Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Φήμη-ΒΟΜΒΑ: Η Microsoft φέρνει Starfield, Indiana Jones, Halo και άλλα στο PS5

*
Update: Ο Phil Spencer "εσπασε" τη σιωπλή του και μίλησε σχετικά με το θέμα, αλλά και για τα όσα ακούγονται (και αναφέρονται παρακάτω), αλλά και για τη μεταφορά του Gears of War στο PS5.

Original Story: Μια φήμη που βάζει βόμβα στην αγορά του gaming και θα αλλάξει τα πάντα αν επιβεβαιωθεί ήρθε τις τελευταίες ώρες στη δημοσιότητα και αφορά την Microsoft, το Starfield, το Halo, το Indiana Jones και άλλα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η ιστοσελίδα XboxEra δημοσίευσε ένα άρθρο που σημειώνει πως η Microsoft σχεδιάζει την διάθεση του Starfield στο PS5.


Η πληροφορία αυτή ακολουθεί των αντίστοιχων που φέρνουν άλλα first party games, όπως τα Hi-Fi Rush και Sea of Thieves στο PS5 και το Nintendo Switch και φαίνεται πως η πηγή του site ανέφερε και το game της Bethesda. To Starfield κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2023 και ξεπέρασε τα 6 εκατομμύρια παίκτες μέσα στην πρώτη εβδομάδα διάθεσης, ενώ βοήθησε ιδιαίτερα και το κομμάτι των εγγραφών στο Game Pass.

Σύμφωνα με τα όσα σημειώνονται, το Starfield θα κυκλοφορήσει για το PS5 μετά την διάθεση του Shattered Space expansion σε PC και Xbox, που είναι προγραμματισμένο για μέσα στο 2023. Μάλιστα, σημειώνεται πως η Microsoft έχει ήδη κάνει μεγάλη επένδυση σε PS5 dev kits για να υποστηρίξει ένα πλάνο μεταφοράς γνωστών της τίτλων και στο -μέχρι και σήμερα- αντίπαλο σύστημα.



Ώρες μετά από το ρεπορτάζ, όλοι οι γνωστοί insiders ανέφεραν πληροφορίες πως αντίστοιχη στρατηγική θα ακολουθηθεί και για άλλα μεγάλα franchises του Xbox, είτε αυτά έχουν ήδη κυκλοφορήσει (πχ. Halo), είτε αυτά είναι προγραμματισμένα να κυκλοφορήσουν (πχ. Indiana Jones). Αν επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία θα πρόκειται για μια συγκλονιστική αλλαγή στρατηγικής από μεριάς Xbox που πλέον στοχεύει στο να ασχοληθεί με τη δημιουργία games και την ενίσχυση της υπηρεσίας Game Pass, τα οποία και θα διαθέτει σε όλες (ή τουλάχιστον στις περισσότερες) πλατφόρμες της αγοράς.



Όπως αναφέρει το XboxEra, η διοίκηση του Xbox ζυγίζει τις τελευταίες ημέρες τα θετικά και αρνητικά μιας τέτοιας απόφασης και εκτιμάται πως οτιδήποτε αποφασιστεί θα τεθεί σε ισχύ από το επόμενο οικονομικό έτος της Microsoft που ξεκινάει την 1η Ιουλίου. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το Hi-Fi Rush είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 και πως η Microsoft θα κάνει σχετικές ανακοινώσεις μέσα στο μήνα που διανύουμε, τουλάχιστον για Hi-Fi Rush και Sea of Thieves. Όπως και να ‘χει, μιλάμε για μια τρομακτική αλλαγή στην αγορά και σίγουρα θα δούμε πολλά τους επόμενους μήνες.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • paulgouv
    • Δεν χαλάνε οι philίες για τα λεφτά ρε μ...αικροσοφτ :p

      Καλή είδηση, αν ισχύει , μόνο για το Indiana Jones με Troy Baker (Machine Games έχει ανέβει στην εκτίμηση μου τώρα που ξεπετάω τα 4 Wolfenstein απ το PsExtra) θέλω να βγει multiplatform που είναι αναγνωρίσιμο franchise.Όλα τα άλλα IP μακάρι να μείνουν για πάντα στο Χ !!!

    • GooDShiveR
    • Ολα αυτα αυτα χρονια η MS επιχειρουσε ξανα και ξανα να δημιουργησει ενα δυνατο brand στο gaming. Eπισης δημιουργησε και το καταλληλο online υποβαθρο για να πλαισιωσει αυτο το brand. Πλεον το ονομα XBOX ειναι πασιγνωστο και στα ιδια επιπεδα με αυτο του Playstation. Το Game Pass επισης ειναι ισως το πιο επιτυχημενο προιον του τμηματος XBOX
      Θυμαμαι πριν χρονια σε καποια στηλη εδω ειχα διαβασει πως καποια στιγμη στο μελλον ενδεχεται το hardware ναι εινα εντελως περιττο υπο τη μορφη που υπαρχει σημερα και να υπαρχουν μονο game streaming υπηρεσιες. Με αυτη την κινηση η MS ισως να δειχνει οτι πλησιαζει αυτη η ωρα. Ειναι αλλωστε η φυσικη εξελιξη οπως εγινε και με τη μουσικη και με τη βιομηχανια της ΤV & Cinema. Οταν γινει αυτη η μεταβαση τοτε το Game Pass θα ειναι πιο εδραιωμενο και με ολες τις αποκλειστικοτητες που ηδη εχει θα ειναι νουμερο 1 υπηρεσια.

*