Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Last of Us S01E09: Look for the Light Review

  • ΗΛΙΚΙΕΣ

    18+

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

    Ali Abbasi

  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ

    Pedro Pascal, Bella Ramsey, Merle Dandridge

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • The Last of Us S01E09: Look for the Light
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.hbo.com/the-last-of-us FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
Το The Last of Us S01E09: Look for the Light είναι το επεισόδιο που περιμέναμε για το φινάλε του πρώτου κύκλου. Διαβάστε το γιατί στο review του Παναγιώτη Πετρόπουλου.

Ύστερα από 9 εβδομάδες, το The Last of Us του HBO έφτασε στο τέλος του, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο επεισοδίων του με την πλήρη μεταφορά του πρώτου videogame του franchise. Το τελευταίο επεισόδιο αποτέλεσε μια ακόμα πιστή αναπαράσταση των όσων εξελίχθηκαν στο παιχνίδι που κυκλοφόρησε η Naughty Dog μια δεκαετία νωρίτερα, με τους Pedro Pascal και Bella Ramsey να παραδίδουν ξανά εξαιρετικές ερμηνείες. Αν και το επεισόδιο εστίασε αναπόφευκτα στα τεκταινόμενα των δυο τους, η Merle Dandridge στον ρόλο της Marlene ενίσχυσε και αυτή τη συναισθηματική ένταση των τελευταίων στιγμών του show.




Στο Look for the Light, φτάνουμε επιτέλους στο νοσοκομείο όπου η ανοσία της Ellie θα βοηθήσει στη δημιουργία του αντίδοτου για το Cordyceps. Με την πραγματική ένταση να υποβόσκει και το soundtrack να ντύνει τις φαινομενικά ήρεμες, μα στην ουσία βάρβαρες σκηνές του Joel καθώς προσπαθεί να σώσει την Ellie για άλλη μια φορά, το επεισόδιο αποτύπωσε τη συγκλονιστική κατάληξη της ιστορίας με έναν μοναδικό τρόπο, αν και πιο… κοφτά απ’ όσο θα θέλαμε. Μιλάμε άλλωστε για το συντομότερο επεισόδιο ολόκληρης της σεζόν, γεγονός παράξενο, δεδομένου ότι πρόκειται για φινάλε, όμως παρόλα αυτά κατάφερε να μεταφέρει ένα κομμάτι των συναισθημάτων που κυριάρχησαν στο πρωτότυπο υλικό.



Με το πέρας της συγκεκριμένης ιστορίας κλείνει ένα μεγάλο κομμάτι του The Last of Us, καθώς το δεύτερο videogame της σειράς αναλαμβάνει να συνεχίσει ορισμένα χρόνια αργότερα. Κατά τη διάρκεια των 9 επεισοδίων του show είδαμε αρκετές σκηνές που κόβουν την ανάσα, καταπληκτική ηθοποιία, αφοπλιστική σκηνοθεσία και μεταφορά των σκηνικών που είδαμε στα videogames, μα λιγότερους μολυσμένους σε σχέση με αυτό που περιμέναμε. Δόθηκε περισσότερο βάση στην ανάπτυξη χαρακτήρων και στον αντίκτυπο που υφίσταται από τις ανθρώπινες πράξεις - είτε για καλό, είτε για κακό - και λιγότερο στην φρικαλεότητα της εξάπλωσης του Cordyceps.



Η γεύση που αφήνει το φινάλε του πρώτου κύκλου είναι μάλλον γλυκόπικρη, με έξτρα βάρος στο πικρό της υπόθεσης, με έναν Joel να αποδεικνύει πόσο τρυφερός και προστατευτικός μπορεί να είναι με την Ellie, αλλά και πόσο βάναυσος μπορεί να γίνει για να το καταφέρει. Αν και όλα όσα βλέπουμε στα τελευταία 45 λεπτά αυτής της καταπληκτικής παραγωγής είναι ακριβώς αυτά που περιμέναμε (με την καλή έννοια), το σίγουρο είναι πως λίγος παραπάνω χρόνος και αρκετή περισσότερη δράση θα ωφελούσε ένα κατά τα άλλα αξιοπρεπέστατο season finale.

Διαβάστε την κριτική μας για τa προηγούμενα επεισόδια της σειράς.
The Last of Us S01E01: When You’re Lost in the Darkness
The Last of Us S01E02: Infected
The Last of Us S01E03: Long, Long Time
The Last of Us S01E04: Please Hold to My Hand
The Last of Us S01E05: Endure and Survive
The Last of Us S01E06: Kin
The Last of Us S01E07: Left Behind
The Last of Us S01E08: When We Are in Need 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*