Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sony Inzone Buds Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Πριν από περίπου 1,5 χρόνο, η Sony παρουσίασε μια νέα σειρά gaming ακουστικών, την Inzone, με τα Inzone H9 να είναι τα κορυφαία και για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε το review μας εδώ. Πρόσφατα, ανακοίνωσε και τα πρώτα τύπου buds ακουστικά στη σειρά Inzone, τα… Inzone Buds. Όπως και με τα over the ear ακουστικά της σειράς, έτσι και με τα buds, η Sony έχει χρησιμοποιήσει τεχνολογίες και τεχνογνωσία που έχει από τις υπόλοιπες σειρές ακουστικών της (πχ WH-1000XM5, WF-1000XM5), προσαρμοσμένες όμως ώστε τα Inzone Buds να είναι περισσότερο gaming, διατηρώντας όμως τη δυνατότητα για χρήση Active Noise Cancelling. Και πως ορίζεται το gaming θα μου πει κανείς.



Πέρα από τον ήχο, σε ένα ζευγάρι ασύρματων ακουστικών ρόλο παίζει και το latency και η Sony έχει δώσει προσοχή και στα δυο αυτά. Αλλά ας τα πάρουμε όλα από την αρχή.



Τα Inzone Buds της Sony έρχονται σε ένα μικρό κουτάκι το οποίο περιλαμβάνει τη  θήκη φόρτισης, μια σειρά από tips ακουστικών διαφορετικών διαστάσεων, ένα καλώδιο φόρτισης type-C USB και ένα μικρό βιβλιαράκι οδηγιών. Η ίδια η θήκη ενσωματώνει μπαταρία για μια ακόμα πλήρη φόρτιση των ακουστικών, με την αυτονομία του ζευγαριού να κυμαίνεται μεταξύ 12 και 24 ωρών, ανάλογα με τον τρόπο σύνδεσής του με τη πηγή ήχου, καθώς τα ακουστικά λειτουργούν είτε με χρήση με dongle στα 2,4Ghz (έως 12 ώρες) ή μέσω Bluetooth (LE) για το οποίο θα αναφερθούμε παρακάτω).



Η θήκη των ακουστικών είναι αρκετά μεγάλη και με άβολο όγκο για να την έχει κανείς συνέχεια στη τσέπη του, όπως θα έκανε με ένα παραδοσιακό ζευγάρι true wireless ακουστικώ και αυτό γιατί στο εσωτερικό της, πέρα από τα ίδια τα ακουστικά βρίσκεται και το dongle, τοποθετημένο ανάμεσα στα δυο ακουστικά. Καθώς δε και τα ίδια τα ακουστικά είναι σχετικά μεγάλα, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί έχουμε να κάνουμε με μια μεγάλη και άβολη θήκη.  Στη πίσω πλευρά της είναι η θύρα type-C usb για τη φόρτισή της (και των ακουστικών προφανώς).



Ανοίγοντας το καπάκι, μπορούμε να αφαιρέσουμε από μέσα τα ακουστικά και το dongle, με τα buds να ασφαλίζουν μαγνητικά ώστε να φορτίζουν ενώ το dongle να είναι απλά τοποθετημένο στο χώρο του. Αυτό είναι σχεδόν απαραίτητο για να λειτουργήσουν τα ακουστικά, καθώς η συμβατότητα με τη χρήση Bluetooth είναι… ελάχιστη. Καθώς τα ακουστικά όπως είπαμε χρησιμοποιούν το πρότυπο Bluetooth LE (έκδοση 5.3 του Bluetooth), αν δεν έχετε κάποια συσκευή του 2023, δύσκολα θα τα χρησιμοποιήσετε έτσι. Εμείς τα δοκιμάσαμε με ένα σωρό συσκευές και τελικά μόνο με μια συνδέθηκαν με Bluetooth, το ολοκαίνουριο Xiaomi 13T Pro. Στα Xiaomi 11 Ultra, Xiaomi 13 Pro, Huawei Mate 50 Pro, Huawei Matepad 11 και ASUS Rog Ally, αν και το pairing θεωρητικά έγινε, σύνδεση δε πραγματοποιήθηκε ποτέ. Θεωρητικά το Xiaomi 13 Pro υποστηρίζει Bluetooth LE, όμως για κάποιο λόγο η ίδια η συσκευή είχε μέσα από τα developer settings απενεργοποιημένη αυτή τη λειτουργία χωρίς να μπορέσουμε να την ενεργοποιήσουμε. Οπότε, αν υπολογίζεται να έχετε τα Inzone Buds και σαν κανονικά ακουστικά Bluetooth για τη συσκευή σας, σκεφτείτε το περισσότερο. Στο Xiaomi 13T Pro με το οποίο συνδέθηκαν όμως, φάνηκε γιατί η Sony επέλεξε το LE πρωτόκολλο. Τα Inzone Buds είναι τα πρώτα Bluetooth ακουστικά που δοκιμάσαμε και δεν είχαμε καθόλου καθυστέρηση ήχου παίζοντας παιχνίδια. Και έχουμε δοκιμάσει δεκάδες TWS ακουστικά τα τελευταία χρόνια. Ότι και να παίξαμε στο smartphone, από native Android Games (πχ Dead Cells, Titan Quest, TMNT Shredder’s Revenge, Diablo Immortals) μέχρι emulators (πχ God of War 2 στον AetherSX 2, Little Big Planet στο PPSSPP), δεν καταλάβαμε καμία καθυστέρηση.



Αυτήν ακριβώς την εμπειρία βέβαια μπορούν όλοι να την έχουν, χρησιμοποιώντας το dongle. Πρόκειται για μια, σχετικά μεγάλη είναι η αλήθεια,  type-C USB συσκευή, η οποία έχει και ένα διακόπτη πάνω της, με επιλογές μεταξύ PS5/mobile και PC, ανάλογα με τη συσκευή στην οποία θα συνδεθεί. Τη δοκιμάσαμε σε όλες τις παραπάνω συσκευές που δεν δούλεψαν μέσω Bluetooth, με το διακόπτη γυρισμένο στην αντίστοιχη θέση, και τα ακουστικά λειτούργησαν άμεσα, καθώς συνδέθηκαν με το dongle. Και εδώ καμία καθυστέρηση ήχου σε σχέση με την εικόνα, με την εμπειρία να είναι αυτή που ζητάει όποιος παίζει παιχνίδια. Φυσικά, τα ακουστικά μπορούν να λειτουργήσουν και στο Playstation με τη χρήση του dongle, το οποίο πάντως θα καταλάβει τη μοναδική θύρα type-C USB που έχει η κονσόλα της Sony (τουλάχιστον μέχρι να έρθει στα μέρη μας η «slim» με τις 2 Type-C). Έπαιξαν αμέσως με το PS5 να μας δίνει και τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε και τον 3D ήχο.



Να σημειώσουμε ότι τα ακουστικά υποστηρίζουν τη δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης με δυο συσκευές (Bluetooth και Dongle), υπό προϋποθέσεις όμως και αφού πρώτα εγκαταστήσουμε την εφαρμογή Inzone σε PC, ώστε να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία της αυτόματης μεταφοράς του ήχου στο smartphone, εφόσον πραγματοποιείται μια κλήση. Κατά τα άλλα, μπορούμε να αλλάζουμε πηγή από Bluetooth σε 2.4GHz, κρατώντας πατημένη με τα δάχτυλα την επιφάνεια και στα δυο ακουστικά ταυτόχρονα, για 2-3 sec.



Και καθώς μιλήσαμε για τα ίδια τα ακουστικά, μπορούμε να πούμε πως έχουμε να κάνουμε με ένα άνετο στη χρήση ζευγάρι. Στη περίπτωσή μας, το fit ήταν τέλειο με τα προεγκατεστημένα tips.
Και τα δυο ακουστικά έχουν επιφάνεια αφής στην εξωτερική πλευρά τη οποία μπορεί να ρυθμίσει ο χρήστης τι θα κάνει σε καθένα από τα δυο μέσω του Inzone app, όπως την αυξομείωση της έντασης του ήχου και την ενεργοποίηση του ANC. Μέσα από αυτή μπορούμε επίσης να ρυθμίσουμε το equalizer, είτε επιλέγοντας κάποιο έτοιμο προφίλ (flat, Bass boost, Music/Video), είτε φτιάχνοντας το δικό μας προφίλ .Επίσης υπάρχει δυνατότητα για ενεργοποίηση του Spatial Sound το οποίο δημιουργεί ήχο 3D, όμως το αποτέλεσμα δε μας ενθουσίασε.



Το active noise cancelling των ακουστικών, για ακόμα μια φορά όσον αφορά σε ακουστικά της Sony, κάνει εξαιρετική δουλειά καθώς αναλαμβάνει να εξουδετερώσει όλους του λευκούς ήχους του περιβάλλοντος. Πραγματικά, δεν ακούς σχεδόν τίποτα από το περιβάλλοντα χώρο, με ήχους όπως τοο βουητό του air-condition ή των ανεμιστήρων του υπολογιστή να κόβονται πλήρως. Αν πάλι θέλεις να μιλήσεις με κάποιον, ενεργοποιείς τη λειτουργία Ambient και αντί να βγάλεις τα ακουστικά, αυτά σου στέλνουν το περιβάλλοντα ήχο στα αυτιά σου μέσω των ενσωματωμένων μικροφώνων. Μάλιστα, ο ήχος που μεταφέρεται από το περιβάλλον δεν είναι ενισχυμένος ως προς την ένταση και στη πράξη ακούει κανείς σχεδόν όπως ακούει χωρίς να φοράει ακουστικά.



Τα ακουστικά προσφέρουν υψηλή μέγιστη ένταση, ενώ το αποτέλεσμα από πλευράς ποιότητας θα ενθουσιάσει το χρήστη, είτε ακούει κανείς μουσική είτε, κυρίως, παίζει παιχνίδια. Τα μπάσα ακούγονται εξαιρετικά, χωρίς όμως αυτό να βγαίνει εις βάρος των μεσαίων συχνοτήτων με το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό. Ο ήχος είναι έντονος και δυνατός, καθαρός και ξάστερος και απόλυτα συγχρονισμένος μεταξύ των δυο ακουστικών.  



Τα νέα Sony Inzone Buds κοστίζουν €199, μια τιμή αν μη τι άλλο «τίμια» για τα χαρακτηριστικά και την απόδοσή του. Βέβαια, όπως αναφέραμε παραπάνω, δεν είναι για όλους κυρίως λόγω της ελάχιστης συμβατότητας που προσφέρουν μέσω Bluetooth. Ωστόσο, για όσους παίζουν games στο PC, τη κονσόλα τους (λειτούργησαν και με το Nintendo Switch με το dongle) ή το κινητό τους, η εμπειρία που παρέχουν είναι κορυφαία. Ο υπογράφων πραγματικά έχει «βρει» την υγειά του, έχοντας τα ακουστικά μονίμως στα αυτιά χωρίς τη κούραση που δημιουργούν τα over the ear headphones, με εξαιρετικό ήχο είτε βλέποντας βίντεο στο Youtube είτε παίζοντας παιχνίδια. 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Τεράστια αυτονομία
  • Μηδενικό latency στα games και στο Bluetooth και στα 2,4Ghz
  • Δυνατό ANC
  • Γεμάτος ήχος σε όλες τις συχνότητες
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ασυμβατότητες με συσκευές Bluetooth
  • Εφαρμογή μόνο για Windows λειτουργικό
  • Το μικρόφωνο δεν ενθουσιάζει
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*