Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Editorial: Ε3 του VR ή των revisions;

Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, αλλά φαίνεται πως η φετινή Ε3 δείχνει να αποκτά έξτρα ενδιαφέρον και ίσως σώσει την εικόνα της, όχι από αυτό που περιμέναμε (και έχει σημασία, μιας και είναι το μέλλον για τους δύο «μεγάλους»), αλλά από κάτι…διαφορετικό. Ας γίνω πιο κατανοητός. Μέχρι πριν από 3 μήνες, τα δεδομένα για τη φετινή Ε3 ήταν συγκεκριμένα. Μεγάλες εταιρείες θα ήταν φέτος απούσες και το ενδιαφέρον φαινόταν ότι θα στραφεί κυρίως στα του PlayStation VR, του HoloLens και όλων των VR Headsets. Όπως είναι λογικό, πέραν των ίδιων των κατασκευαστών, όλοι οι μεγάλοι third parties (EA, Activision, Ubisoft κ.τ.λ.) θα ακολουθούσαν στο χορό με νέες εκδόσεις/επανεκδόσεις τίτλων τους που θα μας ταξίδευαν στην εικονική πραγματικότητα.

Φαίνεται όμως ότι το ενδιαφέρον των επισκεπτών επαγγελματιών του χώρου μάλλον θα στραφεί περισσότερο αλλού και μιλάω για τα revisions των PS4 και Xbox One που αναμένουμε. Από πλευράς Sony, η διαρροή πληροφοριών έρχεται πλέον από πάρα πολλές διαφορετικές πλευρές και μάλλον πλέον θα πρέπει να μιλάμε με βεβαιότητα ότι τα διαφορετικά set-up της κονσόλα PlayStation 4 είναι προ των πυλών. Χωρίζοντας τα hardware set-ups σε normal/high/ultra-high ο χρήστης θα μπορεί να απολαύσει τα παιχνίδια του από το 1080p έως το 1080p60fps (το 4K το ξεχνάμε, φαντάζει αστείο με τα σημερινά δεδομένα), αλλά και να εκμεταλλευτεί τα νέα Blu-ray drives για τις ταινίες του σε 4K. Το δύσκολο εδώ θα είναι να κρατηθούν οι ισορροπίες, γιατί ο κίνδυνος για την ιαπωνική εταιρεία είναι διπλός: από τη μία το νέο PS4 να επισκιάσει τις ανακοινώσεις του PlayStation VR (κάτι που θέλει να αποφύγει η Sony όπως ο διάολος το λιβάνι) και από την άλλη να εξαγριώσει με αυτό τους fans της που αγόρασαν ήδη PS4 αν δεν έχει σκεφτεί κάποια λογική «αποζημίωσης» (ένα extra free PS game μέσω PS Plus ίσως;).



Από πλευράς Xbox, είναι σχεδόν αδιανόητο να μην έχουμε κάτι αντίστοιχο. Η Microsoft είναι αυτή που θα έβαζα στοίχημα πως θα προχωρήσει στην πρώτη revised έκδοση της κονσόλας της με ολικό lifting και στο εξωτερικό της, μιας και όπως και να το κάνουμε, σε θέμα design το Xbox One δείχνει αρκετά πιο «γερασμένο». Φήμες για τα του hardware revision δεν έχουν εμφανιστεί δεξιά-αριστερά, ωστόσο από τα λίγα που μπορεί κανείς να βρει διάσπαρτα, η κατάσταση και με την Microsoft θα πάει σε πολλά και διαφορετικά set-ups. Αν συνδυάσουμε δε και τη λογική του «φέρνω το Xbox σαν service και στα PCs», το σενάριο έρχεται ακόμη πιο κοντά.

Όπως και να ‘χει, οι μέρες πέρασαν και πλέον βρισκόμαστε σχεδόν προ των πυλών της έκθεσης. Μένουν κάτι λιγότερο από 45 μέρες μέχρι να βρεθούμε (για άλλη μια χρονιά) στο Los Angeles και να ρίξουμε από κοντά μια πρώτη ματιά στα όσα μας έχουν ετοιμάσει οι εταιρείες. Εσείς ξέρετε πού θα μας βρείτε και πού θα διαβάσετε με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο όλες τις ανακοινώσεις, έγκυρα και έγκαιρα. Μέχρι τότε…

Reviews
Trackmania Turbo Review
Cobalt Review
Logitech G810 Orion Spectrum Review
StarCraft II: Nova Covert Ops - Mission Pack 1 Review
Star Fox Zero Review
Ο εκλεκτός της νύχτας
Star Fox Guard Review
Nights Of Azure Review

Ειδικά θέματα-Αφιερώματα
Wargaming.net - The Grand Finals: Συνέντευξη με τον Head of Global Competitive, Nicolas Passemard

Νέα
NEO, η κωδική ονομασία του PS4.5
Φήμες για AMD SoC σε PS4 NEO, Nintendo NX και upgrade του Xbox One
Αυξήθηκαν οι πωλήσεις του Xbox One
Δείτε ακόμα ένα multiplayer video για το Gears of War 4
Αποκαλύψεις για το Plunder mode του Uncharted 4
Η Microsoft τερματίζει την παραγωγή του Xbox 360
Σύντομα οι εργασίες για το νέο racing IP από τους devs του DriveClub
Ημερομηνίες για Song of the Deep και Edge of Nowhere της Insomniac
Ο Ken Levine πίσω από το νέο reboot της σειράς Twilight Zone
Αποκαλύφθηκε μέσω διαρροής το Batman Arkham HD Collection
Ημερομηνία για το World of Warcraft: Legion Expansion
Στις 7 Οκτωβρίου το Mafia III
Περισσότερη δράση στο νέο trailer της ταινίας Warcraft
Εμφάνιση και άμεση χρηματοδότηση για το Dark Souls Board Game
Hearthstone: Ημερομηνία για το Whispers of the Old Gods expansion
Universal Pictures: 100 4K Blu-ray movies εντός του 2016
Ημερομηνία για το Shadow Complex Remastered σε PS4
Trailer για το Hitman - Episode 2
Καθυστερεί η κυκλοφορία του Mirror’s Edge: Catalyst
Στις 28 Απριλίου το νέο SEGA Mega Drive Classics Hub
Xbox Arena Festival: Gaming event από την Microsoft Hellas
Νέα screenshots για το The Witcher 3: Blood and Wine expansion
Δείτε το νέο trailer της ταινίας Independence Day: Resurgence

Blogs
Κόψε-Ράψε: Αναζητήσεις χωρίς ουσία
Αφόρητοι: Η μυστική ζωή των amiibo

Enternity Radio
PlayStation NEO και άλλα στο 73o Enternity Radio

Διαγωνισμός εβδομάδας
Κερδίστε μια κονσόλα PS4 500GB και μια κάρτα PSN αξίας €50

YouTube
Let's Play Super Galaxy Sqaudron EX: Καρέτσος πίου-πίου τους κακούς


Let's Play The Solus Project: Καρέτσος σε ξένο πλανήτη, εξερευνά


A Zok Show: #Ξεχύνεται σαν εμετός


Enternity Live 14/04/16


MSI GTX960 Giveaway Winner


Μέχρι την άλλη Κυριακή, καλή συνέχεια και may the Force be with you!


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
9 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • diver_gr
    • Πιστεύω πως αν η MS ετοιμάζει νέα αναβαθμισμένη έκδοση του ΧΒΟΧ ΟΝΕ ίσως να περιμένει τη επίσημη ανακοίνωση του PS4 NEO και να πράξει αργότερα ανάλογα βλέποντας πρώτα αντιδράσεις και επιχειρώντας ίσως να φέρει ένα ίσως ποιο δυνατόν μηχάνημα από το αντίστοιχο NEO ώστε να κερδίσει το παιχνίδι των εντυπώσεων.

    • Kafroc
    • «από την άλλη να εξαγριώσει με αυτό τους fans της που αγόρασαν ήδη PS4 αν δεν έχει σκεφτεί κάποια λογική «αποζημίωσης» (ένα extra free PS game μέσω PS Plus ίσως;)»

      Ναι, γιατί το Playstation Plus πάει τόσο καλά που κάθε μήνα εμπλουτίζουμε το υβριστικό μας ρεπερτόριο και ένα ακόμα free game θα έσωζε την κατάσταση...

    • Sephiroth
    • @kafroc, δεν είναι η ιδανική λύση (προφανώς), είναι η πιο εύκολη να γίνει πραγματικότητα για τα οικονομικά της Sony αυτή τη στιγμή

    • Geovra
    • Νομιζω οτι οι fans δεν θα "ικανοποιηθουν " με ενα Free game στο Plus ακομα κι αν ειναι το Uncharted 4. Απλα η φετινη E3 εκει που λεγαμε οτι θα βλεπαμε 1 νεα κονσολα ισως δουμε και 3 (εστω upgraded)

      Για το VR επιφυλακτικος και πολυ μικρο καλαθι....αλλα σιγουρα περιεργος

    • Efkar
    • ..."μεχρι τότε" να έχουμε προλάβει να πληρωθούμε να μαζέψουμε κανα φράγγο μπας και αγοράσουμε κανα game

    • PORTAL
    • Στο ποδοσφαιρο οταν ανοιγεσαι μπροστα χωρις λογο ενω προηγεισαι, κινδυνευεις να το φας στην αντεπιθεση. Η Microsoft ψαχνει καιρο τωρα την ευκαιρια. Μπορει να κανει το εξης στην E3. Να ανακοινωσει Upgraded XBox One το οποιο θα ειναι πολυ πιο δυνατο απο το Ps4 Neo κερδιζοντας ετσι τις εντυπωσεις, και με ενα προγραμμα αποσυρσης των παλιων Xbox One να κανει την αναβαθμιση πολυ πιο συμφερουσα απ'ο,τι μπορει η Sony. Εχει τα φραγκα σαν εταιρια να το κανει και εχει αποδειξει στο παρελθον με το RROD οτι μπορει να αντικαταστησει οσα Xbox θελει και αλλα τοσα. Και μαλιστα δε θα την κατηγορησει κανεις για αυτη την κινηση αφου η Sony το ξεκινησε. Νομιζω δεν θα αφησει την ευκαιρια να παει χαμενη η Microsoft και μαζι με το περσινο γκολακι του backwards compatibility το σκορ ανατρεπεται.

    • gamelover
    • To μόνο σίγουρο για μένα είναι ότι θα έχουμε μια εκρηκτική Ε3 η οποία θα κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων και δεν θα είναι μια Ε3 όπως θα περιμένα δλδ πιο αδιάφορη....
      Προσωπικά απο την Ε3 αυτό που περιμένω είναι τι νέα κονσόλα της νιντεντο και ευελπιστω να με hypαρει αρκετά για να την αγοράσω.
      Γενικά πάντως νομίζω ότι οι εταιρείες τα έχουν κάνει λίγο μαντάρα σε αυτήν την γενιά...

    • lovesfool
    • Εμένα γιατί με πιάνει χασμουρητό και μόνο που σκέφτομαι Ε3; Το VR δεν το έχω πιστέψει καθόλου και δεν θεωρώ ότι το πιστεύουν ιδιαίτερα ούτε οι εταιρίες. Τα revision μου φαίνονται πολύ κακή κι εντελώς λάθος ιδέα. Υπάρχει κι εκείνο το NX, αλλά κάθε άλλο παρά εμπιστοσύνη εμπνέει η Nintendo τον τελευταίο καιρό.

      Γενικότερα πολύ χασμουρητό.

      Και να σκεφτείς ότι κάποτε, πριν χρόνια, την περίμενα πώς και πώς και την παρακολουθούσα λεπτό προς λεπτό. Κάπως έτσι είχα ανακαλύψει τότε και το (αιωνία η μνήμη) gametrailers.

    • diver_gr
    • @Portal

      Συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό σου μιας και η MS έχει τα φράγκα και την οικονομική άνεση να προβεί σε μια τέτοια κίνηση, εδώ δώσανε 2,5 Διςς για να αγοράσουνε το Minecraft!

      Αυτή τη στιγμή η MS καίγεται με κάτι το οποίο θα κερδίσει τις εντυπώσεις και θα φέρει κόσμο πίσω στο ΧΒΟΧ. Αν δεν έχει νέο upgraded μηχάνημα και δούμε απλά μια Slim version του υπάρχοντος ΧΒΟΧ τα πράγματα θα είναι δύσκολα απέναντι στο PS4 Neo.

      Ακόμα και χωρίς 4Κ TV πιστεύω ότι η πλειοψηφία των αγοραστών νέας κονσόλας θα αγοράζουν το PS4 neo με τη σκεπτική του δυνατότερου μηχανήματος και το υπάρχον χάσμα μεταξύ PS4-Xbox One η πλάστιγγα θα γείρει ακόμα περισσότερο υπέρ της Sony.

      Αν η MS αλλάξει στρατηγική και τρέξει νωρίτερα την ιδέα ΧΒΟΧ ως υπηρεσία και όχι ως κονσόλα τότε ίσως να δούμε κοσμογονικές αλλαγές στην αγορά.

      Κατά βάθος όμως πιστεύω πως η MS δεν περίμενε από τη Sony το Neo και απλώς θα παρουσιάσει μια απλή Slim έκδοση του Xbox One με αποτέλεσμα το τωρινό 2 προς 1 να γίνει ίσως και 3-4 προς 1.

*