θαυμάζετε τα γραφικά του παιχνιδιού συνεχώς, θα εκτιμήσετε τους ποιητικά δομημένους διαλόγους που καταφέρνουν να προσδίδουν το λυρικό στοιχείο χωρίς να είναι σοβαροφανείς, θα εξερευνήσετε πετώντας (κυριολεκτικά) σε κάθε γωνιά του κόσμου, θα μιλήσετε με ενδιαφέροντες χαρακτήρες και θα συγκινηθείτε με την προσπάθεια της πριγκίπισσας Aurora να σώσει τον πατέρα της.

Child of Light Review




No 1: Velocity 2X


Velocity 2X
Το περσινό Velocity Ultra, που εμφανίστηκε και στο προηγούμενο Top 10 για το Vita, πρόσθεσε και side-scrolling puzzle platform μηχανισμούς στο ήδη υπάρχον vertical shoot ‘em’ up gameplay, καταφέρνοντας να μεταφέρει και “on foot” την ομαλότητα του χειρισμού και την ταχύτητα της κίνησης, αφήνοντας παράλληλα και μία γεύση από Metroid. Στόχος είναι η γρηγορότερη δυνατή ολοκλήρωση του επιπέδου και για να φτάσετε να το πετύχετε αυτό θα χρειαστεί να συνδυάσετε με άψογο τρόπο ταχύτητα και ακρίβεια, κάτι που όμως υποστηρίζεται απόλυτα από τους μηχανισμούς του παιχνιδιού. Η ροή που επιτυγχάνεται όταν καταφέρνετε να κινηθείτε αστραπιαία χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά τα όπλα του σκάφους ή της ηρωίδας σας και τη δυνατότητα τηλεμεταφοράς, είναι απλώς μαγευτική και, πάνω από όλα, βασίζεται στην άμεση αλληλεπίδραση με το παιχνίδι και τη χρήση καθαρού skill. Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε το καλαίσθητο art φουτουριστικής τεχνοτροπίας, το εξαιρετικό soundtrack και το άπειρο replayability που προκύπτει από την ανάγκη επίτευξης του καλύτερου δυνατού χρόνου σε κάθε επίπεδο.

Velocity 2X Review





 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*