Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Editorial: Dislike και προβληματισμός

Η ανακοίνωση του Call of Duty: Infinity Warfare ήταν μία από τις πιο σημαντικές των τελευταίων μηνών, κυρίως λόγω της εμπορικότητας του τίτλου της Activision. Η γνωστή εταιρεία δημοσίευσε το πρώτο trailer του τίτλου που υπό νορμάλ συνθήκες θα περίμενε πως θα κατακλυστεί από likes και θετικά σχόλια, ιδιαίτερα μετά την ενασχόληση των παικτών με το κομμάτι της μάχης στο διάστημα. Για κακή τύχη του publisher, το κοινό δεν αντέδρασε καλά. Και όταν λέμε δεν αντέδρασε καλά, ίσως είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εκφράσεις μας.

Μέσα σε λιγότερο από δέκα μέρες, το video στο επίσημο κανάλι της Activision μάζεψε σχεδόν τετραπλάσια thumbs down από τα thumbs up. Από τη στιγμή δε που κυκλοφόρησε και το επίσημο trailer που αποκάλυπτε το Battlefield 1, η κατάσταση χειροτέρεψε. Με μια πρόχειρη ματιά στις δύο περιπτώσεις, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η DICE θριάμβευσε. Το ζήτημα όμως δεν είναι τα views ή τα likes/dislikes/thumbs. Το ζήτημα είναι το πόσο μεγάλο αντίκτυπο είχε αυτή η αντίδραση στην αγορά. Μέχρι και στο CNN εντόπισα άρθρο που ανέφερε πως το trailer του Call of Duty είναι ένα από τα videos με τα περισσότερα dislikes στην ιστορία του YouTube.

Πέραν του ίδιου του γεγονότος ότι η ομάδα ανάπτυξης και ο publisher πρέπει να προβληματιστούν, γίνεται γι’ άλλη μια φορά κατανοητό το πόσο εύκολα μπορεί να δημιουργηθεί κακό ή καλό κλίμα ακόμη και από ένα video. Το internet μιλάει αυτή τη στιγμή για την επικοινωνιακή αποτυχία της Activision, αδικώντας ίσως το ίδιο το παιχνίδι πριν καν το πιάσει κάποιος στα χέρια του. Ωστόσο, εταιρείες με το μέγεθος της Activision θα έπρεπε να έχουν μελετήσει καλύτερα την κατάσταση που έχουν πλέον στα χέρια τους και να είναι αρκετά πιο έτοιμες για τέτοιες καταστάσεις.

Επιστρέφοντας στα δικά μας και λίγο πριν κλείσουμε το editorial αυτής της εβδομάδας, να σημειώσω πως την Πέμπτη διοργανώνεται το Xbox Arena Festival, μία ειδική εκδήλωση που σύμφωνα με την Microsoft Hellas θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ για την κονσόλα της στην Ελλάδα. Αξίζει να την επισκεφθείτε, πέραν των τουρνουά, καθώς θα υπάρχουν 70 gaming stations για να δείτε τα πιο σημαντικά παιχνίδια του Xbox One, αλλά και να διασκεδάσετε μέχρι τα ξημερώματα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σχετικό άρθρο μας.

Reviews
Sony Xperia M5 Review
Gunscape Review
UEFA Euro 2016 Pro Evolution Soccer Review
Level 22: Gary’s Misadventures Review

Ειδικά θέματα-Αφιερώματα
Uncharted 4: Συνέντευξη με τον Arne Meyer
Uncharted 4: Συνέντευξη με τον Troy Baker
The Comic Con 2016

Νέα
Νέες πληροφορίες για το Battlefield 1
Sony: Το Crash Bandicoot ανήκει ακόμα στην Activision
Capcom: Γεμάτο Resident Evil το 2016
Στις 31 Μαΐου το The Witcher 3 - Blood and Wine Expansion
Στις αρχές του 2017 το Mass Effect: Andromeda
Εντός του 2017 το επόμενο Need for Speed game
Unlocked frame rate μέσω νέου update για τα Windows 10
Ακυρώθηκε το Disney Infinity
Από το World Party στο Xbox Arena
Ανακοινώθηκε το Civilization 6
Το πρώτο trailer της ταινίας Assassin’s Creed
Η SEGA “το παλεύει” για Shenmue και Shenmue II HD
PS4 NEO: Φήμες για την κυκλοφορία του
Παραγωγή ταινιών με θέμα τα Missile Command και Centipede της Atari

Quiz
Πόσο καλά γνωρίζεις τη σειρά Uncharted;

Blogs
Σεντόνι: Με λένε Κώστα κι είμαι καλά...
Party στα first party και αναζήτηση ταυτότητας
Battlefield 1: Make or break
Δεινή Σαύρα: Ποδοσφαιράκια. Γιατί ανεχόμαστε να μας σπάνε νεύρα;
Γεύση από κεράσι: Όχι πια ημίμετρα
Αφόρητοι: Το Τέλος Μιας Είδησης

Enternity Radio
Uncharted 4 και άλλα στο 74ο Enternity Radio

Διαγωνισμός εβδομάδας
Διαγωνισμός με δώρο κονσόλα PS4
Κερδίστε τη συλλεκτική του Hitman

YouTube
Gaming κυκλοφορίες, Μάιος 2016


Let's Play NBA2K16 My Career (Ep11): Καρέτσος στα Semifinals vs Curry!


106 ίντσες με Uncharted 4: Το Τέλος Ενός Κλέφτη!


Μέχρι την άλλη Κυριακή, καλή συνέχεια και may the Force be with you!


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • vonzuchter
    • αμα μαζευεις πιο πολλα dislikes απο τα video του justin bieber ε κατι συμβαινει... βεβαια τους μανατζαρεους και τους μετοχους κτλπ τους νοιαζουν οι πωλησεις... Ο κοσμακης κουραστηκε απο τα διαστημικα και τα μελλοντικα οπως ειχε κουραστει πριν 5-6 χρονια απο τον Β Παγκοσμιο. Πρεπει να γιν εται ανανεωση καθε λιγο κ αιρο. Για αυτο το Battlefield εχει τραβηξει ολο το ενδιαφερον

    • Geovra
    • Το προβλημα δεν νομιζω να ειναι οτι ειναι space shooter....αλλα μια απο τα ιδια...ποσο μαλλον το remake remaster του Modern Warfare

      Απο την αλλη εχεις την Dice Που μετα απο το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ σε γραφικα Battlefront φτιαχνει ενα (ουσιαστικα) νεο? παιχνιδι με βαση την ποιοτητα στο τεχνικο τομεα του Battlefront....εννοειται οτι θα πεις "Ποιο Call of Duty"....

      Καλο ειναι να πεφτει κατακραυγη ΟΥΣΙΑΣ....βλεπε Xbox....και εννοω οτι μετα το κραξιμο του λανσαρισματος ,πως και τι εχει κανει για να ανατρεψει τον αρχικο αρνητισμο...μπορει να μην εχει περισσοτερες πωλησεις αλλα το προιον της αλλαζει με ταχυτατους ρυθμους προς το καλυτερο....ποσο μαλλον οταν η Sony εχει κατσει την βαρκα και δεν κανει τιποτα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ για το κοινο της (δεν εννοω μονο τα Psplus games)

      Η E3 πλησιαζει...μακαρι να δουμε κατι θετικο για μας...και τις τσεπες μας :)

    • AnimaPura
    • Τα dislikes δεν προέρχονται από εκνευρισμό επειδή "είναι πάλι το ίδιο", είναι επειδή είναι και πάλι futuristic το setting. Εδώ και πολύ καιρό η κοινότητα του παιχνιδιού ζητούσε ένα boots on the ground CoD, αλλά η Infinity Ward πήγε στο Infinite Warfare. Προφανώς δεν προλάβαιναν να αναιρέσουν την όλη ιδέα μετά την κυκλοφορία του BO3 και γι' αυτό κάνουν remaster το MW ώστε να πουλήσει το IW.

    • Scott_Pilgrim
    • Όσα dislikes και να έπεσαν, ο τίτλος θα πουλήσει σαν ζεστό ψωμάκι. Σίγουρα μπορεί πολλούς να ξενίζει επειδή είναι πάλι στο μέλλον κλπ, αλλά ο κόσμος γουστάρει τη σειρά για το multi της. Πάντως άτομα που παλαιότερα γούσταραν Cod, μου είπαν πως θα πάνε μόνο για BF φέτος. Κυρίως λόγω της όλης future φάσης.

    • AnimaPura
    • @scott_pilgrim
      Και εγώ αυτό νομίζω. Αλλά θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον αυτό που λες σχετικά με την μετακίνηση πολλών προς το Battlefield 1, άραγε θα μπορέσει να τους κρατήσει σαν κοινό? Το συμφέρον για όλο το είδος θα ήταν να μετριαστεί το κενό μεταξύ των πωλήσεων/των communities προκειμένου να πιεστούν και τα δυο στούντιο περισσότερο.

    • Scott_Pilgrim
    • @AnimaPura
      Όσο και να πιεστούν τα studios(κυρίως η activision μιας και καταβάλλει τη μικρότερη προσπάθεια κάθε χρόνο) πιστεύω πως τα FPS είναι είδος που φτάνει εύκολα στο κορεσμό του. Απλά τα δύο συγκεκριμένα franchises έχουν τεράστια διαφορά στο gameplay τους οπότε και για αυτό υπάρχουν τα δύο fanbases. Το θέμα είναι μετά από κάμποσα sequels με ελάχιστες αλλαγές, τι ζητάει ο καθένας. Δεν θα με χάλαγε μια φορά να δω το BF να κάνει περισσότερες πωλήσεις από το Cod. Κυρίως γιατί το αξίζει μετά από τόσα χρόνια, αλλά και εκεί στην Activision πρέπει να σοβαρευτούν.

*