Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Editorial: Υπάρχει καπνός γύρω από τον Crash

Μπορεί το ραντεβού μας για τις εξελίξεις που προκύπτουν από την ελληνική αγορά να είναι στη στήλη “The Greek Way”, ωστόσο όπως θα καταλάβατε από την απουσία της αυτή την εβδομάδα, δεν υπήρχε επικαιρότητα. Ωστόσο, επειδή έφτασε στα χέρια μου μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία για το Crash Bandicoot, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σας αφήσω να περιμένετε μέχρι την επόμενη Τετάρτη με νέο κείμενο. Κατά καιρούς έχουμε διαβάσει πολλά σχετικά με την επιστροφή του δημοφιλούς χαρακτήρα που σχεδόν έγινε μασκότ στο ξεκίνημα των πρώτων συστημάτων PlayStation.

Με την πορεία των ετών, τα δικαιώματα του τίτλου πέρασαν από πάμπολλες εταιρείες, αφού μετά τη Sony, ο Crash πήγε στην Universal Interactive, στην Konami, στη Viventi Universal, στη Sierra Entertainment και έχει καταλήξει από το 2008 στα χέρια της Activision. Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε το πόσο λίγο έχει ασχοληθεί ο γνωστός publisher με το χαρακτήρα, αφού από το 2008 και έπειτα η σειρά αγνοήθηκε σε επίπεδο που να μου θυμίζει το πόσο στο περιθώριο είχε αφήσει η Ubisoft το Rayman μέχρι προσφάτως. Ουδείς γνωρίζει γιατί αγνοήθηκε τόσο η δυναμική που είχε (και έχει;) ο Crash Bandicoot, την ώρα πάντως που ο κόσμος συνεχίζει και ζητάει εδώ και καιρό ένα νέο game.



Η πρόσφατη εμφάνιση του Shawn Layden στο PlayStation Experience 2015 με τον ήρωα τυπωμένο σε μια μαύρη μπλούζα έκανε αρκετό κόσμο να θεωρήσει ότι το franchise θα εμφανιστεί εκ νέου και μάλιστα με τη βοήθεια της Sony. Βέβαια, ακόμη και μετά από αυτό το γεγονός, τα υψηλόβαθμα στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας δεν επιβεβαίωσαν ποτέ το παραμικρό. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Shuhei Yoshida ρωτήθηκε από πάρα πολλά Μέσα στις σχετικές συνεντεύξεις που είχαν κλειστεί στο ίδιο event, ενώ «φωτιά» πήραν και τα social media της Activision και της SCEE. Η απουσία απάντησης βέβαια, οδήγησε αρκετούς στο συμπέρασμα ότι η Sony απλά…trollάρει. Λογικό; Η άποψή μου είναι πως όχι, ειδικά μετά από την εκνευριστική νέκρα που ακολουθεί σε κάθε ερώτημα fan σε στέλεχός της. Δεν θεωρώ ότι ήταν τυχαίο το T-Shirt, ωστόσο νομίζω ότι η απουσία κάποιας τοποθέτησης για το ζήτημα, περισσότερο κακό έκανε, παρά καλό.

Πάμε λοιπόν στο σήμερα και στην εξέλιξη που ανέφερα στην αρχή του κειμένου. Όπως σημείωσα λοιπόν, τις τελευταίες μέρες ήρθε mail από πηγή στο λιανεμπόριο μια ειδοποίηση που έφτασε από την επίσημη αντιπροσωπεία της Activision στη χώρα μας και αφορούσε σε παιχνίδια Crash Bandicoot. Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία (IGE) αναφέρει πως τα παιχνίδια Crash: Mind Over Mutant Essentials, Crash of the Titans Essentials και Crash Tag Team Racing (όλα για το PSP) καταργούνται άμεσα και πως όσοι ενδιαφέρονται για κάποια κομμάτια θα πρέπει να σπεύσουν, αφού δεν θα γίνει ξανά παραλαβή τους. Θεωρώ ότι είναι σχεδόν αδύνατον να αποφάσισε ξαφνικά τώρα η Activision να ακυρώσει τις αποστολές budget προϊόντων. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Αν θέλουμε να φανταστούμε πώς η απόφαση αυτή έχει να κάνει με τη φήμη που διαρρέει από το 2013 ότι η Sony είναι σε διαδικασία αγοράς των δικαιωμάτων από την Activision, τότε ίσως άμεσα να έχουμε και τις σχετικές ανακοινώσεις.

Μπορεί όλα τα παραπάνω να μη σημαίνουν και τίποτα απολύτως, καθώς όσες φορές έχουμε προσπαθήσει να μάθουμε πληροφορίες για το θέμα από ανθρώπους στη Sony Computer Entertainment, πάντα μάς τονίζουν ότι δεν γνωρίζουν το παραμικρό. Αν βέβαια θελήσουμε να ιντριγκάρουμε λίγο τους fans της σειράς, θα υπενθυμίσουμε ότι ίδια αντίδραση υπήρχε και σε κάθε ερώτηση προς SCE/Square-Enix και επιστροφή του Final Fantasy VII και θυμόσαστε όλοι τι συνέβη… Όπως και να ‘χει, αν είναι να γίνει κάποια ανακοίνωση, και τα παραπάνω σχετίζονται με το μέλλον της σειράς Crash Bandicoot, ίσως μέχρι και την Ε3 να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και να έχουμε γίνει σοφότεροι…

Reviews
80 Days
Atelier Escha & Logy Plus: Alchemists Of The Dusk Sky Review
Sebastien Loeb Rally Evo Review
Street Fighter V Review
Spotlight: Όλα στο φως
XCOM 2 Review

Αφιερώματα-Ειδικά Θέματα
Φωτογραφικό αφιέρωμα Mobile World Congress 2016

Previews
Homefront: The Revolution
Samsung Galaxy S7 & Samsung S7 Edge Hands On @ WMC 2016

Νέα
Αποκαλύφθηκαν τα Games With Gold Μαρτίου
Ανακοινώθηκαν τα PS Plus games που θα διατεθούν τον Μάρτιο
Πρώτες εικόνες από το Kick Off Revival
PES 2016: Μόνο 15 οι επίσημες άδειες για τις ομάδες του Euro 2016
Dark Souls III: Έκπτωση υπό προϋποθέσεις σε PC
DOOM: Πολλά pre-order bonuses για τους κατόχους Xbox One
Περίπου 6.4 εκ. παίκτες στην open beta του The Division
Συγγνώμη της Naughty Dog στην Ubisoft
PlayStation VR Event από τη Sony
Ανακοινώθηκε Hitman PlayStation Plus Beta
Νέα καθυστέρηση για το Assetto Corsa στις κονσόλες
Ανακοινώθηκαν τα Xperia X, Xperia X Performance και Xperia XA
To Broforce στα PS Plus games του Μαρτίου
Επιστρέφει το Firefight στο Halo 5: Guardians
Οι Silicon Studio και Mistwalker ενώνουν τις δυνάμεις τους
SteamVR Performance Test: Δείτε και εσείς αν είστε έτοιμοι για το SteamVR
Cat S60: Το πρώτο smartphone με θερμική κάμερα
Resident Evil 4, 5, 6 στα PS4 και Xbox One
Ακόμα ένα trailer για την 2η σεζόν της σειράς Daredevil
Απαιτήσεις συστήματος για το Gears of War: Ultimate Edition σε PC
Και επίσημα τέλος για τη σειρά Xperia Z
Κατοχύρωση εμπορικού σήματος για το Alan Wake's Return
Και επίσημα το Pokemon Sun και Moon για 3DS
Battlefield 5: Φήμες για Α' Παγκόσμιο Πόλεμο
Η Ubisoft ενάντια στην επιθετική πολιτική εξαγοράς από την Vivendi
Στις 2/3 το Heavy Rain & Beyond PS4 Collection

Blogs
Κόψε-Ράψε: Videogames για όλους
Αφόρητοι: Μια στήλη έρχεται, μια κήλη φεύγει

Enternity Radio
Κατεβάστε το 67o Enternity Radio Cast

Διαγωνισμός εβδομάδας
Διαγωνισμός Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4

YouTube
Let's Play Career PES 2016 (Ep3): Καρέτσος και... γκολ!


Enternity Live 25/02/16


Μέχρι την άλλη Κυριακή, καλή συνέχεια και may the Force be with you!

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
8 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • joehok
    • εντάξει τωρα τα φανμπόγια ζητανε crash και ας κανουν κανα αστειο να το ανακοινωσουν για κανα vita only και θα γελαω για δέκα χρόνια μετα με τις πωλήσεις.. αντικειμενικά η βιομηχανία δεν χρειάζεται τον crash ουτε ήταν ποτε πρωτοποριακός ούτε έχει μείνει διαχρονικός...ίσως αργότερα να έρθει η στιγμή του....

    • Tim of Heavens
    • Δεν ξέρω αν το ζητάτε από νοσταλγία αλλά θυμάμαι πάρα πολύ καλά το gameplay των Crash και δεν μπορείς να πεις ότι αποτελούν τέρατα στο platform gaming. Από την στιγμή που το είδος έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα με τα 2 Super Mario Galaxy πρέπει να προσπαθήσει πολύ η Sony και η κάθε Sony για να προσφέρει κάτι φρέσκο και όχι απλώς copy paste των παλιών με καινούρια γραφικά.

    • gamer
    • Κάτι ξέρει ο Παπαπαύλου!

      Ρε παιδιά, καιρός είναι να εμφανιστεί ένα φανταστικό παιχνίδι για την εποχή του... Να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι!

      PS4 ή/και Vita!

    • Pirederas
    • Δεν ξέρω αν τα Crash Bandicoot του PS One (ναι, μόνο αυτά) ήταν τα καλύτερα platform games ever, αλλά ήταν σίγουρα πολύ καλά και διασκεδαστικά (με εξαίρεση το πρώτο που ήταν σαδομαζοχιστικό από την μέση και μετά).

      Ο Crash είναι μια πολυαγαπημένη μασκότ που τα λάθη της Sony τον έστειλαν πρώτα σε διάφορους απατεώνες που κυκλοφόρησαν τραγικά παιχνίδια και μετά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Η Activision δεν χρειάζεται τον Crash, όταν έχει Call of Duty, Destiny, Skylanders, κλπ να τυπώνουν λεφτά με την σέσουλα. Το θέμα είναι αν τον πουλάει στην Sony σε μια λογική τιμή.

      Η κατάργηση των παιχνιδιών από την Activision είναι θετικό σημάδι. Από εκεί και πέρα, αν η Sony έχει όντως καταφέρει την επιστροφή στο Playstation 4 (ελπίζω και στο vita) του Crash Bandicoot μετά από 17 χρόνια περιπλάνησης και εξαφάνισης, εγώ θα χαρώ. Δεν περιμένω να φτιάξει το καλύτερο platformer όλων των εποχών, αλλά ένα καλό, τσαχπίνικο και διασκεδαστικό game θα είναι σίγουρα καλοδεχούμενο, έστω και για ξεκίνημα.

    • joehok
    • οxi να μην βγει αν δεν εχει να πει κατι................
      ενα εκατομυριο πλατφορμ παιχνιδια υπαρχουν 2d 3d indie etc............. δεν εχει γερασει καθολου καλα ο crash....

*