Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Editorial: Περισσότερα ελληνικά στα games

Πριν από περίπου ένα χρόνο είχα τη δυνατότητα να μιλήσω για ακόμη μια φορά με τον James Armstrong της Sony Computer Entertainment Europe σχετικά με την ελληνική αγορά. Θυμήθηκα τα όσα λέγαμε μετά και τις πληροφορίες που αναρτήσαμε στη στήλη The Greek Way, σχετικά με τις προπαραγγγελίες του Uncharted 4: A Thief’s End. Τι εννοώ ακριβώς; Το πόσο βοήθησε σαφώς το παιχνίδι να ανεβάσει πωλήσεις με την ενσωμάτωση των ελληνικών. Ο James Armstrong ήταν κάθετος στο ότι πρέπει όλα τα σημαντικά (τουλάχιστον) games να κυκλοφορούν σε κάθε χώρα και με μεταφρασμένο μενού και υπότιτλους. Κάτι τέτοιο σίγουρα μπορεί να ενισχύσει την πρόοδο των πωλήσεων και εν τέλει να αυξήσει ακόμη περισσότερο την εγκατεστημένη βάση gamers (που θα δημιουργήσουν ακόμη περισσότερο τζίρο). Στη χώρα μας το παράδειγμα του Pro Evolution Soccer είναι χαρακτηριστικό. Οι φωνές των Χρήστου Σωτηρακόπουλου και Γιώργου Θαναηλάκη έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να στραφεί ο κόσμος προς τα εκεί, ενώ και το γεγονός ότι το παιχνίδι προσέφερε ελληνική γλώσσα στα μενού το έκανε πιο προσιτό στο μέσο χρήστη.



Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα βέβαια ήταν και αυτό το Football Manager, το οποίο είναι και σαφώς πιο απαιτητικό από πλευράς γνώσης αγγλικών, ακόμη και για τον πιο φανατικό ποδοσφαιρόφιλο που είναι εξοικειωμένος με την ορολογία. Η Sony δείχνει να συνεχίζει να επενδύει και το Uncharted 4: A Thief’s End (ή Uncharted 4: Το τέλος ενός κλέφτη) θα σημάνει την πρώτη σημαντική απόπειρα σε ΑΑΑ game του PS4 (η συλλογή Uncharted δεν υπολογίζεται σαν «νέο» game). O James Armstrong ήταν σαφής στο ότι θέλει να προσφέρει περισσότερα games με ελληνικούς υπότιτλους, καθώς και ότι θα προσπαθήσει (σαν SIEE) να προτρέψει και τρίτους δημιουργούς να εξελληνίσουν το προϊόν τους.

Το εγχείρημα έδειξε να δουλεύει άριστα στην Πορτογαλία και έτσι φαίνεται πως υπάρχει προηγούμενο. Σαφώς και η οικονομική κατάσταση της χώρας μας δεν αφήνει πολλά περιθώρια για πειραματισμούς αυτή τη στιγμή, ωστόσο αν ο κόσμος ανταποκριθεί θετικά στο αρχικό κάλεσμα, η συνέχεια θα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη. Με τις προ-παραγγελίες του Uncharted 4 πάντως να κινούνται εξαιρετικά, ελπίζουμε ότι η Sony έχει πάρει ήδη την πρώτη απάντηση που ήθελε. Περισσότερα θα έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε με την πρώτη ευκαιρία που θα συναντήσουμε κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος της ιαπωνικής εταιρείας. Μέχρι τότε…

Previews
DOOM Closed Beta Preview

Reviews
Dark Souls III Review
Gemini: Heroes Reborn Review
Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games Review
Hardcore Henry Review

Αφιερώματα-Ειδικά Θέματα
Χτίζοντας ένα Gaming PC για Virtual Reality
GfK Hellas: Πωλήσεις games Φεβρουάριος 2016
DiRT Rally: Αποστολή στο Λονδίνο
Paul Coleman: Μιλήσαμε με τον game director του DiRT Rally
Συζήτηση με τον Liam Doran για το DiRT Rally

Νέα
Tech video από την πρωτότυπη έκδοση του Mass Effect: Andromeda
Microsoft: Κανένα πλάνο για αναβαθμισμένο Xbox One
Νέο Single Player gameplay video από το Uncharted 4: A Thief's End
Φήμες για Σκανδιναβική Μυθολογία στο God of War 4
Developer Diary για το Kick Off Revival
PS4: Διαθέσιμος ο client για Remote Play σε PC, Mac
Δείτε unboxing των ειδικών εκδόσεων του Uncharted 4
Στις 11 Οκτωβρίου η κυκλοφορία του Gears of War 4
Ημερομηνία για την open beta του DOOM
Αποκαλύφθηκαν τα Huawei P9 και P9 Plus
Καθυστερεί η κυκλοφορία του Resident Evil: Umbrella Corps
Game Boy Zero με custom SD card reader
Νέο trailer και featurette για το Captain America: Civil War
Ανακοινώθηκε το Fear Effect Sedna
Και επίσημα το sequel της ταινίας Edge of Tomorrow
Ακυρώθηκε η ανάπτυξη του Legacy of Kain: Nosgoth
Υποδεχόμαστε το Dark Souls III στα Public
Δωρεάν τα expansions του Alan Wake

Blogs
The Greek Way: Σαρώνουν οι ΑΑΑ τίτλοι
Κόψε-Ράψε: Αναβαθμίστε γιατί χανόμαστε
Αφόρητοι: Χτύπα σαν άντρας

Nerdάκης
Ο Nerdάκης μεγάλωσε, ομόρφυνε και πήγε και σε tournament. Καλά να πάθει.

Διαγωνισμός εβδομάδας
Διαγωνισμός Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

YouTube
Let's Play Kona: Καρέτσος με... γούνα, στα χιόνια!


DiRT Rally: Αποστολή στο Λονδίνο


A Zok Show: #Oh internets...


Let's Play The Solus Project: Καρέτσος σε ξένο πλανήτη, εξερευνά


Enternity Live 07/04/16


Μέχρι την άλλη Κυριακή, καλή συνέχεια και may the Force be with you!


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
31 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • vonzuchter
    • το εχεις καψει εντελως tanno....
      Ο Ελληνισμος λεει. ααχαχαχχααχαχαχαχαχααχχαχααχαχαχχααχαχααχαχαχαχχααχαχχααχαχαχαχ.

      Παντως σχετικα με τα ελληνικα (με μικρο ε και οχι με Ε) στα παιχνιδια , λιγη σημασια εχει , το 85% των παικτων γνωριζουν αρκετα καλα αγγλικα ωστε να μπορουν να παιξουν με ανεση μ ειδικα με υποτιτλους στα αγγλικα ολα ειναι κομπλε αμα δε καταλαβεις κατι ανοιγεις το λεξικο και το βλεπεις.
      Και δε ξερω ρε Παπαπαυλου αν γουσταρε πολυ ο κοσμος τα ελληνικα στο προ... θυμαμαι ειδικα τα πρωτα χρονια ηταν τραγικη η μεταδοση και ψαχναμε να αγορασουμε με αγγλικα το παιχνιδι , πολλοι το αγοραζαν και απο εξωτερικο. Αργοτερα βεβαια ανεβηκε η ποιοτητα και ειναι καπως υποφερτη η ελληνικη μεταδοση.

    • platonxii
    • Συμφωνώ και γω με Tanno σε δύο points, όντως η ύπαρξη ελληνικών (μικρό ε- όπως λέει και ο vonzuchter, μην τα ισοπεδώνουμε όλα) είναι ατού για άτομα που αδυνατούν να μάθουν αγγλικά, ενώ σίγουρα μπορεί να δώσει μια (μικρή) ώθηση στις πωλήσεις.

      Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι όλα είναι θέμα μεγέθους αγοράς. Απλούστατα, δεν είμαστε τόσοι πολλοί ώστε να νοιαστεί καμιά εταιρεία για την ύπαρξη ελληνικών, είτε αυτή λέγεται Sony, είτε Microsoft, είτε Nintendo, η οποία κοντεύει να λανσάρει μηχάνημα και εμείς ακόμα δεν έχουμε επίσημη αντιπροσωπεία της στη Μπανανία. (κεφαλαίο αυτό το Μ-, γιατί έτσι :P)

      My 2 cents

    • Kafroc
    • i)Συνέχισε να γράφεις όποιες λέξεις θες με κεφαλαίο απλά είσαι ανορθόγραφός. Γλυκιά ειρωνεία.

      ii)Από που προκύπτει ότι όλα τα υπόλοιπα είναι βάρβαρα μήπως έχεις μεθύσει από την προγονολατρεία?

      iii)Από που προκύπτει ότι όλες οι άλλες γλώσσες είναι παιδιά της ελληνικής.(Θέλω ιδιαίτερη μνεία το πως συνδεέται με την ακκάδικη γλώσσα,τα κινέζικα,τα ιαπωνικά και τα ιερογλυφικά των Αιγυπτίων.

      iv)Πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι όλοι υπόλοιποι θεωρούμε ως πρώτη γλώσσα μας τα αγγλικά?

      v)Τέλος όσον αφορά το τελευταίο κομμάτι «Καιρός είναι ν' αλλάξει η νοοτροπία του σημερινού gamer που στοχεύει πρωτίστως στα Αγγλικά» έχεις θέμα γενικά με την παγκοσμιοποιήση που είτε σ'αρέσει είτε όχι το διαδίκτυο ενισχύει την επαφή των χωρών μεταξύ τους.Με άλλα λόγια, η πόρτα ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα.Φιλούμπες.

    • Sephiroth
    • @vonzuchter, δεν έγραψα πουθενά ότι "γούσταρε πολύ ο κόσμος τα ελληνικά στο pro". Είπα πως τα ελληνικά έπαιξαν ρόλο στο να στραφεί ο κόσμος προς τα εκεί, γιατί άκουγε μια οικεία φωνή. Γιατί είδε τα ελληνικά. Γιατί έγιναν και άλλες ενέργειες. Αλλά από τη στιγμή που τα ελληνικά μπήκαν στο Pro, υπήρχε και αλλαγή στα στατιστικά των πωλήσεων. Κι εγώ είχα φίλους που δεν τους άρεσε η περιγραφή και στο site το αναφέραμε ότι η περιγραφή δεν ήταν πάντα η καλύτερη. Απλά εδώ έρχομαι ξανά στο κλασικό θέμα που συζητάμε τόσο καιρό, δηλαδή το ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα από το τι βλέπουμε στους γύρω μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε σωστή αναγωγή και να βγάλουμε συμπεράσματα για την αγορά από τι κάνουν οι γύρω μας. Καλώς ή κακώς, η ελληνική αγορά μετράει αρκετούς εκατοντάδες χιλιάδες gamers. Αυτοί δημιουργούν τις τάσεις και τις πωλήσεις.

    • JIMGUN
    • Παιδιά να μην ξεχνάμε σαν ΑΑΑ Game και το THE LAST OF US στο οποιο είχε γίνει πολλη καλη δουλειά στην Ελληνική του μετάφραση.

    • vonzuchter
    • κοιτα σιγουρα δεν υπαρχει αμφιβολια οτι υπαρχουν παικτες που δε ξερουν αγγλικα. πχ ο ανιψιος μου 15 ετων δε ξερει λεξη αγγλικα ( μεγαλη ιστορια το γιατι μεγαλωσε σε διαλυμενο σπιτι κτλπ) και οταν λεμε δε ξερει λεξη σχεδον κυριολεκτουμε ξερει δηλαδη μονο γες νοοου και γκουνταητ γκουντμορνινγκ.... και ενω ειναι πορωμενος γκεημερ μπορει και παιζει μονο παιχνιδια που δε χρειαζεται να ξερει τη γλωσσα , δηλαδη παιχνιδια που δεν εχουν πλοκη και σεναριο και ιστορια. Τον λυπαμαι ειναι η αληθεια. και ο ιδιος στεναχωριεται γιατι δε καταλαβαινει και απογοητευεται. πχ πηγε να παιξει witcher 2 και το παρατησε. Υποθετω οτι υπαρχει κοινο να εκτιμησει τα ελληνικα στα γκεημς. Απλα δε νομιζω οτι θα ειναι ποτε αρκετο για να ανεβασει τα νουμερα των πωλησεων τοσο ωστε να ασχοληθουν οι εταιρειες. Και αν το κανει καποιος ποτε αυτος θα ειναι μονο η σονυ λογω της απολυτης κυριαρχιας που εχει και της μεγαλης εγκατεστημενης βασης χρηστων....

    • auron12
    • Τα ελληνικα ειναι πολυ χρησιμα στα games.Δηλαδη οι τουρκοι η οι ρουμανοι τι παραπανω εχουν;Μην ακουω οτι το 85% των gamers γνωριζει αγγλικα.Εκανε ερευνα ο αλλος και βρηκε το νουμερο 85.Οχι 80 ουτε 90.Τελος παντων.Ξερω αγγλικα, τι με νοιαζει μωρε ο αλλος που δεν ξερει;Δεν υπαρχει σαν οντοτητα.Ελληνες ειμαστε και θελουμε να διαβαζουμε στην μητρικη μας γλωσσα τοσο απλο.Το οτι βολευομαστε με τα αγγλικα ουτε αγγλους μας κανει ,ουτε οτι σνομπαρουμε την γλωσσα μας.

    • Striker21
    • Συμφωνώ απόλυτα με τον Tanno. Και στο θέμα των ελληνικών υπότιτλων στα Games και στο θέμα με την Ελληνική γλώσσα. Η ειρωνεία είναι ότι αυτοί που κατηγορούν τον Tanno για προγονολατρεία, είναι σύνηθως άτομα αριστερής πεποιθήσεως που ονειρεύονται Βόρεια Κορέα και Κούβα. Άραγε αυτά τα άτομα ξέρουν ότι άμα ζούσαν σε αυτές τις χώρες, δεν θα είχαν την ευκαιρία να είναι καν gamers;

      Τέλος πάντων δεν θέλω να επεκταθώ για να μην βγούμε τελείως εκτός θέματος. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ελληνοποιήση των παιχνιδιών είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Και αυτό που λέει το άρθρο σχετικά με το προ, είναι 100% αλήθεια. Από τότε που μπήκε ελληνικό μενού και ελληνική περιγραφή(ακόμα και άμα είναι άθλια) έχει βελτιώσει πολύ την εικόνα του τιτλού στην Ελλάδα.

    • vonzuchter
    • @auron αν συνδυασεις το μεσο ορο ηλικιας των ατομων που παιζουν παιχνιδια και το ειδος του χομπι και το οτι αν δε ξερεις αγγλικα απλα δε μπορει να παιξεις το 80% (και βαλε) των παιχνιδιων τοτε το ποσοστο 85% ισως ειναι και χαμηλο. Και επιτελους τα αγγλικα δεν ειναι πλεον ξενη γλωσσα. Αν δε ξερεις αγγλικα ειναι μουγγος και τυφλος στον συγχρονο κοσμο. Εχεις γνωρισει πολλους Ελληνες ηλικιας 40 και κατω που δε ξερουν αγγλικα? εγω ελαχιστους. και τα αγγλικα που χρειαζονται για ν α μπορεις να παιξεις games δεν ειναι και τιποτα φοβερο. Και σε τι θα ωφελησει τελικα να εχει ενα παιχνιδι μενου στα ελληνικα δηλαδη? τριχες κατσαρες για να χαιρονται οι αρχαιολαγνοι αναγνωστες του καιρος γαρ εγγυς. Ο Ελληνισμος λεει θα ωφεληθει αν εχει ελληνικο μενου το προ. Τι αλλο θα ακουσουμε δηλαδη. Καλα για να ειναι και οι διαλογοι στη γλωσσα μας αυ το δε προκειται να γινει ποτε ετσι και αλλιως ειμαστε μικρη αγορα. Υποτιτλοι και αυτο μονο σε παραγωγες της σονυ.

    • Deus
    • Καλό θα ήταν να καταλάβουμε πως λειτουργεί ο κόσμος.

      Τι θέλω να πω;

      Το αν θα συμπεριληφθούν ελληνικά στα παιχνίδια δεν έχει να κάνει ούτε με θεωρίες συνομωσίας ούτε επειδή πάσχουμε από ξενολατρεία ούτε επειδή κάποιοι γουστάρουν ανελεύθερα καθεστώρα.

      Ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός.

      Δεν συμφέρει την sony να το κάνει!

      Έχετε καθόλου υπόψιν πόσο μικρή αγορά είμαστε; Το ξέρετε ότι όσο πουλάει ένας τίτλος ΜΟΝΟ σε ένα μεγάλο μαγαζί του εξωτερικού συγκρίνεται άνετα με τις συνολικές πωλήσεις του συγκεκριμένου τίτλου σε όλη την ελληνική επικράτεια; Γιατί ένας publisher να πληρώσει χιλιάδες ευρώ (τόσο κοστίζει η μετάφραση ενός τίτλου με πολύ κείμενο) όταν δεν θα τα αποσβέσει αυτά τα χρήματα; Ο κόσμος και οι επιχειρήσεις ξέρετε δεν λειτουργούν βάσει των όσων γράφετε. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν κέρδος. Όταν κρίνουν ότι δεν θα το έχουν τότε απλά δεν το κάνουν. Απλό είναι τα πράγματα.

      Όταν αγοράζουμε πάρα πολύ λίγο και η χώρα μας δεν είναι μεγάλη οικονομική δύναμη τότε λογικό είναι να μην δούμε ποτέ το κεντρικό μενού του play4 στα ελληνικά. Έτσι για την σύγκριση, η Τουρκία είναι μία από τις 20 ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου.

      Τανο μία γλώσσα έχει κανόνες ξέρεις οι οποίοι πρέπει να τηρούνται ανεξαρτήτως του τι πιστεύουμε. Διαφορετικά είναι ορθογραφικό λάθος. Αν λες ότι σέβεσαι τα ελληνικά πρέπει να τους τηρείς. Διαφορετικά κάνεις αυτό ακριβώς που κατηγορείς. Έτσι για να ξέρεις, ένας φιλόλογος θα διόρθωνε πολλά πράγματα στα γραφόμενά σου.

    • Kafroc
    • 1) «Δεν είμαι και ούτε πρόκειται να είμαι ανορθόγραφος» πάμε να δούμε τον ορισμό στο λεξικό Mr Ορθογραφία.
      Άνορθόγραφος, -η, -ο (για άτομα) που κάνει ορθογραφικά λάθη / (για κείμενα) που περιέχει ορθογραφικά λάθη.Ναί,είσαι ανορθόγραφος. End of story.

      2)Δεν θα κάτσω να ανασκευάσω την δήλωση σου για την προγονολατρία και τους ξένους μιας και είναι πολιτική τοποθέτηση και βρισκόμαστε σε «Site» για ειδήσεις τεχνολογίας γεγονός που το αγνοείς παντελώς.Αντιθέτως θα σου κάνω μια ερώτηση αν όλοι οι άλλοι είναι βάρβαροι και δεν θέλεις καμία σχέση μαζί τους να φανταστώ πως δεν θες ούτε τους Μακεδόνες μιας και ο Δημοσθένης βάρβαρους τους ανεβάζει βάρβαρους τους κατεβάζει.Τα επιχειρήματα είναι σαν δίκοπα μαχαίρια μπορούν πάντα να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου.


      3)Από που προκύπτει η τάση μου και η επιμονή μου στα αγγλικά έχω καμιά βρετανική σημαία στο προφιλ μου και δεν το γνωρίζω γιατί από τα συμφραζόμενα μόνο ένας σχιζοφρενής μπορεί να βγάλει τέτοιο συμπέρασμα.Ανοιχτό βιβλίο?Μαλλόν η Γραμμική Α' είμαι για ημιμαθείς τσαρλατάνους σαν κι εσένα.

      4) «Σε κανέναν αλλοδαπό δεν τους αρέσει και πολύ η Αγγλική γλώσσα» Να φανταστώ ότι έχεις κάποια αδιάσειστα στοιχεία από έρευνα στα χέρια σου και ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο?Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι τα αγγλικά αποτελούν πανάκεια αντιθέτως μια μορφή λύσης για επικοινωνία των ανθρώπων απ'όλες τις γωνίες της Γης.

      5) «Η παγκοσμιοποίηση είναι απλώς ένα χαρτί που καλύπτει τον ρατσισμό σε βάρος των Ελλήνων και τίποτα άλλο.»
      Η παγκοσμιοποιήση σαν ένα νόμισμα έχει δύο όψεις και θετικές και αρνητικές τώρα εσύ πως βλέπεις ότι όλα είναι εναντίον μας μάλλον είναι ένα ερωτηματικό για τον ψυχολόγο σου και της εγωπάθεια που σε διακατέχει.

      6)Μιας και φαίνεται ότι είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως και κλείνεις τα αυτιά σου στα επιχειρηματά που σου παραθέτω θα μιλήσω στην διαλεκτό που καταλαβαίνεις καλύτερα με προγονολατρία και αυθεντίες.Ο Σωκράτης όταν αναδείχθηκε ο εξυπνότερος άνθρωπος από το μαντείο των Δελφών όχι μόνο αρνήθηκε τον τίτλο αλλά αντίθετα έψαχνε σοφοτερό του για να καταρρίψει τον χρησμό.

      «Από αυτόν τον άνθρωπο,είμαι βέβαια σοφότερος.Γιατί κανείς μας από τους δύο μας δεν ξέρει τίποτα καλό και σωστό,αυτός όμως νομίζει πως ξέρει κάτι χωρίς να ξέρει τίποτα,ενώ εγώ δεν γνωρίζω τίποτα,αλλά τουλάχιστον δεν νομίζω πως ξέρω κάτι.» (Απολογία, 20-21)

      «Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα» Ένα ξέρω ότι δεν ξέρω τίποτα.

      Και για να κλείσω θετικά.
      Don't be a racist.Be like Mario.He's an Italian plumber created by Japanese people,who speaks English and looks like a Mexican.

    • Solidarity
    • Εξω τα εθνίκια απο το Enternity. Ρε παιδια ο τυπος εκφραζει ρατσιστικες αντιληψεις : ολοι οι ξενοι βαρβαροι, γιατι να ανεχομαστε τις αηδιες του;

      Ολα του τα επιχειρηματα ειναι χρυσαυγιτικα :
      1.Αμα δε σου αρεσει εδω να πας στην Αγγλια
      2.Ολοι οι ξενοι βαρβαροι
      3.Εδω ειναι Ελλας και αλλες αηδιες.
      4.Ρατσισμος εναντια των Ελληνων....Ναι μεγαλε, ολος ο κοσμος ξυπναει και κοιμαται με το πως θα μας αδικησει.

      Ελα τωρα , μην πιασουμε πως φερθηκαν οι Ελληνες στους Μικρασιατες προσφυγες και το ξεφτυλισουμε.
      Εξω οι εθνικιστες απο εδω μεσα.

    • Tim of Heavens
    • Πως γίνεται από ένα απλό editorial να ακολουθούν ένα σωρό από ορισμένα posts κάθε φύσεως κομπλεξισμού ένας Θεός ξέρει. Μάλλον θα μείνω με την απορία. Βέβαια μπορεί κάποιοι χρήστες να το έχετε τερματίσει αλλά δεν χρειάζεται να βγάζετε τα εσώψυχά σας σε ένα site για videogames λέω 'γω ο αφελής.

    • Solidarity
    • Οχι, ο αλλος θα βγαζει ρατσιστικη χολη για τους υπολοιπους λαους και εμεις θα το βουλωνουμε επειδη εμεις εδω "κοιταζουμε τη δουλεια μας, τα video games". Ασε μας ρε φιλε.

      Παρεπιπτοντως , αυτοι οι "βαρβαροι" φτιαχνουν τις κονσολες και τα video games, εμεις οι πολιτισμενοι φτιαχνουμε το απολυτο τιποτα.

    • Solidarity
    • Και συγγνωμη που σου χαλαμε τη νιρβανα. Ακου κομπλεξισμος ο αντιρατσισμος. Ο παρτακισμος πως ονομαζεται;

    • Blackstorm
    • Πείτε μου ότι δεν διάβασα αυτά που διάβασα, γιατί εάν τα διάβασα αυτά που διάβασα, θα πάρω τα βουνά και θα μετανιώσω την ώρα και τη στιγμή που έγινα μεταφραστής.

    • Πάγος13
    • Οχι...δεν διάβασε αυτό που δίαβασες,αλλά αν διάβασες αυτό που νομίζεις ότι διάβασες τότε αυτό που νομίζεις το διάβασες :D

    • vonzuchter
    • θα ωφεληθει λεει ο Ελληνισμος απο τα Ελληνικα στα παιχνιδια... α ρε Tanno κατακαημενε. Εδω δεν εχουμε μαντηλι να κλαψουμε. Πλεον το 70% μισθωτων εχει και επισημα μισθο κατω απο 800 ευρω. Ενα ποσοστο που δε συγκρατησα σε ραδιοφωνικη εκπομπη που ακουγα , παντως ειναι πανω απο 35% , εχει μισθο μεχρι 600 ευρω. 22% φτωχοι , γεννησεις μηδεν , γηρανση πληθυσμου , μαζικη μεταναστευση , κατεστραμενη οικονομια. Α ρε Tanno. Ποια ελληνικα βρε καημενε. Ποιος Ελληνισμος. Δε βλεπεις τι γινεται γυρω σου. Τι σχεση εχεις βρε καημενε με τους αρχαιους ελληνες και με τους ελληνες του μεσαιωνα (Βυζαντιο κτλπ). Η ντροπη του δυτικο κοσμου εχουμε γινει καημενε. Περα απο καποια ιχνη DNA (γιατι και εκει εχουμε μπασταρδευτει στη πορεια των αιωνων απο τους δεκαδες λαους που αναμιχθηκαν στην Βαλκανικη χερσονησο) και τη γλωσσα τι αλλο κοινο εχουμε. Καλα για τα σχολια περι βαρβαρων δε σχολιαζω. Ολοι σε ξεπερασαν καημενε. Αχ ρε Tanno. Ανοιξε τα ματια βρε Τανο... Στον Αρη θα στειλουν οι βαρβαροι ανθρωπους σε λιγες δεκαετιες Τανο. Και ο μεσος Ελληνας πλεον δεν εχει λεφτα να παει μια εκδρομη το Σαββατοκυριακο στην Λουτσα. Ωραιο το παρελθον αλλα ξεκολληστε. Οτι εκαναν οι προγονοι μας πριν αιωνες ειναι κληρονομια ολης της ανθρωποτητας και μπραβο τους. Εμεις ειμαστε προς το παρον η ξεφτιλα και η ντροπη του δυτικου πολιτισμου (τον οποιο δημιουργησαμε). Θες και παιχνιδια με Ελληνικους υποτιτλους καημενε. Πλεον εγω λεω ευχαριστω που ακομα κυκλοφορουν παιχνιδια στην χωρα μας. Γιατι φτασαμε πολυ μα πολυ κοντα στο να μη βρισκεις στο ραφι ουτε tetris απο αυτα που πουλαγαν παλια πανηγυρια.
      Και σχετικα με τις γλωσσες , μιλα με καναν επιστημονα γλωσσολογο. Θα σου πει οτι καμια γλωσσα δεν ειναι ανωτερη απο την αλλη. Ολες οι γλωσσες εχουν την ιδια δυνατοτητα εκφρασης με τις αλλες και με ολες μπορεις να εκφρασεις τα παντα (φυσικα αν πας σε μια φυλη στα δαση της ζουγκλας δεν θα εχουν λεξιλογιο για μηχανολογια ας πουμε....). Συνεχιζουμε τη κουβεντα prv αμα εχεις ορεξη.

    • yaponvezos
    • Ως περαστικός στην κουβέντα θα αφήσω μερικές points χωρίς να απαντώ σε τίποτα συγκεκριμένο.

      1. Τα εθνικά κράτη είναι πολύ, πολύ πρόσφατο φαινόμενο.
      2. Να τον έχουμε τον υπότιτλο (μακριά από τη μεταγλώττιση εύχομαι). Ποιες οι πιθανότητες να γίνεται σταθερά σωστά; Γιατί αυτό είναι ένα άλλο πανηγύρι ακόμη στην όλη υπόθεση.
      3. Η γνώση ξένων γλωσσών θεωρείται προσόν από την απαρχή της ανθρωπότητας. Δεν μπορούν όλοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εκμάθηαη μεταμορφώνεται ξαφνικά σε κάτι που πρέπει να αποφεύγεται επειδή δεν μπορούν όλοι.
      4. Αριστερά, Κέντρο, Δεξιά = το ανέκδοτο της ανθρωπότητας από τη Γαλλική Επανάσταση κι έπειτα. Για τρεις "γαλαρίες" στο ίδιο πούλμαν μιλάμε.
      5. Μέσος σύγχρονος Έλληνας = Αλκιβιάδης χωρίς ικανότητες

      Πάω να ξεκινήσω το Fire Emblem Fates.

    • auron12
    • vonzuchter, το να ξερεις καποιες λεξεις αγγλικα δεν σημαινει πως γνωριζεις αγγλικα.Τα κυριαρχα παιχνιδια στην ελληνικη αγορα κατι pro και κατι fifa παιζονται και απο εντελως ανιδεους στα αγγλικα,αρα αυτο που λες για το 80% οτι πρεπει να ξερουν αγγλικα δεν ισχυει.Παραπανω απο τους μισους gamers στην ελλαδα παιζουν μονο ποδοσφαιρακια.Δεν τους χρειαζονται λοιπον τα αγγλικα.Ακομα και εκει ομως κανεις μια μεγαλη γενικευση.Αλλο να ξερω καποιες βασικες λεξεις και αλλο να γνωριζω καλα αγγλικα.Το οτι καποιος δεν γνωριζει αγγλικα δεν τον κανει αγραμματο.Αγραμματο τον κανει να μην γνωριζει φυσικη, χημεια και μαθηματικα, ιστορια .Αλλα ειπαμε εχουμε την κατωτεροτητα στο αιμα μας.Προσκυναμε καθε τι ξενο και απαξιωνουμε καθε τι ελληνικο.Δυστυχως ο τροπος σκεψης αυτος, παρολο που μας εφερε εδω που μας εφερε συνεχιζουν μερικοι να τον υποστηριζουν με παθος.Αργοτερα, οταν θα εχουμε υποδουλωθει εντελως στην νεα πραγματικοτητα θα ψαχνουμε να βρουμε τις ριζες μας αλλα δεν θα ξερουμε πως να το κανουμε αυτο πλεον.Και ολα αυτα γιατι επεσε στο τραπεζι το αυτονοητο.Να παιζουν οι ελληνες παιχνιδια με ελληνικους υποτιτλους ,ακριβως οπως βλεπουν και ταινιες με υποτιτλους ή σειρες.

    • diver_gr
    • @striker21 ''Τέλος πάντων δεν θέλω να επεκταθώ για να μην βγούμε τελείως εκτός θέματος. ''

      όχι μόνο βγήκες εκτός θέματος αλλά το τερμάτισες κιόλας, ποιο κάτω δεν πάει.

      Τη άλλο θα διαβάσουμε σε gaming site; Πραγματικά αναρωτιέμαι με μερικά άτομα, έβγαλες και πόρισμα πολιτικών πεποιθήσεων και φρονημάτων για όσους διαφωνούν με το Tanno, έλεος δλδ τόσο χαζομάρα. Τη σχέση έχουν οι απόψεις και διαφωνίες με πολιτικές πεποιθήσεις;

      Το κακό είναι πως κάνουμε το λάθος και ασχολούμαστε με σχόλια σαν τα δικά σου ενώ δεν θα έπρεπε μιας και δίνουμε τροφή, πραγματικά λυπάμαι και μετά αναρωτιόμαστε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

    • AnimaPura
    • Τέτοιου είδους απόψεις, οι οποίες προμοτάρουν το μίσος για οτιδήποτε ξένο, αλλά και που προφανώς υποκρύπτουν ακροδεξιές απόψεις, κάποιων εκ των οποίων είναι πλέον νομικά διωκόμενες (αυτό σημαίνει ότι διώκονται νομικά, το ξεκαθαρίζω γιατί ορισμένοι είναι όντως αγράμματοι ενώ το παίζουν άνθρωποι των γραμμάτων), δεν θα έπρεπε να εκφράζονται έτσι και αλλιώς σε οποιαδήποτε ενότητα σχολίων εντός του Enternity, δεδομένης της φύσης του site.

      Ευτυχώς που η συντριπτική πλειονότητα της κοινότητας του Enternity έχει ακόμα σώας τας φρένας και καταψηφίζει τέτοια σχόλια που το μόνο που κάνουν είναι να εκνευρίζουν όσους κάθονται και τα διαβάζουν και κουράζουν όσους απλά θέλουν να διαβάσουν κάτι που είναι πραγματικά ουσιώδες και σχετικό με το άρθρο.

    • Solidarity
    • @vonzuchter : Στο μονο ισως που θα διαφωνησω ειναι οι Ελληνες του Βυζαντιου, την οποια θεωρω ιδιαιτερα σκοτεινη περιοδο, και με ενα κρατος εξαρτημενο απο την Εκκλησια με χιλιαδες σφαγες και με μηδενικη εξελιξη σε επιστημες (ειδικα σε σχεση με την αρχαιοτητα). Αυτα που καταφεραν οι Ελληνες στην αρχαιοτητα ειναι μοναδικα, στις επιστημες και τις τεχνες, εννοειται. Η δε Φιλοσοφια που ανεπτυξαν, μελετηθηκε και μελεταται ακομα απο ολους τους μεγαλους φιλοσοφους (τους ξενους, τους βαρβαρους ντε).
      Κατα τ'αλλα αυτο που θες να πεις ειναι σωστο : ας ξεκολλησουμε με την προγονολατρεια.

      Ενα ζητημα που υπαρχει με τα ελληνικα στα videogames ειναι αυτο που αναφερθηκε : κατα ποσο πιστη θα ειναι η μεταφραση. Εδω παιζαμε με ενα λεξικο παραμασχαλα το 1990 τα adventure games, τωρα που εχουμε κινητα,ταμπλετ,google translate θα κολλησουμε;

      Τα ελληνικα αν ειναι να μπουν, ας μπουν στους διαλογους. Οταν μπαινουν στα μενου των παιχνιδιων/λειτουργικων συστηματων ειναι αστεια και ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ. Πρεπει να χρησιμοποιειται ενιαια γλωσσα στην τεχνολογια, ωστε να εχεις και ενιαια βαση χρηστων στο Ιντερνετ, για την αντιμετωπιση προβληματων. Ας γκουγκλαρει καποιος : "ο οδηγος της καρτας γραφικων δεν αποκρινεται" και "graphics driver not responding" και ας συγκρινει τον ογκο και την ποιοτητα των αποτελεσματων.

    • Geovra
    • Κι εγω θα ηθελα να υπηρχε η ελληνικη γλωσσα στο menu της κονσολας...αφου εχουν μεχρι Θιβετιανα γιατι οχι και ελληνικα

      Οσο αφορα τα Games...αν γινει καλη δουλεια στην μεταφραση και ακομα περισσοτερο στο voice over (εστω και αν ειναι ο Μπιμπιλας σαν Kratos) καλοδεχουμενο εννοειται.

      Δυστυχως μονο η Sony προβαινει σε κατι τετοιο και οχι και οι αλλες εταιριες (ποσο μαλλον σε Pc)...

    • SilentPoet
    • @Tanno, εκφράζεις ΜΟΝΙΜΩΣ όπου και αν σε πετύχω την άποψή σου ακραίως. Με χαρακτηρισμούς. Δεν είναι τυχαίο πως τσακώνεσαι παντού με όλους.

      Όσο για τα του site, εγώ σαν χρήστης ξέρω ότι κάτι με χαλάει, φεύγω. Δεν το ανακοινώνω. Και δεν μιλάω για σένα προσωπικά, αλλά όσους έχουν "ανακοινώσει" ότι φεύγουν/έφυγαν από οπουδήποτε. Δεν γουστάρεις κάτι; Φύγε. Μην το ανακοινώνεις.

      Και για να κλείσω, επειδή και στη δική μου τη δουλειά έχω παρόμοια περιστατικά, το να χαρακτηρίζεις όλο το site που είναι ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ για τη συμπεριφορά ενός/δύο είναι επίσης απαράδεκτο ως ενέργεια.

    • PORTAL
    • Ιδανική λύση για μένα: Υπότιτλοι μέσα στο παιχνίδι στους διαλόγους για να καταλαβαίνουν όλοι το σενάριο, όπως γίνεται και με τις ταινίες δλδ, και βιβλιαράκι οδηγιών στα ελληνικά για επεξήγηση κουμπιών, items κτλ (όπως έκανε παλιά η Nintendo με τίτλους στο Game Boy Advance απ'ο,τι θυμάμαι).

      Η μετάφραση του τίτλου και των μενού νομίζω δεν είναι απαραίτητη και μερικές φορές έχει περίεργα αποτελέσματα. "Η συλλογή του Nathan Drake" για παράδειγμα και είναι λάθος μετάφραση και ακούγεται κάπως. Φανταστείτε να μεταφράζαμε τίτλους από μουσικούς δίσκους. Έβδομος υιός έβδομου υιού. Ίου.

    • AnimaPura
    • Να δηλώσω σε αυτό το σημείο ότι ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ μετά από τα τελευταία σχόλια, τα καλύτερα από τα οποία βαθμολόγησα με "Like" ή καλύτερα, "Μου αρέσει".

    • Kafroc
    • «Εσείς που λέτε ότι είστε τας σώας και τας φρένας είστε το πρόβλημα του Ελληνισμού εδώ, και γι' αυτό δεν θα δείτε ποτέ Ελληνικά στο μενού του PS4 και στα παιχνίδια.»

      Ο Ελληνισμός είναι προγοναλατρία,μισαλλοδοξία,εγωπάθεια και αίσθηση ανώτεροτητας?Μάλλον,έχουμε διαφορετικούς ορισμούς καθώς απ'ότι φαίνεται εσύ χάθηκες στην μετάφραση λόγω ημιμάθειας ποτέ δεν θα μπορέσεις να φτάσεις στην αυτογνωσία και να βελτιώσεις τον εαυτό σου.

      Ας μην δούμε ποτέ ελληνικά στο μενού του Ps4 εξάλλου ποιος σου είπε ότι αυτό συμβολίζει ο Ελληνισμός !? Ο Ελληνισμός είναι αξιές,ιδέες που δεν περιορίζονται απ;o γλώσσα και γεωγραφική τοποθεσία σε αντίθεση με εσένα που τα μόνα που έχεις να υποδείξεις είναι αυτά τα δύο.“Behind this mask there is more than just flesh. Beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof.”

      «Μιλάτε για αγάπη, ενώ προμοτάρετε το μίσος εσείς οι ίδιοι που πάτε και κομπλεξάρετε τους άλλους χρηστές, και ειδικά εμένα που είμαι αγάπιος του Ελληνισμού;» Μιλάς εσύ για αγάπη με το να αποκαλείς όλους τους υπόλοιπους βάρβαρους? Αλήθεια από πότε δυεί ο ήλιος από την Ανατολή? Από πότε πρέπει να βγάζουμε τον σκασμό επειδή έχεις αντίθεση άποψη?

      Αν επιθυμείς κάποιον να κατηγορήσεις για τον διασυρμό σου ρίξε τα όλα σε μένα εξάλλου ήμουν ο πρώτος που σου απάντησε μην καταφεύγεις σε φθηνά τρικ κατηγορώντας το «Site».Μάλιστα, όχι μόνο δεν σε φιμώσαν και δεν σε λογοκρίναν με το να σε bannάρουν αλλά αντίθετα μπήκαν μερικοί admins να σχολιάσουν γιατί είναι αντίθετοι με τις απόψεις σου.

      Και για να ξανακλείσω θετικά ένα quote από τα αγαπημένα μου anime.
      "It is not society that determines people's future.It is people who determine society's future."

    • Solidarity
    • @blackmore Θα συμφωνησω σε πολλα απο οσα λες. Διαφωνω καθετα με τη χρηση της λεξης "λαθρομεταναστης" βεβαια.
      Εννοειται πως οι "πολιτισμενοι" εδειξαν το προσωπο τους με τους προσφυγες, με τους μαυρους, με τους φτωχους. Εκαναν επεκτατικους πολεμους και οικονομικους πολεμους. Συμφωνοι.
      Το ιδιο κι η Τουρκια : παρουσιαζει ενα προφιλ δηθεν πολιτισμενο και απο πισω σφαζεται κοσμος, αντιφρονουντες, Κουρδοι, μπαινοβγαινουν οι τζιχαντιστες κλπ.
      Απλα οι προγονολατρεις και οι ελληνοψυχοι, μας ζαλιζουν για τα επιτευγματα των Ελληνων πριν 2500 χρονια, την ιδια ωρα που ολος ο υπολοιπος κοσμος, διαρκως προοδευει, τουλαχιστον ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ (ανθρωπιστικα εχει δρομο ακομα να διανυσει).
      Εγω ντρεπομαι να νιωσω την παραμικρη υπερηφανεια για τους προγονους μου, οταν δεν εχω να παρουσιασω τιποτα. Ακομα και ο πνευματικος κοσμος του τοπου εχει πιασει πατο (ξαναρχισε το Bravo Ρουλα στην tv κιολας...).

*