Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Editorial: Η χρονιά του software

Το 2015 τελείωσε και σίγουρα αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά που οι τρεις μεγάλοι έμαθαν πολλά. Πλέον η εικόνα με τις 3 κονσόλες είναι ξεκάθαρη, τα φορητά φαίνεται πού θα κινηθούν από αυτήν τη γενιά κι έπειτα, οπότε είναι σαφές ότι το 2016, τουλάχιστον Sony, Microsoft και Nintendo θα ακολουθήσουν πιο ξεκάθαρη τακτική. Το λανσάρισμα PS4, Xbox One και Wii U σε μία περίεργη οικονομική κατάσταση για την παγκόσμια αγορά έφερε πολλά ερωτηματικά, ενώ δεν χρειάζεται να βάλουμε καν στη συνάρτηση τα τεράστια λάθη που έγιναν, κυρίως της Microsoft, στο λανσάρισμα του Xbox One. Η αμερικανική εταιρεία μάζεψε μέσα στη χρονιά που έκλεισε όσο μπορούσε τα…ασυμμάζευτα σχετικά με τον πολυμεσικό χαρακτήρα της κονσόλας της, εξασφάλισε αποκλειστικότητες σε τίτλους και περιεχόμενο, κατάφερε να βάλει σε σκέψεις τους κατόχους Xbox 360 που σκέφτονταν το PS4 (λόγω του backwards compatibility) και πλέον έχει μπροστά της ένα δύσκολο αγώνα μέχρι το τέλος της γενιάς. Πολλοί λένε ότι δεν γυρίζει το ματς. Για να μην είμαστε απόλυτοι, θα λέγαμε ότι πολύ δύσκολα θα κλείσει η ψαλίδα αν δεν γίνουν κοσμογονικά γεγονότα.

Η Sony από την πλευρά της έχει πλέον ξεκάθαρο προβάδισμα και αυτό την έχει οδηγήσει μεν σε αρκετά λάθη. Από την άλλη, η οικονομική στενότητα που υπάρχει στην ιαπωνική εταιρεία προφανώς και δεν της επιτρέπει να κάνει πολλά απ’ όσα θα ήθελε. Ακόμα. Πέραν όλων αυτών όμως και με το πρόγραμμα κυκλοφοριών του PS4 να έχει αρκετό remaster, η Sony δείχνει πως φέτος θα είναι μία από τις καλύτερες χρονιές της νέας της κονσόλας. Πολλά νέα games και μάλιστα αρκετά από αυτά ιδιαίτερα ξεχωριστά. Για τα του PlayStation VR, ίσως αξίζει να ασχοληθούμε σε μετέπειτα χρονική στιγμή, καθώς τόσο το οικονομικό εύρος στο οποίο θα κινηθεί είναι μεγάλος πονοκέφαλος, αλλά και τα σχετικά games που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα είναι φτωχά. Βάλτε και τις παιδικές ασθένειες των πρώτων κυμάτων VR headsets (τα άπειρα καλώδια, αναλύσεις κ.τ.λ.) και η κουβέντα πάει μακριά.

Η Nintendo από την άλλη κατάλαβε πως το Wii U δεν είναι Wii ή μάλλον, για να το πούμε καλύτερα, δεν μπορεί να εξαργυρώσει την επιταγή της τεράστιας επιτυχίας που σημειώθηκε από την προηγούμενη κονσόλα και το μάζεψε γρήγορα ως project. Η συνεργασία με την DeNa ίσως διευρύνει λίγο τους ορίζοντες σε ορισμένους τομείς, ενώ μένει να δούμε πότε (μέσα στο 2016 σε όλες τις αγορές, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας) θα κυκλοφορήσει το νέο μηχάνημα που έχει αυτήν τη στιγμή την κωδική ονομασία Nintendo NX. Πολλά είναι αυτά που έχουν ακουστεί και διαρρέοουν δεξιά και αριστερά από insiders, αλλά καλό θα ήταν σε πρώτη φάση (όπως το σημειώνουμε χαρακτηριστικά στα όσα νέα αναρτούμε) να τα κρατήσουμε ως φήμες. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που η Nintendo ετοιμάζει κονσόλα και το internet γεμίζει με εικασίες περί ενός “σούπερ ντούπερ” διαφορετικού μηχανήματος. Όσοι ενδιαφέρονται, ας ρίξουν μια ματιά στο Nintendo On/Revolution, το…leak-δημιούργημα του Ισπανού Pablo Belmonte που εμφανίστηκε το 2005 πριν ανακοινωθεί το Wii στο πλαίσιο της Ε3.



Όσον αφορά στο PC, πολλοί νέοι τίτλοι και τα VR headsets θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο φέτος. Όπως είπα όμως και στην αρχή, ετοιμαστείτε, κάντε τον κατάλληλο προγραμματισμό και οργανώστε τον προϋπολογισμό σας, καθώς το software θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο το 2016. Εδώ θα είμαστε να τα λέμε και να τα γράφουμε. Προς το παρόν σας αφήνω με τα σημαντικότερα άρθρα μας για την εβδομάδα που πέρασε και τα videos που θα βρείτε στο YouTube channel του Enternity.

Reviews
Just Cause 3 Review
Resident Evil 0 HD Review
Pumped BMX+ Review
Chibi-Robo! Zip Lash Review
Η Επιστροφή (The Revenant)
MSI GTX 980Ti Lightning
Disney Infinity 3.0: Star Wars Review

Άφιερώματα-Ειδικά Θέματα
Οι πιο αναμενόμενες τηλεοπτικές σειρές του 2016

Νέα
Τα επίσημα PC specs του Tom Clancy's The Division
Story trailer για το Far Cry Primal
Το πρώτο ξενοδοχείο για gamers στην Ευρώπη είναι γεγονός
Αποχώρησε από την BioWare ο lead writer του Dragon Age
Νέοι τίτλοι στο Xbox One Backward Compatibility
Ο Mike Tyson στο UFC 2
Αποκαλύφθηκε το SEGA 3D Classics Collection
Ο Kojima αποκάλυψε το πρόγραμμα HideoTube
Ανακοινώθηκε το SFV PS4 bundle
Φεβρουάριο επιστρέφει η closed beta του Overwatch
ΝΧ: Φήμες για υβριδική κονσόλα με 900p και σύστημα achievement
Ανακοινώθηκε το Mortal Kombat XL
Η Vivendi πούλησε και τις τελευταίες μετοχές της Activision-Blizzard
Και στην Ελλάδα το Xbox One bundle με το Tom Clancy’s The Division
Godfather Epic: 7.5 ώρες πανδαισίας με επιπλέον υλικό
Επανεμφάνιση για το Phantom Dust
Τέλος η υποστήριξη του Facebook app σε PS3, PS Vita
Νέες λεπτομέρειες για το Wolf Link amiibo
Νέο trailer για την ταινία Suicide Squad
Νέο video για το Batman v Superman: Dawn of Justice
Ανακοινώθηκε νέο PS4 bundle με το Far Cry Primal
Τον Απρίλιο η κυκλοφορία του Assetto Corsa σε PS4, Xbox One
Το Δεκέμβριο του 2017 η πρεμιέρα του Star Wars: Episode VIII
Συγκριτικά βίντεο για τα γραφικά του The Division

Blogs
Δεινή σαύρα: Updates και patches
Γεύση από κεράσι: Υποσχέσεις
Αφόρητοι: Το 2016 θα είναι το 2016

Διαγωνισμός εβδομάδας
Διαγωνισμός PS Plus Cards and Games

Enternity Radio
Κατεβάστε το 65ο Enternity Radio Cast

YouTube Videos
MSI GTX 980 Ti Lightning - Best o/c GPU (VLOG)


Let's Play NBA2K16 My Career (Ep4): Καρέτσος σε... ανατροπή;


Bonus Video
O Σπύρος Πέττας ήταν ο τυχερός της MSI Z-170 Gaming M7 από το διαγωνισμό που κάναμε στο YouTube σε συνεργασία με την MSI και μας έστειλε το παρακάτω video.



Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, may the Force be with you!


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Kafroc
    • Άσχετο θα ήθελα να δω μια συζήτηση στο site σχετικά με το "Βάλτε και τις παιδικές ασθένειες των πρώτων κυμάτων VR headsets" και την άποψη του καθενός σχετικά με το ζήτημα.

    • Scott_Pilgrim
    • Μεγάλη χρονιά για την Sony και ελπίζω να μην δούμε άλλα delays. Περιμένω σίγουρα uncharted από 1st party, αλλά αν ισχύουν οι φήμες για κυκλοφορία των FFXV και P5 τον ερχόμενο Ιούνη τότε εμένα μου φτάνει.

*